Ingredients
-
ένα πακέτο Granola GojiMix με γεύση "Μέλι κανέλα"
-
40γρ λάδι καρυδας λιωμένο
Μία απλή και γρήγορη συνταγή για γκρανόλα ή μπάρες βρώμης, με απλά υλικά.
Η σημαντική διαφορά με τη γκρανόλα του εμπορίου είναι ότι δε χρησιμοποιούμε καθόλου λευκή ζάχαρη, αλλά ζάχαρη καρύδας που είναι πολύ θρεπτική και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επιπλέον, προσθέτουμε μέλι ή αγάβη, η οποία έχει και αυτή χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πιο κατάλληλη αν θέλετε να κάνε τη γκρανόλα σας “διαιτητική” ή θα καταναλωθεί από άτομα που έχουν ζάχαρο ή διαβήτη.
Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι ότι δε χρησιμοποιούμε καθόλου φυτικά έλαια ή μαργαρίνη, αλλά το αγαπημένο μου λάδι καρύδας που έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας, ενώ αυξάνει και το μεταβολισμό μας για να καίμε περισσότερες θερμίδες!!!
Η κανέλα που την αρωματίζει έχει επίσης πολλά να μας προσφέρει καθώς:
- έχει αντιοξειδωτική (και άρα αντιγηραντική!) δράση
- καταπολεμά τις φλεγμονές στο σώμα, βοηθώντας στη συνολική καλύτερη υγεία μας
- μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών
- βοηθά άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη
- μειώνει το σάκχαρο και έχει αντιδιαβητική δράση
- έχει αντιβακτηριδιακή δράση
Φτιάξτε αυτή τη γκρανόλα και εμπλουτίστε την με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς ή μυρωδικά και απολαύστε τη με το γάλα ή το γιαούρτι σας!
Συστατικά: βρώμη χωρίς γλουτένη, αμύγδαλα, κανέλα, ζάχαρη καρύδας, θαλασσινό αλάτι.
Ingredients
ένα πακέτο Granola GojiMix με γεύση "Μέλι κανέλα" | |
40γρ λάδι καρυδας λιωμένο | |
60γρ μέλι ή αγάβη |
Steps
1
Done
|
Ανακετέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Απλώστε το μείγμα στο ταψί σας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει (για τις μπάρες λίγο παραπάνω). Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε μπάρες χρησιμοποιήστε μία φόρμα του κέικ και απλώστε το μείγμα σας, "πατώντας" το με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι για να είναι "σφιχτό". |
4
Done
|
Αφήστε να κρυώσει καλά πριν τη βάλετε σε συσκευασία, φροντίστε να είναι αεροστεγής (τάπερ, σακούλα κτλ). Αν έχετε κάνει μπάρες, βγάλτε το χαρτί με το περιεχόμενο και βάλτε το σε μία σχάρα και περιμένετε να κρυώσει καλά πριν τις κόψετε. |