0 0
Ωμοφαγικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ωμοφαγικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 6-8
  • Medium

Ingredients

Η συνταγή αυτή είναι ελαφρώς τροποποιημένη από την αρχική που συνάντησα λίγα χρόνια πριν στο διαδίκτυο. Είναι εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη, σχετικά απλή στην κατασκευή της και ιδιαίτερη, έτσι είναι ιδανικό δώρο για μία επίσκεψη ή για κέρασμα σε ένα τραπέζι Χριστουγεννιάτικο.

Οι συγκεκριμένες αναλογίες και ποσότητες, θα σας βγάλουν ένα μικρό δεντράκι, που θα σερβίρετε σε ένα πιάτο γλυκού, αρκετό για 6-8 έτομα γιατί είναι και πολύ χορταστικό. Αν θέλετε να κάνετε ένα μεγαλύτερο, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε ανάλογα τις ποσότητες.

Όπως και όλες οι άλλες συνταγές μου, έτσι και σε αυτή θα δείτε υλικά που είναι στην κατηγορία των superfoods. Σπόρους, φρούτα, κακάο, ξηροί καρποί, πρέπει κανονικά να αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής. Έστω όμως και πιο αραιά, με την αφορμή μίας γιορτής, αξίζει να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, που να είστε σίγουροι θα ξετρελάνει όλους τους καλεσμένους σας.

Για τη διακόσμηση του δέντρου μας χρησιμοποιούμε χρωματισμένο ινδοκάρυδο, και οδηγίες για το πώς θα το χρωματίσετε μπορείτε να βρείτε εδώ. Είναι ένας απλός και έξυπνος τρόπος να έχετε διακοσμητικά υλικά και για τούρτες ή μπισκότα. Αν δε σας αρέσει το ινδοκάρυδο μπορείτε να δοκιμάσετε το corn flour αλλά το υλικό δε θα έχει τον ίδιο όγκο.

Το δεντράκι αυτό είναι και ωμοφαγικό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμα πιο θρεπτικό γιατί τα υλικά του είναι στη φυσική τους μορφή και περιέχουν όλα τα φυσικά τους ένζυμα, που βοηθούν τον οργανισμό να απορροφήσει καλύτερα τις θρεπτικές τους ουσίες. Εμάς μας αρέσει και γιατί δε χρειάζεται να ανάβουμε μάτια ή φωτιά και έτσι αποτελεί και μία ωραία συνταγή για να τη φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας, τώρα που θα έχουν διακοπές και θα είναι στο σπίτι.

Ελπίζω να σας αρέσει, και να τη βάλετε κι εσείς στο βιβλίο των συνταγών σας.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 241 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
100γρ καρύδια
50γρ ηλιόσπορο
30γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο
3 χοντροκομμένα αποξηραμένα φυσικά σύκα (χωρίς θειάφι) μουλιασμένα για λίγη ώρα σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν
2 βασιλικοί χουρμάδες
15γρ λιωμένο λάδι καρύδας
20γρ σκούρο κακάο
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
140γρ σταφίδες φυσικές
15γρ λιωμένο λάδι καρύδας
20γρ σκούρο κακάο
αν χρειαστεί λίγο νεράκι για να βοηθήσει στην πολτοποίηση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
4-5 κ.σ. (25γρ) φυσικά χρωματισμένο πράσινο ινδοκάρυδο
1 κ.σ. (5γρ) λευκό ινδοκάρυδο (για να δίνει την αίσθηση του χιονισμένου)
20 (5γρ) goji berries

Steps

1
Done

Βάλτε τα καρύδια, τον ηλίσπορο, τον λιναρόσπορο, τα σύκα, τους χουρμάδες, το λιωμένο λάδι καρύδας και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μούλτι ή τον επεξεργαστή τροφίμων σας και χτυπήστε τα για μερικά λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Και να μείνουν λίγα κομματάκια καρυδιού ή ηλιόσπορου, μη σας ανησυχεί, είναι και πιο νόστιμο στο μάσημα.

2
Done

Βγάλτε τη ζύμη και σχηματίστε ένα κώνο με τα χέρια σας (όπως το βλέπετε στη φωτογραφία), και βάλτε το στο ψυγείο για 15-20 λεπτά για να στερεοποιηθεί λίγο περισσότερο.

3
Done

Για τη γέμιση, απλά βάλτε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει μία κρέμα ομοιγενής.

4
Done

Βγάλτε το "δέντρο" από το ψυγείο και κόψτε το οριζόντια, σε 3-5 φέτες. Εγώ συνήθως κάνω 4 ή 5.

5
Done

Κρατήστε στην άκρη 2 κ.σ. από την κρέμα, και την υπόλοιπη μοιράστε την ανάμεσα στα "πατώματα" του δέντρου. Στρώστε το σχήμα του δέντρου γύρω γύρω και απλώστε την κρέμα που κρατήσατε γύρω γύρω ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια (για να μπορέσουν να κολλήσουν τα διακοσμητικά μας!).

6
Done

Κολλήστε πάνω στο δέντρο το πράσινο ινδοκάρυδο και βάλτε τα goji berries εδώ κι εκεί σαν μπάλες. Τέλος πασπαλίστε το λευκό ινδοκάρυδο από πάνω, για να φαίνεται σα χιονισμένο. Καλή επιτυχία, και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με υγεία ΣΕ ΟΛΟΥΣ!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Γιορτινά μπισκοτάκια με φυσικά χρώματα
next
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.