0 0
Γκρανόλα ή μπάρες με μέλι και κανέλα

Γκρανόλα ή μπάρες με μέλι και κανέλα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Multi
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 8
  • Easy
  • 180

Μία απλή και γρήγορη συνταγή για γκρανόλα ή μπάρες βρώμης, με απλά υλικά.

Η σημαντική διαφορά με τη γκρανόλα του εμπορίου είναι ότι δε χρησιμοποιούμε καθόλου λευκή ζάχαρη, αλλά ζάχαρη καρύδας που είναι πολύ θρεπτική και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επιπλέον, προσθέτουμε μέλι ή αγάβη, η οποία έχει και αυτή χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πιο κατάλληλη αν θέλετε να κάνε τη γκρανόλα σας «διαιτητική» ή θα καταναλωθεί από άτομα που έχουν ζάχαρο ή διαβήτη.

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι ότι δε χρησιμοποιούμε καθόλου φυτικά έλαια ή μαργαρίνη, αλλά το αγαπημένο μου λάδι καρύδας που έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία μας, ενώ αυξάνει και το μεταβολισμό μας για να καίμε περισσότερες θερμίδες!!!

Η κανέλα που την αρωματίζει έχει επίσης πολλά να μας προσφέρει καθώς:

  • έχει αντιοξειδωτική (και άρα αντιγηραντική!) δράση
  • καταπολεμά τις φλεγμονές στο σώμα, βοηθώντας στη συνολική καλύτερη υγεία μας
  • μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών
  • βοηθά άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη
  • μειώνει το σάκχαρο και έχει αντιδιαβητική δράση
  • έχει αντιβακτηριδιακή δράση

Φτιάξτε αυτή τη γκρανόλα και εμπλουτίστε την με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς ή μυρωδικά και απολαύστε τη με το γάλα ή το γιαούρτι σας!

(Visited 274 times, 1 visits today)


Ingredients

150γρ λεπτές νιφάδες βρώμης
100γρ αμύγδαλα ωμά κομμένα μέτρια στο μούλτι
3 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
60γρ ζάχαρη καρύδας άχνη
40γρ λάδι καρυδας λιωμένο
60γρ μέλι ή αγάβη

Steps

1
Done

Ανακετέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Ρίξτε και τα υγρά και ανακατέψτε καλά ξανά.

3
Done

Απλώστε το μείγμα στο ταψί σας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει (για τις μπάρες λίγο παραπάνω). Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε μπάρες χρησιμοποιήστε μία φόρμα του κέικ και απλώστε το μείγμα σας, "πατώντας" το με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι για να είναι "σφιχτό".

4
Done

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν τη βάλετε σε συσκευασία, φροντίστε να είναι αεροστεγής (τάπερ, σακούλα κτλ). Αν έχετε κάνει μπάρες, βγάλτε το χαρτί με το περιεχόμενο και βάλτε το σε μία σχάρα και περιμένετε να κρυώσει καλά πριν τις κόψετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Craquelins (keto crackers) χωρίς γλουτένη
next
Κρουτόν χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.