0 0
Γιορτινά μπισκοτάκια με φυσικά χρώματα

Γιορτινά μπισκοτάκια με φυσικά χρώματα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 mins
  • Serves 30-40 μπισκότα ανάλογα το σχήμα
  • Easy
  • 180

Ingredients

Κάθε χρόνο ζηλεύω τα στολισμένα γιορτινά μπισκότα που βλέπω στις συνταγές, έτσι αποφάσισα να βρω ένα τρόπο να στολίσω και τα δικά μου, μιας και δε θέλω φυσικά να χρησιμοποιήσω ζάχαρη ούτε ζαχαρόπαστα. Σκέφτηκα λοιπόν να βρω ένα ουδέτερο ανοιχτόχρωμο υλικό που θα μπορούσα να χρωματίσω όπως θέλω εγώ. Διάλεξα το ινδοκάρυδο, που έτσι κι αλλιώς λατρεύω.

Ευτυχώς, η φύση είναι γεμάτη χρώματα, έτσι διάλεξα να χρησιμοποιήσω για το πράσινο το σπανάκι, για το κόκκινο το πατζάρι και για το κίτρινο/πορτοκαλί το καρότο, ώστε να είναι ακόμα πιο θρεπτικά. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε, απλά θα πρέπει να είστε από πριν έτοιμοι με το χρωματισμένο ινδοκάρυδο ώστε να τα στολίσετε πιο γρήγορα. Οδηγίες για το πώς θα το κάνετε αυτό θα βρείτε εδώ.

Ζωθείτε λοιπόν τα λαχανικά σας και πάμε! Τα μπισκότα αυτά είναι τέλεια και για καθημερινό σνακ για το σχολείο των παιδιών, όχι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι αφράτα και τραγανά και πολύ πολύ νόστιμα! Φυσικά με άριστα υλικά και φορτωμένα με πολλές βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά! Θα μπορούσα να πω ότι είναι μία δεύτερη έκδοση μπισκότων Πτι-Μπερ! Φτιάξτε τα αγαπημένα σας σχήματα και απολαύστε τα με τον καφέ ή το γάλα σας κουκουλωμένοι με την κουβέρτα στον καναπέ στις γιορτές των Χριστουγέννων! Καλές γιορτές σε όλους μας!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 364 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης
1 κ.γ. baking powder
35γρ λιωμένο λάδι καρύδας σε αυτή τη συνταγή νομίζω ταιριάζει περισσότερο το ωμό, αλλά και με το άοσμο γίνονται πάλι πεντανόστιμα
80γρ σιρόπι αγάβης
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας

Steps

1
Done

Ανακατεύετε καλά το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνετε στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων (αν δεν έχετε απλά θα πρέπει να ζυμώσετε λίγο περισσότερο με το χέρι).

2
Done

Ρίχνετε μέσα τα υγρά υλικά και χτυπάτε για 10-20 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα (ζύμη).

3
Done

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, μεταξύ του πλάστη και της ζύμης για να τη ανοίξετε πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε τα κουπάτ της αρεσκείας σας και κόψτε τα μπισκότα.

4
Done

Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί. Για τη διακόσμησή τους έχετε δύο επιλογές, πριν ή μετά το ψήσιμο. Εδώ βλέπετε μπισκότα που διακοσμήθηκαν πριν το ψήσιμο ενώ στο επόμενο βήμα μπισκότα που διακοσμήθηκαν μετά το ψήσιμο, μικρή η διαφορά, ότι σας βολεύει κάντε. Εγώ προτιμώ να τα διακοσμώ μετά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλείψετε τα μπισκότα με μέλι ή αγάβη και να κολλήσετε πάνω το χρωματισμένο ινδοκάρυδο.

5
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι ΛΙΓΟ να ροδίσουν. Καίγονται πολύ εύκολα γι' αυτό την πρώτη φορά παρακολουθήστε τα στενά μέχρι να δείτε στο δικό σας φούρνο πόσα λεπτά ακριβώς θέλουν. Καλή όρεξη, και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μακαρόνια Alfredo, vegan
next
Ωμοφαγικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

2 Comments Hide Comments

Μια ερωτηση! Η ζυμη δεν μου βγαινει πολυ συμπαγης..τριβεται κ δεν μπορω να την ανοιξω σε φυλλο..κατι δεν εκανα σωστα? Τι μπορω να προσθεσω για να γινει πιο συμπαγης? Πχ καποιο υγρο? νερο, γαλα καρυδας?

Όχι, έτσι βγαίνει, θα την πλάσετε με τα χέρια σε μπαλα και θα την ανοίξετε σε φύλλο με τη βοήθεια αντικολλητικού χαρτιού (θα το βάλετε πάνω από τη ζύμη και κάτω από τον πλάστη), έτσι θα ανοίξει. Μη βάλετε υγρό, δε χρειάζεται.

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.