0 0
Poke cake σοκολάτας

Poke cake σοκολάτας

Chocolate poke cake, all sugarfree, vegan, healthy!!!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2 h
  • Serves 12
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Ψάχνοντας τυχαία μία μέρα για καινούριες συνταγές έπεσα επάνω σε ένα poke cake! Τι είναι αυτό σκέφτηκα….; Ανοίγοντας τη σελίδα της συνταγής αναστατώθηκα, χαχαχα! Κέικ σοκολάτας, τρυπημένο και γεμισμένο με σιρόπι/γλάσο σοκολάτας και έξτρα από πάνω αν θέλετε cacao nibs ή κομματάκια σοκολάτας….. τι να σας λέω, εννοείται έπρεπε να το φτιάξω εκείνη τη στιγμή!

Πήρα λοιπόν τα σύνεργά μου, μπωλ, κουτάλες, αλεύρια, μίξερ και ξεκίνησα! Το κέικ που είχα βρει ήταν «κλασικό», δηλαδή με τα απαγορευμένα για μένα υλικά, έτσι έπρεπε να φτιάξω μία δική μου σύνθεση όπως καταλαβαίνετε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να φτιάξω εκείνο.

Επειδή νομίζω ότι έχουμε το ωραιότερο σοκολατένιο κέικ του κόσμου (χαχαχα!) και γι’ αυτό το έχω ονομάσει και «Απόλυτο», κράτησα τη βασική ιδέα αλλά άλλαξα μικρές λεπτομέρειες. Έτσι, αποφάσισα να συνδυάσω το πορτοκάλι και την καρύδα για να βγει ένας υπέροχος τελικά συνδυασμός που καταβροχθίθηκε! Εάν δε σας αρέσει το άρωμα της καρύδας όμως εσείς μπορείτε να βάλετε άοσμο λάδι και να μην την αισθανθείτε, αν και είναι πολύ διακριτικό το άρωμά της σε αυτή τη συνταγή. Κυρίαρχη είναι η σοκολάτα όπως πρέπει!!!

Ανέβασα λοιπόν τη φωτογραφία ενός κομματιού στο instagram και έλαβα ένα μήνυμα από μία εγκυούλα που περιμένει σε λίγες μέρες το μωράκι της και το λιγουρεύτηκε, χιχι! Η Φωτεινή (@foteinh_panaou) λοιπόν ζήτησε εσπευσμένα τη συνταγή και μόλις τα κατάφερα της (και σας) τη χαρίζω!

Φωτεινή μου, με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου, αυτή η συνταγή δικαιωματικά αφιερώνεται με πολύ αγάπη σε σένα με την ευχή να είσαι πάντα ευτυχισμένη και χαρούμενη!

(Visited 864 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
260γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
80γρ ζάχαρη καρύδας
50γρ σκούρο κακάο
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
300γρ απύρηνοι βασιλικοί χουρμάδες
250-270ml χυμό πορτοκάλι
80γρ βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή αν δε θέλετε να έχει άρωμα βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
1 σταγόνα βρώσιμο έλαιο βανίλιας ή 1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ/ΣΙΡΟΠΙ
70γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο
130γρ βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή αν δε θέλετε να έχει άρωμα βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
100γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ
επιπλέον σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο ή βιολογικά cacao nibs ή ινδοκάρυδο ή άλλο ντεκόρ της επιλογής σας!

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων τους χουρμάδες (προσέξτε να βγάλετε τα κουκούτσια!).

3
Done

Ανακατεύετε το νερό με το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξυδο σε ένα ποτήρι.

4
Done

Προσθέτετε στον επεξεργαστή τα υγρά υλικά και χτυπάτε με τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μία πάστα/κρέμα. Ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε τα πλαϊνά του κάδου με μία σπάτουλα 2-3 φορές.

5
Done

Προσθέτετε τα στεγνά υλικά και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6
Done

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί διαστάσεων 22x31 εκ (ή ανάλογου εμβαδού).

7
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα καθαρή, προσέξτε μη στεγνώσει πολύ όμως, το θέλουμε νωπό.

8
Done

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.

9
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάζετε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (το δικό μου μάτι πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 2), και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και να γίνει μία κρέμα παχύρευστη (περίπου 5-7 λεπτά). Προσέξτε μην το αφήσετε πολύ γιατί θα καεί το κακάο και θα χαλάσει η υφή του. Μόλις δείτε ότι λιώνουν οι σταγόνες αποσύρετε από τη φωτιά.

10
Done

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΕΪΚ

Στη συνέχεια ανοίγετε τρύπες εδώ κι εκεί στο κέικ με το πίσω μέρος μίας κουτάλας.

11
Done

Περιχύνετε το σιρόπι/γλάσο πάνω από το κέικ και με μία σπάτουλα γεμίζετε τις τρύπες με το "περίσσιο" γλάσο.

12
Done

Αν θέλετε από πάνω μπορείτε να σπάσετε επιπλέον κομμάτια σοκολάτας ή να ρίξετε cacao nibs, ινδοκάρυδο ή άλλο ντεκόρ της επιλογής σας!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ρεβανί χωρίς γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.