0 0
Προφιτερόλ κλασικό

Προφιτερόλ κλασικό

Dairy free, chocolaty and irresistable Profiterole! sugarfree
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Oven
  • Vegetarian
  • Serves 15-20 ή δύο μεγάλα προφιτερόλ
  • Medium

Ingredients

Το προφιτερόλ νομίζω ότι είναι αγαπημένο γλυκό των περισσοτέρων, αν όχι όλων! Η πρώτη συνταγή για προφιτερόλ που έφτιαξα και μοιράστηκα μαζί σας, είναι με κρέμα από αβοκάντο. Πολύ θρεπτική και νόστιμη, αλλά πρέπει να πετύχεις καλό αβοκάντο! Καθώς λοιπόν φέτος στάθηκε αδύνατο να βρω αβοκάντο της προκοπής, δεν ξέρω γιατί (!), έφτιαξα μία κρέμα που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, με απλά υλικά χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε καλό αβοκάντο!

Η διαφορά της είναι ότι γίνεται με κορν φλάουερ, και χρειάζεται ζέσταμα, δηλαδή μάτι και φωτιά. Όμως, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι θεΐκή, είτε στο προφιτερόλ είτε και μόνη της! Συνδυάζουμε τα υπέροχα σου και την κρέμα μας λοιπόν, αυτή τη φορά με μία διαφορετική κρέμα, με σκούρο κακάο (απλά δεν υπάρχει!) και γάλα καρύδας, η μάρκα που χρησιμοποιώ κάνει τέλεια γλυκά, προτιμήστε την.

Δοκιμάστε την και νομίζω ότι θα γίνει συχνός κάτοικος… του ψυγείου σας, για μικρούς και μεγάλους!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 947 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
150γρ γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα της προτίμησής σας
60γρ λάδι καρύδας
3 αυγά
140γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή στέβια, για όσους χρησιμοποιείτε
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι μη βάλετε αλάτι Ιμαλαΐων, το δοκίμασα 3 φορές, και πέταξα τα σου κάθεμια!
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (κρέμα βανίλιας)
600γρ γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
80γρ κορν φλάουερ
2 σταγόνες έλαιου βανίλιας
200γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
30γρ λάδι καρύδας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (αντιστοιχεί στη δόση των σου παραπάνω)
1200γρ γάλα καρύδας
4 σταγόνες έλαιου βανίλιας
130γρ κορν φλάουερ
700γρ σιρόπι αγάβης
130γρ σκούρο κακάο
60γρ λάδι καρύδας

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδιεάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μη ξεραθεί μέχρι να κρυώσει.

2
Done

Αφού κρυώσει το βάζουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται "φτερό" και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακιά ζύμη.

3
Done

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης, τοποθετούμε τα σου που τα χωρίζουμε με δύο κουταλάκια (με το ένα παίρνουμε μερίδα και με το άλλο την αδειάζουμε πάνω στο ταψί), σε διάμετρο περίπου 2-2,5 εκ.

4
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

5
Done

Περιμένετε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσετε.

6
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 400γρ από το γάλα, με τη βανίλια και την αγάβη, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρουν μία βράση.

7
Done

Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μόλις πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

8
Done

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ γυάλινο και τη σκεπάζουμε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη ζελατίνα στην κρέμα και το τοίχωμα του μπωλ, ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα καθόλου η κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και γεμίζουμε τα σου στη συνέχεια.

9
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 1000γρ από το γάλα, με τη βανίλια, το κακάο και την αγάβη, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρουν μία βράση (καλό θα ήταν να κοσκινήσετε το κακάο για να μη μείνουν κομματάκια του).

10
Done

Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μόλις πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

11
Done

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ γυάλινο και τη σκεπάζουμε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη ζελατίνα στην κρέμα και το τοίχωμα του μπωλ, ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα καθόλου η κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά, για πιο γρήγορα μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο.

12
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Μπορείτε να βάλετε τα σου σε μία πιατέλα και απλά να τα καλύψετε με τη σοκολάτα ή να κάνετε ατομικές μερίδες όπως στις φωτογραφίες παραπάνω. Εγώ βάζω στρώσεις από σοκολάτα/σου (1-3) ανάλογα με το μπωλ και πάλι σοκολάτα απο πάνω. Γαρνίρω με αμύγδαλα χοντροκομμένα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Petit Beurre χωρίς… beurre!
next
Γκρανόλα (ή μπάρες) με καρύδα και πορτοκάλι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.