Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
-
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση Σοκολάτα με βασιλικούς χουρμάδες
-
250-270ml χυμό πορτοκάλι
-
80γρ βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή αν δε θέλετε να έχει άρωμα βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ/ΣΙΡΟΠΙ
-
70γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο
-
130γρ βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή αν δε θέλετε να έχει άρωμα βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
100γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
-
ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ
-
επιπλέον σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο ή βιολογικά cacao nibs ή ινδοκάρυδο ή άλλο ντεκόρ της επιλογής σας!
Ψάχνοντας τυχαία μία μέρα για καινούριες συνταγές έπεσα επάνω σε ένα poke cake! Τι είναι αυτό σκέφτηκα….; Ανοίγοντας τη σελίδα της συνταγής αναστατώθηκα, χαχαχα! Κέικ σοκολάτας, τρυπημένο και γεμισμένο με σιρόπι/γλάσο σοκολάτας και έξτρα από πάνω αν θέλετε cacao nibs ή κομματάκια σοκολάτας….. τι να σας λέω, εννοείται έπρεπε να το φτιάξω εκείνη τη στιγμή!
Πήρα λοιπόν τα σύνεργά μου, μπωλ, κουτάλες, αλεύρια, μίξερ και ξεκίνησα! Το κέικ που είχα βρει ήταν “κλασικό”, δηλαδή με τα απαγορευμένα για μένα υλικά, έτσι έπρεπε να φτιάξω μία δική μου σύνθεση όπως καταλαβαίνετε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να φτιάξω εκείνο.
Επειδή νομίζω ότι έχουμε το ωραιότερο σοκολατένιο κέικ του κόσμου (χαχαχα!) και γι’ αυτό το έχω ονομάσει και “Απόλυτο”, κράτησα τη βασική ιδέα αλλά άλλαξα μικρές λεπτομέρειες. Έτσι, αποφάσισα να συνδυάσω το πορτοκάλι και την καρύδα για να βγει ένας υπέροχος τελικά συνδυασμός που καταβροχθίθηκε! Εάν δε σας αρέσει το άρωμα της καρύδας όμως εσείς μπορείτε να βάλετε άοσμο λάδι και να μην την αισθανθείτε, αν και είναι πολύ διακριτικό το άρωμά της σε αυτή τη συνταγή. Κυρίαρχη είναι η σοκολάτα όπως πρέπει!!!
Ανέβασα λοιπόν τη φωτογραφία ενός κομματιού στο instagram και έλαβα ένα μήνυμα από μία εγκυούλα που περιμένει σε λίγες μέρες το μωράκι της και το λιγουρεύτηκε, χιχι! Η Φωτεινή (@foteinh_panaou) λοιπόν ζήτησε εσπευσμένα τη συνταγή και μόλις τα κατάφερα της (και σας) τη χαρίζω!
Φωτεινή μου, με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου, αυτή η συνταγή δικαιωματικά αφιερώνεται με πολύ αγάπη σε σένα με την ευχή να είσαι πάντα ευτυχισμένη και χαρούμενη!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ |
|
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση Σοκολάτα με βασιλικούς χουρμάδες | |
250-270ml χυμό πορτοκάλι | |
80γρ βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή αν δε θέλετε να έχει άρωμα βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ/ΣΙΡΟΠΙ |
|
70γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο | |
130γρ βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή αν δε θέλετε να έχει άρωμα βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
100γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ |
|
επιπλέον σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο ή βιολογικά cacao nibs ή ινδοκάρυδο ή άλλο ντεκόρ της επιλογής σας! |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες (προσέξτε να βγάλετε τα κουκούτσια!). |
3
Done
|
Ανακατεύετε το νερό με το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξυδο σε ένα ποτήρι. |
4
Done
|
Προσθέτετε στον επεξεργαστή τα υγρά υλικά και χτυπάτε με τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μία πάστα/κρέμα. Ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε τα πλαϊνά του κάδου με μία σπάτουλα 2-3 φορές. |
5
Done
|
Προσθέτετε τα στεγνά υλικά και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
6
Done
|
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί διαστάσεων 22x31 εκ (ή ανάλογου εμβαδού). |
7
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα καθαρή, προσέξτε μη στεγνώσει πολύ όμως, το θέλουμε νωπό. |
8
Done
|
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει. |
9
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΒάζετε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (το δικό μου μάτι πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 2), και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και να γίνει μία κρέμα παχύρευστη (περίπου 5-7 λεπτά). Προσέξτε μην το αφήσετε πολύ γιατί θα καεί το κακάο και θα χαλάσει η υφή του. Μόλις δείτε ότι λιώνουν οι σταγόνες αποσύρετε από τη φωτιά. |
10
Done
|
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΕΪΚ |
11
Done
|
Περιχύνετε το σιρόπι/γλάσο πάνω από το κέικ και με μία σπάτουλα γεμίζετε τις τρύπες με το "περίσσιο" γλάσο. |
12
Done
|
Αν θέλετε από πάνω μπορείτε να σπάσετε επιπλέον κομμάτια σοκολάτας ή να ρίξετε cacao nibs, ινδοκάρυδο ή άλλο ντεκόρ της επιλογής σας! |