0 0
Mπισκότα κανέλας με ζέα και ελαιόλαδο

Mπισκότα κανέλας με ζέα και ελαιόλαδο

Sugar free cinnamon thin biscuits
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 30-40 μπισκότα
  • Easy
  • 180

Ingredients

Από τα αγαπημένα μου μπισκότα, τον καιρό που έτρωγα ζάχαρη (!), ήταν κάτι λεπτά, τραγανά, πεντανόστιμα σουηδικά μπισκοτα κανέλας… Cinnamon thins… απλά τέλεια. Ήταν όσο γλυκά έπρεπε, όσο τραγανά έπρεπε, όσο λεπτά έπρεπε, μοναδικά! Τα βουτούσα σε γάλα, και όπως καταλαβαίνετε έτρωγα ένα πακέτο στην καθισιά, φρόντιζα να μην παίρνω δεύτερο γιατί θα το έτρωγα και αυτό!

Κόβωντας λοιπόν τη ζάχαρη, και επειδή όπως έχουμε ξαναπεί δε θέλω να στερούμαι τις αγαπημένες μου γεύσεις να άλλη μία πρόκληση για το Recipe Makeover! Δοκίμασα αρκετές συνταγές, αλλά τελικά η πιο απλή ήταν και η πιο καλή. Χρησιμοποίησα αλεύρι ζέας, γνωστό για τη μεγάλη θρεπτική του αξία, τη μειωμένη γλουτένη του και την αυξημένη πρωτεΐνη. Δε χρησιμοποιούμε φυσικά βούτυρο, ούτε μαργαρίνες κτλ, αλλά αγνό ελαιόλαδο που ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε άφθονο και εξαιρετικό! Η ζάχαρη καρύδας τους δίνει καραμελένια γεύση και το μυστικό μυρωδικό… το final touch!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ… για πάντα!

Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο μείγμα για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 9.254 times, 3 visits today)


Ingredients

200γρ αλεύρι ζέας
65γρ ζάχαρη καρύδας
1/2 κ.γ. baking powder
1/3 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού προτιμήστε βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια
60γρ ελαιόλαδο
60γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι

Steps

1
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέστε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας ή αν έχετε μίξερ χειρός.

3
Done

Ανοίξτε τη ζύμη σα φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου, θα βοηθήσει αν μεταξύ της ζύμης και του πλάστη βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάει και να απλωθεί πιο εύκολα. Η ζέα δεν ανοίγει όπως τα άλλα αλεύρια, και με τα χέρια ή σκέτο τον πλάστη ίσως σας δυσκολέψει.

4
Done

Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και κόψτε με κουπάτ της αρεσκείας σας τα σχήματα που θέλετε.

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Κρυώστε τα σε μία σχάρα. Θα σκληρύνουν λίγο περισσότερο όταν κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Λάχανο κοκκινιστό με κιμά σόγιας
next
Κέικ ή muffins πορτοκαλιού με μέλι και ελαιόλαδο

7 Comments Hide Comments

Καλησπέρα.
Ηθελα να ρωτήσω για τα μπισκότα κανέλλας εαν μπορώ να βάλω αλευρι ντίνκελ αντί για ζέα.

Ναι, αν τα θέλετε πιο γλυκά θα αυξήσετε τη ζάχαρη καρύδας 😉. Εμένα μου αρέσουν διακριτικά γλυκά, το γούστο του καθενός όμως διαφέρει. Να φανταστείτε υπήρξε άνθρωπος που τα χαρακτήρισε «πολύ γλυκά»!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.