0 0
Θεϊκός κρεμώδης σιμιγδαλένιος χαλβάς

Θεϊκός κρεμώδης σιμιγδαλένιος χαλβάς

Features:
  • Dairy Free
  • Egg Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 8-10 μερίδες
  • Easy

Ingredients

Αυτός ο χαλβάς, εκτός του ότι έχει ινδοκάρυδο (που μπορεί φυσικά να παραλειφθεί), είναι διαφορετικός σε υφή και άρωμα… Είναι κρεμώδης και πιο απαλός και έχει άρωμα καρύδας!!!

Αντί για χοντρό σιμιγδάλι, που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην παρασκευή του χαλβά, εδώ θα βάλουμε ψιλό σιμιγδάλι που συνήθως χρησιμοποιούμε στις κρέμες. Έτσι η υφή του το στόμα είναι πιο κρεμώδης και απαλή, λιώνει στο στόμα!!!! Τον δοκιμάσαμε (με τα κλασικά υλικά φυσικά, όχι τα δικά μας) σε ένα πολύ καλό εστιατόριο και οι άνθρωποι είχαν την καλοσύνη να μοιραστούν μαζί μας τη συνταγή τους. Έτσι, πάτησα πάνω εκεί, αντικατέστησα τα υλικά που ήθελα με πιο υγιεινά και πρόσθεσα μία δική μου πινελιά με την καρύδα.

Για αυτή τη συνταγή, εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω βιολογικό λάδι καρύδας ωμό, που σημαίνει ότι έχει άρωμα, διακριτικό και εξωτικό! Αν δε σας αρέσει το άρωμα καρύδας θα προτιμήσετε το βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας και θα παραλείψετε το ινδοκάρυδο. Φυσικά μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα ή μυρωδικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού κτλ.

Δοκιμάστε τον και νομίζω ότι θα ενθουσιαστείτε! Πρόταση σερβιρίσματος όπως στη φωτογραφία με ένα scoop παγωτού!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 113 times, 1 visits today)


Ingredients

600γρ βιολογικό γάλα καρύδας
350γρ ακατέργαστη ζάχαρη
230γρ ψιλό σιμιγδάλι
50γρ ινδοκάρυδο (αν δε σας αρέσει η καρύδα απλά το παραλείπετε)
140γρ Βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή Βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας αν δε θέλετε να έχει άρωμα

Steps

1
Done

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει η ζάχαρη και καεί στον πάτο, ναι, μία φορά το ξέχασα, μου κάηκε και γι΄αυτό σας το λέω, χαχαχα!

2
Done

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζετε το σιμιγδάλι με το λάδι και το καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να μυρίζει λίγο και να παίρνει χρώμα.

3
Done

Αποσύρετε το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα το ινδοκάρυδο (δεν το βάζουμε νωρίτερα γιατί καίγεται εύκολα στο μάτι) και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Τέλος προσθέτετε το σιρόπι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα γυάλινο σκεύος να κρυώσει. Σερβίρετε τις μπάλες με ένα scoop παγωτού!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Καρυδόπιτα
next
Bao buns, κινέζικα ψωμάκια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.