Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
-
150γρ γάλα καρύδαςή άλλο φυτικό γάλα της προτίμησής σας
-
60γρ λάδι καρύδας
-
3 αυγά
-
140γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμοή στέβια, για όσους χρησιμοποιείτε
-
1 πρέζα θαλασσινό αλάτιμη βάλετε αλάτι Ιμαλαΐων, το δοκίμασα 3 φορές, και πέταξα τα σου κάθεμια!
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (κρέμα βανίλιας)
-
600γρ γάλα καρύδαςή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
-
80γρ κορν φλάουερ
-
2 σταγόνες έλαιου βανίλιας
-
200γρ σιρόπι αγάβηςή μέλι
-
30γρ λάδι καρύδας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (αντιστοιχεί στη δόση των σου παραπάνω)
-
1200γρ γάλα καρύδας
-
4 σταγόνες έλαιου βανίλιας
-
130γρ κορν φλάουερ
-
700γρ σιρόπι αγάβης
-
130γρ σκούρο κακάο
-
60γρ λάδι καρύδας
Το προφιτερόλ νομίζω ότι είναι αγαπημένο γλυκό των περισσοτέρων, αν όχι όλων! Η πρώτη συνταγή για προφιτερόλ που έφτιαξα και μοιράστηκα μαζί σας, είναι με κρέμα από αβοκάντο. Πολύ θρεπτική και νόστιμη, αλλά πρέπει να πετύχεις καλό αβοκάντο! Καθώς λοιπόν φέτος στάθηκε αδύνατο να βρω αβοκάντο της προκοπής, δεν ξέρω γιατί (!), έφτιαξα μία κρέμα που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, με απλά υλικά χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε καλό αβοκάντο!
Η διαφορά της είναι ότι γίνεται με κορν φλάουερ, και χρειάζεται ζέσταμα, δηλαδή μάτι και φωτιά. Όμως, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι θεΐκή, είτε στο προφιτερόλ είτε και μόνη της! Συνδυάζουμε τα υπέροχα σου και την κρέμα μας λοιπόν, αυτή τη φορά με μία διαφορετική κρέμα, με σκούρο κακάο (απλά δεν υπάρχει!) και γάλα καρύδας, η μάρκα που χρησιμοποιώ κάνει τέλεια γλυκά, προτιμήστε την.
Δοκιμάστε την και νομίζω ότι θα γίνει συχνός κάτοικος… του ψυγείου σας, για μικρούς και μεγάλους!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ |
|
150γρ γάλα καρύδας | |
60γρ λάδι καρύδας | |
3 αυγά | |
140γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο | |
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (κρέμα βανίλιας) |
|
600γρ γάλα καρύδας | |
80γρ κορν φλάουερ | |
2 σταγόνες έλαιου βανίλιας | |
200γρ σιρόπι αγάβης | |
30γρ λάδι καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (αντιστοιχεί στη δόση των σου παραπάνω) |
|
1200γρ γάλα καρύδας | |
4 σταγόνες έλαιου βανίλιας | |
130γρ κορν φλάουερ | |
700γρ σιρόπι αγάβης | |
130γρ σκούρο κακάο | |
60γρ λάδι καρύδας |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΣε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδιεάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μη ξεραθεί μέχρι να κρυώσει. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης, τοποθετούμε τα σου που τα χωρίζουμε με δύο κουταλάκια (με το ένα παίρνουμε μερίδα και με το άλλο την αδειάζουμε πάνω στο ταψί), σε διάμετρο περίπου 2-2,5 εκ. |
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣΒάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 400γρ από το γάλα, με τη βανίλια και την αγάβη, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρουν μία βράση. |
7
Done
|
Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μόλις πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. |
8
Done
|
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ γυάλινο και τη σκεπάζουμε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη ζελατίνα στην κρέμα και το τοίχωμα του μπωλ, ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα καθόλου η κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και γεμίζουμε τα σου στη συνέχεια. |
9
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΒάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 1000γρ από το γάλα, με τη βανίλια, το κακάο και την αγάβη, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρουν μία βράση (καλό θα ήταν να κοσκινήσετε το κακάο για να μη μείνουν κομματάκια του). |
10
Done
|
Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μόλις πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. |
11
Done
|
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ γυάλινο και τη σκεπάζουμε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη ζελατίνα στην κρέμα και το τοίχωμα του μπωλ, ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα καθόλου η κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά, για πιο γρήγορα μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο. |
12
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ |