Ingredients
-
1 κ.γ. baking powder
-
35γρ λιωμένο λάδι καρύδαςσε αυτή τη συνταγή νομίζω ταιριάζει περισσότερο το ωμό, αλλά και με το άοσμο γίνονται πάλι πεντανόστιμα
-
80γρ σιρόπι αγάβης
-
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
Κάθε χρόνο ζηλεύω τα στολισμένα γιορτινά μπισκότα που βλέπω στις συνταγές, έτσι αποφάσισα να βρω ένα τρόπο να στολίσω και τα δικά μου, μιας και δε θέλω φυσικά να χρησιμοποιήσω ζάχαρη ούτε ζαχαρόπαστα. Σκέφτηκα λοιπόν να βρω ένα ουδέτερο ανοιχτόχρωμο υλικό που θα μπορούσα να χρωματίσω όπως θέλω εγώ. Διάλεξα το ινδοκάρυδο, που έτσι κι αλλιώς λατρεύω.
Ευτυχώς, η φύση είναι γεμάτη χρώματα, έτσι διάλεξα να χρησιμοποιήσω για το πράσινο το σπανάκι, για το κόκκινο το πατζάρι και για το κίτρινο/πορτοκαλί το καρότο, ώστε να είναι ακόμα πιο θρεπτικά. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε, απλά θα πρέπει να είστε από πριν έτοιμοι με το χρωματισμένο ινδοκάρυδο ώστε να τα στολίσετε πιο γρήγορα. Οδηγίες για το πώς θα το κάνετε αυτό θα βρείτε εδώ.
Ζωθείτε λοιπόν τα λαχανικά σας και πάμε! Τα μπισκότα αυτά είναι τέλεια και για καθημερινό σνακ για το σχολείο των παιδιών, όχι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι αφράτα και τραγανά και πολύ πολύ νόστιμα! Φυσικά με άριστα υλικά και φορτωμένα με πολλές βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά! Θα μπορούσα να πω ότι είναι μία δεύτερη έκδοση μπισκότων Πτι-Μπερ! Φτιάξτε τα αγαπημένα σας σχήματα και απολαύστε τα με τον καφέ ή το γάλα σας κουκουλωμένοι με την κουβέρτα στον καναπέ στις γιορτές των Χριστουγέννων! Καλές γιορτές σε όλους μας!
Ingredients
200γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης | |
1 κ.γ. baking powder | |
35γρ λιωμένο λάδι καρύδας | |
80γρ σιρόπι αγάβης | |
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε καλά το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνετε στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων (αν δεν έχετε απλά θα πρέπει να ζυμώσετε λίγο περισσότερο με το χέρι). |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί. Για τη διακόσμησή τους έχετε δύο επιλογές, πριν ή μετά το ψήσιμο. Εδώ βλέπετε μπισκότα που διακοσμήθηκαν πριν το ψήσιμο ενώ στο επόμενο βήμα μπισκότα που διακοσμήθηκαν μετά το ψήσιμο, μικρή η διαφορά, ότι σας βολεύει κάντε. Εγώ προτιμώ να τα διακοσμώ μετά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλείψετε τα μπισκότα με μέλι ή αγάβη και να κολλήσετε πάνω το χρωματισμένο ινδοκάρυδο. |
5
Done
|
2 Comments Hide Comments
Μια ερωτηση! Η ζυμη δεν μου βγαινει πολυ συμπαγης..τριβεται κ δεν μπορω να την ανοιξω σε φυλλο..κατι δεν εκανα σωστα? Τι μπορω να προσθεσω για να γινει πιο συμπαγης? Πχ καποιο υγρο? νερο, γαλα καρυδας?
Όχι, έτσι βγαίνει, θα την πλάσετε με τα χέρια σε μπαλα και θα την ανοίξετε σε φύλλο με τη βοήθεια αντικολλητικού χαρτιού (θα το βάλετε πάνω από τη ζύμη και κάτω από τον πλάστη), έτσι θα ανοίξει. Μη βάλετε υγρό, δε χρειάζεται.