0 0
Mπισκότα κανέλας με αλεύρι ζέας

Mπισκότα κανέλας με αλεύρι ζέας

Sugar free cinnamon thin biscuits
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 70-80 μπισκότα
  • Easy
  • 180

Ingredients

Από τα αγαπημένα μου μπισκότα, τον καιρό που έτρωγα ζάχαρη (!), ήταν κάτι λεπτά, τραγανά, πεντανόστιμα σουηδικά μπισκοτα κανέλας… Cinnamon thins… απλά τέλεια. Ήταν όσο γλυκά έπρεπε, όσο τραγανά έπρεπε, όσο λεπτά έπρεπε, μοναδικά! Τα βουτούσα σε γάλα, και όπως καταλαβαίνετε έτρωγα ένα πακέτο στην καθισιά, φρόντιζα να μην παίρνω δεύτερο γιατί θα το έτρωγα και αυτό!

Κόβωντας λοιπόν τη ζάχαρη, και επειδή όπως έχουμε ξαναπεί δε θέλω να στερούμαι τις αγαπημένες μου γεύσεις να άλλη μία πρόκληση για το Recipe Makeover! Δοκίμασα αρκετές συνταγές, αλλά τελικά η πιο απλή ήταν και η πιο καλή. Χρησιμοποίησα αλεύρι ζέας, γνωστό για τη μεγάλη θρεπτική του αξία, τη μειωμένη γλουτένη του και την αυξημένη πρωτεΐνη. Δε χρησιμοποιούμε φυσικά βούτυρο, ούτε μαργαρίνες κτλ, αλλά βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας! Η ζάχαρη καρύδας τους δίνει καραμελένια γεύση και το μυστικό μυρωδικό… το final touch!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ… για πάντα!

Συστατικά: βιολογικό αλεύρι ζέας, ζάχαρη καρύδας, baking powder, σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη, κανέλα, τζίντζερ.

(Visited 16.482 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο GojiMix για μπισκότα γεύση Μπισκότα κανέλας
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού προτιμήστε βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια
120γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
120γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι

Steps

1
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέστε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας ή με το χέρι.

3
Done

Ανοίξτε τη ζύμη σα φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου, θα βοηθήσει αν μεταξύ της ζύμης και του πλάστη βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάει και να απλωθεί πιο εύκολα. Η ζέα δεν ανοίγει όπως τα άλλα αλεύρια, και με τα χέρια ή σκέτο τον πλάστη ίσως σας δυσκολέψει.

4
Done

Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και κόψτε με κουπάτ της αρεσκείας σας τα σχήματα που θέλετε.

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Κρυώστε τα σε μία σχάρα. Θα σκληρύνουν λίγο περισσότερο όταν κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cabbage in red sauce with minced soy
next
Orange cake

14 Comments Hide Comments

Καλησπέρα.
Ηθελα να ρωτήσω για τα μπισκότα κανέλλας εαν μπορώ να βάλω αλευρι ντίνκελ αντί για ζέα.

Τα έφτιαξα αλλά δεν ήταν καθόλου γλυκά. Μήπως έπρεπε να βάλω παραπάνω ζάχαρη καρύδας?

Ναι, αν τα θέλετε πιο γλυκά θα αυξήσετε τη ζάχαρη καρύδας ?. Εμένα μου αρέσουν διακριτικά γλυκά, το γούστο του καθενός όμως διαφέρει. Να φανταστείτε υπήρξε άνθρωπος που τα χαρακτήρισε “πολύ γλυκά”!

Καλησπερα σας τα έφτιαξα χθες μονο που έκανα κάποιες αλλαγές. Αντι για ζάχαρη εβαλα μελι στην ιδια ποσότητα γιατι αποφεύγω τη ζαχαρη οσο μπορω, πρόσθεσα σταφιδες που μου αρέσουν και τα επλασα με το χέρι σε μπισκοτάκια. Φούσκωσαν και γίνανε αφρατα. Πολύ ωραία συνταγή.

Καλησπερα! Πολυ ενδιαφερουσα συνταγη! Ποιες ειναι οι αναλογιές για τα στερεά υλικα;

Το γνωρίζω, το μπλογκ όμως δεν έχει άλλο τρόπο να υποστηριχτεί εκτός από την υποστήριξη του Paneri.gr. Έτσι, οι περισσότερες συνταγές πια θα είναι με μιξ. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την προτίμησή σας.

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 0
Sugar free cinnamon biscuits with olive oil

Sugar free cinnamon biscuits with olive oil

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 30-40 biscuits
  • Easy
  • 180

Ingredients

Cinnamon biscuits are my favorite kind! Thin and crispy preferably, like the ones I used to buy from a store back in the day, when I still ate sugar. Now, as I can no longer enjoy those biscuits, I had to come up with my own Goji Mary recipe, to fit my requirements: no refined sugar, no margarine, no white flour but full of taste…

After a long list of recipes that I tried, I ended up improvising again and realized that the simplest things are eventually the best. Substituted white flour with zea flour (different kind of flour, with more protein and traces of gluten, no relation to wheat), used coconut sugar instead of refined sugar and extra virgin olive oil, which here in Greece where I live, is easy to find of good quality. If you cannot find good quality olive oil, or you don’t want to use it, you can try coconut oil too.

Send me your commets. Hope you enjoy them as much as I do!

You can preserve them in air tight jar or box for…ever!

Print this recipe



Ingredients

200gr zea flour
65gr coconut sugar
1/2 tsp baking powder
1/3 tsp aluminum free baking soda
2 tsp cinnamon
1 tsp ginger powder
1/2 tsp orange zest prefer organic oranges
60gr olive oil
60gr freshly squeezed orange juice

Steps

1
Done

Put all dry ingredients in a bowl and mix well.

2
Done

Add the orange juice and olive oil and mix well using an spoon or a hand mixer. You may need to knead the dough with your hands a little to make sure it's even.

3
Done

Spread your dough about 3 ml high and put a piece of parchment paper between the dough and your rolling pin to spread it easier. As the zea flour hardly contains any gluten, is susceptible to braking apart, so it's harder to spread. The parchment paper will do the trick!

4
Done

Cut out the shapes you want and place a piece of parchment paper on your baking tray to prevent them from sticking on it.

5
Done

Bake in a preheated oven at 180 degrees celsius for about 20-25 mins, depending on your oven and the height of your cookies. Cool them on a rack. They will harden a bit more as they cool.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cabbage in red sauce with minced soy
next
Orange cake

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.