Ingredients
-
600γρ βιολογικό γάλα καρύδας
-
350γρ ακατέργαστη ζάχαρη
-
230γρ ψιλό σιμιγδάλι
-
50γρ ινδοκάρυδο (αν δε σας αρέσει η καρύδα απλά το παραλείπετε)
-
140γρ Βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή Βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας αν δε θέλετε να έχει άρωμα
Αυτός ο χαλβάς, εκτός του ότι έχει ινδοκάρυδο (που μπορεί φυσικά να παραλειφθεί), είναι διαφορετικός σε υφή και άρωμα… Είναι κρεμώδης και πιο απαλός και έχει άρωμα καρύδας!!!
Αντί για χοντρό σιμιγδάλι, που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην παρασκευή του χαλβά, εδώ θα βάλουμε ψιλό σιμιγδάλι που συνήθως χρησιμοποιούμε στις κρέμες. Έτσι η υφή του το στόμα είναι πιο κρεμώδης και απαλή, λιώνει στο στόμα!!!! Τον δοκιμάσαμε (με τα κλασικά υλικά φυσικά, όχι τα δικά μας) σε ένα πολύ καλό εστιατόριο και οι άνθρωποι είχαν την καλοσύνη να μοιραστούν μαζί μας τη συνταγή τους. Έτσι, πάτησα πάνω εκεί, αντικατέστησα τα υλικά που ήθελα με πιο υγιεινά και πρόσθεσα μία δική μου πινελιά με την καρύδα.
Για αυτή τη συνταγή, εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω βιολογικό λάδι καρύδας ωμό, που σημαίνει ότι έχει άρωμα, διακριτικό και εξωτικό! Αν δε σας αρέσει το άρωμα καρύδας θα προτιμήσετε το βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας και θα παραλείψετε το ινδοκάρυδο. Φυσικά μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα ή μυρωδικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού κτλ.
Δοκιμάστε τον και νομίζω ότι θα ενθουσιαστείτε! Πρόταση σερβιρίσματος όπως στη φωτογραφία με ένα scoop παγωτού!
Ingredients
600γρ βιολογικό γάλα καρύδας | |
350γρ ακατέργαστη ζάχαρη | |
230γρ ψιλό σιμιγδάλι | |
50γρ ινδοκάρυδο (αν δε σας αρέσει η καρύδα απλά το παραλείπετε) | |
140γρ Βιολογικό ωμό λάδι καρύδας ή Βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας αν δε θέλετε να έχει άρωμα |
Steps
1
Done
|
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει η ζάχαρη και καεί στον πάτο, ναι, μία φορά το ξέχασα, μου κάηκε και γι΄αυτό σας το λέω, χαχαχα! |
2
Done
|
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζετε το σιμιγδάλι με το λάδι και το καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να μυρίζει λίγο και να παίρνει χρώμα. |
3
Done
|
Αποσύρετε το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα το ινδοκάρυδο (δεν το βάζουμε νωρίτερα γιατί καίγεται εύκολα στο μάτι) και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
4
Done
|
Τέλος προσθέτετε το σιρόπι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα γυάλινο σκεύος να κρυώσει. Σερβίρετε τις μπάλες με ένα scoop παγωτού! |