0 0
Κέικ βανίλιας, το κλασικό αλλά υγιεινό (ή muffins)

Κέικ βανίλιας, το κλασικό αλλά υγιεινό (ή muffins)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Oven
  • Vegetarian
  • 2 h
  • Serves 1 κέικ 27εκ ή 18-20 περίπου muffins
  • Easy
  • 160 με αέρα

Ingredients

Είδα μια μέρα την ανάρτηση ενός κέικ βανίλιας γνωστού και αγαπημένου μάγειρα/chef και μπήκα στον πειρασμό να το… πειράξω! Έκανα τις πιο safe αλλαγές αρχικά, και μετά ολοκλήρωσα με τις πιο δύσκολες.

Ένα κέικ βανίλιας κλασικό και εξίσου νόστιμο, αλλά υγιεινό, και τι εννοώ με αυτό:

1. Δεν έχει λευκό αλεύρι αλλά αλεύρι ντίνκελ ολικής, και γιατί να μη βάζετε το απλό γνωστό παλιό καλό μας αλεύρι; Μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

2. Δεν έχει λευκή ζάχαρη αλλά μέρος ζάχαρη καρύδας και μέρος ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου. Νομίζω δε χρειάζεται να σας πείσω ότι καλό είναι να μην τρώτε λευκή ζάχαρη, χαχαχα!

3. Δεν έχει βούτυρο, μαργαρίνες και άλλα συναφή λιπαρά αλλά αγνό και υγιεινό λάδι καρύδας, που μόνο ευεργετικό είναι για το σώμα μας και για πολλούς λόγους, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Το γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φυτικά έλαια καλό είναι να το δείτε (εδώ) γιατί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα δυστυχώς (αυτή της μαμάς και της γιαγιάς μας) περιέχει πολλά… άρα έχουμε μάθει σε λάθος συνήθειες. Καιρός όμως να τις αλλάξουμε, γι’ αυτό δεν είμαστε εδώ;! ☺

4. Δεν έχει βανίλια του εμπορίου αλλά αιθέριο έλαιο βανίλιας ή φυσική βανίλια bourbon με υπέροχο άρωμα.

5. Δεν περιέχει αγελαδινό γάλα αλλά γάλα καρύδας.

Δώστε το λοιπόν άφοβα στα παιδάκια σας στο σχολείο και απολαύστε το κι εσείς με τον καφέ σας ❤

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.420 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Cake GojiMix γεύση Βανίλιας
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
3 αυγά μέτρια
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
10-20γρ γάλα καρύδας (προσοχή όχι από κονσέρβα)
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
1 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας στικ ή
150γρ ωμό βιολογικό λάδι καρύδας ή άοσμο βιολογικό λάδι καρύδας λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Steps

1
Done

Χτυπήστε το λάδι με τις ζάχαρες καλά, προσέξτε το λάδι να είναι λιωμένο μεν όχι ζεστό δε για να μη μαγειρευτούν τα αυγά που θα βάλετε στη συνέχεια.

2
Done

Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, και χτυπήστε καλά να αφρατέψει το μείγμα.

3
Done

Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, το μηλόξυδο και το αιθέριο έλαιο βανίλιας (αν βάλετε τα σποράκια βανίλιας παρακάτω).

4
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

5
Done

Προσθέστε τα στεγνά στα υγρά και χτυπήστε με το μίξερ.

6
Done

Βάλτε το μείγμα σε μία φόρμα 27εκ με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο (όχι στα πλαϊνά) και ψήστε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

7
Done

Ξερφορμάρετε αφού κρυώσει και πασπαλίστε από πάνω ακατέργαστη άχνη ζάχαρη αν θέλετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Φουχάτα (κρέμα σοκολάτας με χαρούπι)
next
Μπισκότα κανέλας χωρίς αλεύρι (low-carb & keto)

One Comment Hide Comments

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.