0 0
Γκρανόλα (ή μπάρες) σοκολάτας-καρύδας χωρίς ζάχαρη

Γκρανόλα (ή μπάρες) σοκολάτας-καρύδας χωρίς ζάχαρη

Sugarfree chocolate granola
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 mins
  • Serves 12 μπάρες
  • Easy
  • 180

Ingredients

Γκρανόλα… θα μου πείτε “τι είναι αυτό;”, και μέχρι πριν λίγο καιρό κι εγώ το ίδιο αναρωτιόμουν. Μέχρι τώρα, όλα τα δημητριακά πρωινού ως έλληνες τα λέγαμε “κορν φλέικς”, άσχετα με το αν ήταν άλλα δημητριακά και όχι νιφάδες καλαμποκιού, χαχαχα, κλασικά! Τα τελευταία χρόνια όμως, άρχισαν να εμφανίζονται νέες ορολογίες, “μούσλι” και “γκρανόλα”. Μέχρι να ξεκαθαρίσω κι εγώ στο μυαλό μου τη διαφορά, μου πήρε λίγο καιρό!

Μούσλι είναι ο συνδυασμός δημητριακών και αποξηραμένων φρούτων, συνήθως, ανάλογα με την εταιρεία και τη γεύση. Γκρανόλα είναι ο συνδυασμός δημητριακών, ξηρών καρπών, σπόρων, αποξηραμένων φρούτων και ότι άλλο σας αρέσει καραμελωμένα και ψημένα, σπασμένα στη συνέχεια σε κομμάτια για να μπορούν να τρώγονται στο γάλα με το κουτάλι. Ένα σπασμένο παστέλι σε κομμάτια για να το καταλάβετε καλύτερα, μόνο που στο εμπόριο όλες οι γκρανόλα έχουν ζάχαρη (πλην φωτεινών εξαιρέσεων που είναι πολύ ακριβές).

Έτσι, ήθελα να βρω μία συνταγή για γκρανόλα, μιας και αρέσει πολύ στον πρωταθλητή του σπιτιού, στο κολύμπι και στην καρδιά μου (!), τον αγαπημένο μου σύζυγο, Κωνσταντίνο. Προτιμάει τη σοκολατένια γκρανόλα κι έτσι ξεκινήσαμε από εκεί!

Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζονται σπόροι, δημητριακά, ξηροί καρποί, σπόροι (λιναρόσπορος, σπόροι κάνναβης, σπόροι chia) και άλλα superfoods και δίνουν ένα εκπληκτικό τραγανό αποτέλεσμα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις κλασικές γκρανόλα του εμπορίου. Για γλυκαντικό χρησιμοποιούμε την αγάβη (εσείς μπορείτε να βάλετε και μέλι) και ζάχαρη καρύδας, που μαζί με το λάδι καρύδας φτιάχνουν την τέλεια καραμέλα! Υπενθυμίζω ότι το λάδι καρύδας αυξάνει το μεταβολισμό μας και έτσι βοηθά στην προσπάθεια καύσης λίπους. Εσείς μπορείτε να κάνετε και δικές σας παραλλαγές (πχ αλλάζοντας ξηρούς καρπούς, προσθέτοντας τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα) αρκεί να κρατάτε τις αναλογίες για να σας βγαίνει σωστά καραμελωμένη και γλυκιά η γκρανόλα σας.

Βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και άλλα, θα δώσουν στο πρωινό το δικό σας και των παιδιών σας την καλύτερη ώθηση για μία παραγωγική ημέρα!

Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο GojiMix για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1,036 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
120γρ νιφάδες βρώμης
30γρ νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
80γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα
15γρ λιναρόσπορο
15γρ σπόρους chia ή επιπλέον 15γρ λιναρόσπορο
15γρ σπόρους κάνναβης ή επιπλέον 15γρ λιναρόσπορο
1/6 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
15γρ σκούρο κακάο
60γρ ζάχαρη καρύδας
30γρ σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη σε μικρά κομματάκια κόψτε τις με το μαχαίρι ή στο μούλτι
Ή
ένα πακέτο GojiMix για γκρανόλα ή μπάρες με γεύση Καρύδα σοκολάτα
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
50γρ λιωμένο λάδι καρύδας
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
120γρ σιρόπι αγάβης

Steps

1
Done

Ανακατέψτε τα πρώτα 11 (στεγνά υλικά) σε ένα μπωλ.

2
Done

Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπωλ τα υπόλοιπα υγρά υλικά και προσθέστε τα μετά στα στεγνά. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3
Done

Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα) για 20 λεπτά.

4
Done

Γυρίστε τη γκρανόλα από την ανάποδη μεριά, για να ψηθεί καλά και από κάτω και αφήστε άλλα 10 λεπτά το ταψί στο φούρνο σβήνοντας τον και αφήνοντας την πόρτα λίγο ανοιχτή (βάλτε το γάντι να έχει άνοιγμα 1-2 εκ περίπου).

5
Done

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει καλά σπάστε τα κομμάτια που θέλετε. Αν θέλετε να φτιάξετε μπάρες, βάλτε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ, ψήστε για λίγο παραπάνω, 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο και κόψτε τις μπάρες αφού κρυώσει καλά.

6
Done

Φυλάξτε τη γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο γιατί αλλιώς θα μαλακώσει.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σπιτικό βούτυρο (spread)
next
Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και φύλλο ντίνκελ

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.