Ingredients
-
70γρ λεπτές νιφάδες βρώμης ή για gluten free προτιμήστε νιφάδες φαγόπυρου, νιφάδες κεχριού ή νιφάδες κινόα
-
80γρ πίτουρο βρώμης ή επιπλέον από τις νιφάδες που επιλέξατε
-
2 κ.σ. σπόροι chia
-
1 κ.σ. σκούρο κακάο
-
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο ωμό
-
4 κ.σ. σιρόπι αγάβηςή μέλι
-
600ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου(ή άλλο φυτικό γάλα)
-
2 κ.σ. cacao nibs προαιρετικά
Η βρώμη αποτελεί αγαπημένη τροφή πολλών, και όχι άδικα μιας και είναι πολύ θρεπτική και υγιεινή. Μπορεί να μπει σε σούπες, σάλτσες, να γίνει μπισκότα, βάση για φρουτοτούρτες αλλά και το κλασικό και αγαπημένο από τα παιδικά μου χρόνια “porridge”! Ξέρετε, εμείς εδώ στο Αγγλία, έτσι το λέμε, χαχαχα! Απλά η ελληνική μετάφρασή μόνο την όρεξη δε σου ανοίγει όταν μιλάμε για φαγητό (“χυλός”) οπότε θα το λέω porridge γιατί είναι και πιο chic!
Συνήθως το porridge λοιπόν, φτιάχνεται βράζοντας τη βρώμη με νερό ή γάλα για να χυλώσει. Εδώ θα δούμε μία πιο εύκολη εκδοχή του, μιας και “πετάμε” όλα τα υλικά στο μπωλ, τα ανακατεύουμε και είναι έτοιμο, σε μόλις 2,5… άντε 3 λεπτά! Το αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο και magic! Πεντανόστιμη βρώμη, για ένα υγιεινό πρωινό, σνακ ή βραδυνό που θα σας βοηθήσει να… νιώσετε και πιο ανάλαφροι… αν με νοείτε τι εννοώ!
Ingredients
70γρ λεπτές νιφάδες βρώμης ή για gluten free προτιμήστε νιφάδες φαγόπυρου, νιφάδες κεχριού ή νιφάδες κινόα | |
80γρ πίτουρο βρώμης ή επιπλέον από τις νιφάδες που επιλέξατε | |
2 κ.σ. σπόροι chia | |
1 κ.σ. σκούρο κακάο | |
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο ωμό | |
4 κ.σ. σιρόπι αγάβης | |
600ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου | |
2 κ.σ. cacao nibs προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. |
2
Done
|
Βάζετε το μπωλ σκεπασμένο στο ψυγείο για 30-60 λεπτά και είναι έτοιμο, αν το αφήσετε όλο το βράδυ θα γίνει ακόμα καλύτερο. |
3
Done
|
Μοιράζουμε σε 3-4 μπωλ και διατηρούμε στο ψυγείο. |
Extra Tips
- Διατηρείτε 2-3 μέρες στο ψυγείο, αν έχετε βάλει φρέσκο ωμό αμυγδαλόγαλα, περισσότερο (έως και μία εβδομάδα) αν το γάλα είναι συσκευασμένο και όχι ωμό.
- Μπορείτε να προσθέσετε cacao nibs που ταιριάζουν τέλεια σε αυτό το porridge και θα το κάνουν λίγο πιο τραγανό!
- Λίγα σπασμένα αμύγδαλα ταιριάζουν επίσης, αν δεν προσέχετε τις θερμίδες σας!
Πειραματιστείτε με μυρωδικά (πχ μοσχοκάρυδο, κανέλα) ανάλογα με τα γούστα σας.