Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ή ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα γεύση Μπισκότα κανέλας
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιούπροτιμήστε βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια
-
120γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
Από τα αγαπημένα μου μπισκότα, τον καιρό που έτρωγα ζάχαρη (!), ήταν κάτι λεπτά, τραγανά, πεντανόστιμα σουηδικά μπισκοτα κανέλας… Cinnamon thins… απλά τέλεια. Ήταν όσο γλυκά έπρεπε, όσο τραγανά έπρεπε, όσο λεπτά έπρεπε, μοναδικά! Τα βουτούσα σε γάλα, και όπως καταλαβαίνετε έτρωγα ένα πακέτο στην καθισιά, φρόντιζα να μην παίρνω δεύτερο γιατί θα το έτρωγα και αυτό!
Κόβωντας λοιπόν τη ζάχαρη, και επειδή όπως έχουμε ξαναπεί δε θέλω να στερούμαι τις αγαπημένες μου γεύσεις να άλλη μία πρόκληση για το Recipe Makeover! Δοκίμασα αρκετές συνταγές, αλλά τελικά η πιο απλή ήταν και η πιο καλή. Χρησιμοποίησα αλεύρι ζέας, γνωστό για τη μεγάλη θρεπτική του αξία, τη μειωμένη γλουτένη του και την αυξημένη πρωτεΐνη. Δε χρησιμοποιούμε φυσικά βούτυρο, ούτε μαργαρίνες κτλ, αλλά βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας! Η ζάχαρη καρύδας τους δίνει καραμελένια γεύση και το μυστικό μυρωδικό… το final touch!
Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ… για πάντα!
Συστατικά: βιολογικό αλεύρι ζέας, ζάχαρη καρύδας, baking powder, σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη, κανέλα, τζίντζερ.
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ή ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα γεύση Μπισκότα κανέλας | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού | |
120γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
120γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέστε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας ή με το χέρι. |
3
Done
|
Ανοίξτε τη ζύμη σα φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου, θα βοηθήσει αν μεταξύ της ζύμης και του πλάστη βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάει και να απλωθεί πιο εύκολα. Η ζέα δεν ανοίγει όπως τα άλλα αλεύρια, και με τα χέρια ή σκέτο τον πλάστη ίσως σας δυσκολέψει. |
4
Done
|
Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και κόψτε με κουπάτ της αρεσκείας σας τα σχήματα που θέλετε. |
5
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Κρυώστε τα σε μία σχάρα. Θα σκληρύνουν λίγο περισσότερο όταν κρυώσουν. |
10 Comments Hide Comments
Καλησπέρα.
Ηθελα να ρωτήσω για τα μπισκότα κανέλλας εαν μπορώ να βάλω αλευρι ντίνκελ αντί για ζέα.
Μπορείτε, θα είναι λίγο διαφορετικά στην υφή τους απλά. Σίγουρα όμως πάλι νόστιμα!
Τα έφτιαξα αλλά δεν ήταν καθόλου γλυκά. Μήπως έπρεπε να βάλω παραπάνω ζάχαρη καρύδας?
Μπορώ να βάλω μέλι και πόσο αντί για ζαχαρι καρύδας που δεν έχω? ?
Ναι, αν τα θέλετε πιο γλυκά θα αυξήσετε τη ζάχαρη καρύδας ?. Εμένα μου αρέσουν διακριτικά γλυκά, το γούστο του καθενός όμως διαφέρει. Να φανταστείτε υπήρξε άνθρωπος που τα χαρακτήρισε “πολύ γλυκά”!
Είναι καταπληκτικά!
smoyts!
Μπορώ να βάλω φάρινα κ αν βάλω θα πρέπει να βάλω κ σόδα ?
Συγχαρητήρια ,είναι τα καλύτερα μπισκότα ever. Έχω εθιστεί.Μπράβο!!!!!
Καλησπερα σας τα έφτιαξα χθες μονο που έκανα κάποιες αλλαγές. Αντι για ζάχαρη εβαλα μελι στην ιδια ποσότητα γιατι αποφεύγω τη ζαχαρη οσο μπορω, πρόσθεσα σταφιδες που μου αρέσουν και τα επλασα με το χέρι σε μπισκοτάκια. Φούσκωσαν και γίνανε αφρατα. Πολύ ωραία συνταγή.