0 0
Σοκολατένιο fudge (fat bombs) ή γλάσο για τούρτα! (low-carb & keto)

Σοκολατένιο fudge (fat bombs) ή γλάσο για τούρτα! (low-carb & keto)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 15 mins
  • Serves 6
  • Easy
  • freezer

Αυτό το υπέροχο μείγμα γίνεται πανεύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ποικιλοτρόπως! Ανάλογα με το τι προτιμάτε γίνεται γλάσο για τούρτα, σοκολατάκι τύπου fudge ή άλειμμα για φέτες!!!

Τώρα θα μου πείτε, εντάξει το γλάσο και το άλειμμα, όμως το fudge τι είναι…;! Όπως και στο fudge αμυγδαλοβούτυρου που έχουμε στις συνταγές, είναι ένα μείγμα που δε σκληραίνει εντελώς στο ψυγείο και μόλις το δαγκώσει κανείς λιώνει στο στόμα…! Εντάξει, είναι θεϊκό κατά τη γνώμη μου, και μπορείτε να το κάνετε και με διάφορα βούτυρα καρπών ανάλογα με το γούστο σας.

Προσωπικά το προτιμώ με φουντουκοβούτυρο αλλά και με φυστικοβούτυρο είναι πολύ νόστιμο, αν σας αρέσουν οι γλυκιές παρασκευές με φυστικοβούτυρο, όπως στο γιο μου και στον άντρα μου που λατρεύουν την τούρτα με γλάσο φυστικοβούτυρο πορτοκάλι! Το συγκεκριμένο σα γλάσο, μπορεί να ντύσει μία σοκολατένια τούρτα!!!

Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα και είναι μία ωραία λύση για εσάς που λατρεύετε τη σοκολάτα σαν εμένα, και θέλετε να αποφεύγετε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα πρόσθετα. Φτιάχνετε μερικά, τα έχετε στο ψυγείο και πάντα υπάρχει έτοιμο λαχταρισό γλυκό! Δε χαλάνε ποτέ, χαχαχα! Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και φρούτα αποξηραμένα μέσα ή ξηρούς καρπούς, για να αλλάζετε γεύσεις στα «σοκολατάκια σας». Σας γλάσο θα καλύψει τέλεια μία τούρτα σας ενώ σαν άλειμμα για το πρωινό των παιδιών είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνη για να ξεκινάνε τη μέρα τους με ενέργεια και δύναμη!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 360 times, 1 visits today)


Steps

1
Done

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (το δικό μου μάτι πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 2) ή σε μπεν μαρί για 5-10 λεπτά ανάλογα την κουζίνα. Προσέξτε μην το αφήσετε περισσότερο αφού λιώσει η σοκολάτα γιατί μπορεί να καεί και να χαλάσει. Ανακατεύετε ανά διαστήματα και μόλις δείτε ότι και το τελευταίο κομμάτι σοκολάτας έχει λιώσει, ανακατέψτε γρήγορα πολύ καλά και μοιράστε σε 6 θήκες για muffin ή σε μικρότερες για περισσότερα σοκολατάκια.

2
Done

Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για να κρυώσουν πιο γρήγορα. Διατηρούνται και στο ψυγείο, όπου θα είναι ελαφρώς πιο μαλακά. Εγώ τα προτιμώ στο ψυγείο γιατί λιώνουν πιο γρήγορα στο στόμα! Yummy! Σαν άλλειμα για το ψωμί μπορείτε να το αφήσετε και εκτός ψυγείου για να αλείφεται πιο εύκολα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κολοκυθοκεφτέδες χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)
next
Σαλάτα με ακτινίδια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.