0 0
Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Oven
  • Pot
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 6
  • Easy
  • 230 με αέρα

Το απόλυτο γλυκό…! Δεν έχω πραγματικά λόγια να το περιγράψω…. 

Και για να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί που πρέπει, αφορμή και έμπνευση για το Recipe Makeover αυτό ήταν ο Μίλτος, της Ζωής ξέρετε, χαχαχα! Σας έχω πει για τη Ζωή, τον καλό μου άνθρωπο που είναι τόσο καλοπροαίρετη και γλυκιά, και όλα της αρέσουν! Ε, ο Μίλτος, το έτερον της ήμισυ, είναι το αντίθετο, χαχαχα! Ως πυροσβέστης που είναι, έχει και το ανάλογο physique και ύφος… Δύσκολος «πελάτης», αυστηρός κριτής και πολύ επιφυλακτικός.

Μια μέρα λοιπόν, μιλούσαμε για γλυκά και του ζήτησα να μου βάλει μία προκληση, κάτι δύσκολο… και μου λέει «σουφλέ»…. Μμμ, λέω εγώ… Game on!!!

Ξεκίνησα λοιπόν πυρετωδώς τις δοκιμές, με αρχική συνταγή βάσης τη δική του, που ισχυρίζεται ότι τη φτιάχνει τέλεια. Παιδεύτηκα λίγο, δεν μπορώ να πω, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους! Και αφού το ενέκρινε και ο Μίλτος, είναι όντως καλό! 

Ορίστε λοιπόν, το υπέροχο σουφλέ σοκολάτας που όχι μόνο ανθυγιεινό δεν είναι αλλά είναι και πολύ θρεπτικό! Με λάδι καρύδας, σούπερ τροφή για όλους και όλες (μην ξεχνάτε ότι αυξάνει το μεταβολισμό μας όπως έχουμε ξαναπεί), με κακάο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά για λαμπερό δέρμα (!!!) και ζάχαρη καρύδας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεύση καραμέλας!!! Δεν παχαίνει, ομοφαίνει!!!

Μίλτο, αφιερωμένο, σ’ ευχαριστώ…! ❤️

(Visited 685 times, 1 visits today)


Steps

1
Done

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, με την αγάβη και το λάδι καρύδας. Αφήνετε λίγο να "κρυώσει", δεν πρέπει να είναι ζεστό για να μη μαγειρευτούν τα αυγά όταν τα ενώσετε. Πρέπει να νιώθετε τη θερμοκρασία ελάχιστα πιο ζεστή απο το χέρι σας.

2
Done

Σε ένα μπωλ χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να αφρατέψει, περίπου 4-5 λεπτά. Θα λιώσει η ζάχαρη τελείως.

3
Done

Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη σοκολάτα και με το σύρμα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Κατόπιν προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε ξανά.

5
Done

Λαδώνετε και αλευρώνετε 6 θήκες σιλικόνης για muffins και μοιράζετε το μείγμα εξίσου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς με αντιστάσεις και αέρα για 3 ή 4 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο και πόσο υγρή θέλετε μέσα τη σοκολάτα), θα κάνετε μία πρώτη δοκιμή στο δικό σας φούρνο για να το δείτε. Στο δικό μου στα 3 λεπτά βγαίνει τέλειο.

6
Done

Αφαιρέστε τα σουφλέ από το φούρνο και περιμένετε 10 λεπτά περίπου για να "τραβήξουν" και να βγουν εύκολα απο τις φόρμες χωρίς να "σπάσουν".



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κράκερ με μυρωδικά και παπαρουνόσπορο (low-carb & keto)
next
Στριφτή ταχινόπιτα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.