0 0
Τούρτα καρύδα-σοκολάτα

Τούρτα καρύδα-σοκολάτα

Coconut chocolate cake
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 3h
  • Medium
  • 180

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Ετοίμασα αυτή την τούρτα για ένα γλυκό μικρό αγγελούδι που γιόρτασε τα πρώτα γενέθλιά του! Επειδή τα σχόλια ήταν υπέροχα τη μοιράζομαι μαζί σας για να μπορείτε κι εσείς να την κάνετε στο σπίτι!

Είναι μία τούρτα με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας, αλλά και με διακριτικό άρωμα καρύδας-πορτοκαλιού!!!

Μόνο να θυμάστε ότι για το σερβίρισμα θα πρέπει να τη βγάλετε λίγο νωρίτερα, επειδή χρησιμοποιούμε λάδι καρύδας το οποίο σταθεροποιείται αρκετά στο ψυγείο. Αν είναι καλοκαίρι, και 1 ώρα πριν αρκεί, αν είναι χειμώνας προτιμήστε να τη βγάλετε 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε, ώστε να μπορέσει να έρθει σε θερμοκρασία σωστή μέχρι το εσωτερικό της.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.744 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
260γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής άλεσης
50γρ σκούρο Κακάο ή 5γρ παραπάνω αν έχετε απλό κακάο
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας αν βρείτε bourbon προτιμήστε την, έχει πολύ πιο έντονο άρωμα, είναι όμως και πιο ακριβή
300γρ απλούς Χουρμάδες ή 400γρ αν χρησιμοποιήσετε φυσικούς
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γ. μηλόξυδο
80γρ ωμό Λάδι καρύδας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κ.γ. Σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. ζεστό νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200γρ ωμό Λάδι καρύδας
360γρ Σιρόπι αγαύης ή μέλι
100γρ σκούρο Κακάο
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
2/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2
Done

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Αν μπορούμε τα κοσκινίζουμε όλα (γίνεται πάντα πιο αφράτο όποιο κέικ και να κάνετε).

3
Done

Βάζουμε τους χουρμάδες στο μίξερ (food processor) σε δόσεις και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό χτυπώντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα/κρέμα.

4
Done

Προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι και χτυπάμε ξανά, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα (αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας είναι σταθερό θα λιώσει με το ζεστό νερό που βάζουμε στους χουρμάδες, οπότε δε χρειάζεται να το λιώσετε πριν).

5
Done

Ρίχνουμε το μείγμα των στεγνών υλικών στα υγρά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ σφιχτό, προσθέστε ΛΙΓΟ νεράκι ακόμα, όχι όμως πολύ μη γίνει πολύ ρευστό γιατί δε θα φουσκώσει καλά το κέικ.

6
Done

Λαδώνουμε λίγο μία κλασική στρόγγυλη φόρμα για τούρτα (διαμέτρου 26εκ) και ρίχνουμε το μείγμα.

7
Done

Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή, μην το παραψήσετε όμως γιατί θα είναι στεγνή η τούρτα.

8
Done

ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Πριν κάνετε τη διαδικασία που σας γράφω σιγουρευτείτε ότι το κέικ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. Παίρνετε μία κλωστή, εγώ χρησιμοποιώ μία νάυλον κλωστή που έχω για να γλιστράει καλύτερα (αλλά και με κανονική γίνεται) και περάστε την οριζόντια στο κέικ να χωριστεί σε δύο στρώσεις. Όπως θα κάνατε αν θέλατε να το κόψετε με το μαχαίρι. Έτσι και είναι πιο εύκολο και γρήγορο!

9
Done

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Ανακατέψτε τα υλικά του σιροπιού σε ένα μικρό μπωλάκι και με το πινέλο βουτάτε και περάστε τα δύο παντεσπάνι σε όλη την επιφάνεια. Αν θέλετε περισσότερο σιροπιασμένη την τούρτα ετοιμάστε μία δεύτερη δόση. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε εδώ, είναι να σιροπιάστε το "πάνω" παντεσπάνι από την κάτω πλευρά του (να το γυρίσετε ανάσκελα δηλαδή), καθώς λόγω της κρούστας του από πάνω το σιρόπι θα γλιστράει αντί να απορροφάται. Έτσι γυρίστε το ανάσκελα, και θα δείτε ότι θα σιροπιαστεί μια χαρά. Μετά θα το τοποθετήσετε με την πάνω μεριά του κανονικά για να στήσετε την τούρτα σας.

10
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ

Αφαιρέστε το πάνω παντεσπάνι χρησιμοποιώντας δύο φαρδιά μαχαίρια ή δύο μεγάλες σπάτουλες και βάλτε το σε μία άκρη.

11
Done

Τοποθετήστε το "κάτω" παντεσπάνι στο δίσκο σερβιρίσματος.

12
Done

Ανακτέψτε όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα μπωλ με το σύρμα (αυγοδάρτη), αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας είναι στερεό θα χρειαστεί να το λιώσετε πριν με τη μέθοδο του μπεν μαρί. Ρίξτε περίπου τη μισή ποσότητα πάνω στο πατεσπάνι. Αφήστε 1εκ γύρω γύρω γιατί το γλάσο θα "απλώσει" λίγο, ειδικά όταν τοποθετήσετε πάνω το άλλο παντεσπάνι. Βάλτε το για 10-15 λεπτά στο ψυγείο, όχι όμως πολύ περισσότερο γιατί δε θα κολλάει στο γλάσο το πάνω παντεσπάνι και όταν πάτε να κόψετε την τούρτα θα κουνιέται...!

13
Done

Στη συνέχεια βγάλτε το, και τοποθετήστε από πάνω το "πάνω" παντεσπάνι! Πιέστε λίγο με τα χέρια σας (φορέστε γάντια) ώστε να "κολλήσει" στην κρέμα σοκολάτας. Στη συνέχεια γλασάρετε με μία μικρή σπάτουλα με το υπόλοιπο γλάσο εξωτερικά την τούρτα σας και διακοσμήστε την. Εγώ κατόπιν προτίμησης της μαμάς χρησιμοποίησα πορτοκαλοκόκκινα λουλούδάκια!



Extra Tips

  • Αν επιθυμείτε πιο γλυκό το γλάσο  προσθέστε λίγη αγάβη ακόμα.
  • Διακοσμήστε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα ή χρησιμοποιήστε και άλλα φυσικά υλικά (κλαδάκια, φύλλα από τα φρούτα που έχετε στη φρουτιέρα στο σπίτι!).
  • Για παιδικές τούρτες μπορείτε να βάλετε πάνω και για αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών σας (αφήστε λίγο χώρο για τα κεράκια!) όπως κάναμε εμείς στα γενέθλια του Νίκου, του μεγάλου μου γιου, που χρησιμοποιήσαμε μία “παράσταση πειρατών” playmobile.
  • Να θυμάστε ότι για το σερβίρισμα θα πρέπει να τη βγάλετε λίγο νωρίτερα, επειδή χρησιμοποιούμε λάδι καρύδας το οποίο σταθεροποιείται αρκετά στο ψυγείο. Αν είναι καλοκαίρι, και 1 ώρα πριν αρκεί, αν είναι χειμώνας προτιμήστε να τη βγάλετε 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε, ώστε να μπορέσει να έρθει σε θερμοκρασία σωστή μέχρι το εσωτερικό της.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τούρτα σοκολάτας με ταχίνι
next
Πράσινη σαλάτα με κινόα και λωτό

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.