Ingredients
-
90γρ βούτυρο καρύδας
-
60γρ ωμό λάδι καρύδας
-
14γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο (για τη raw εκδοχή)
-
90γρ σιρόπι αγάβης
-
4 κ.γ. νερό ή γάλα καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κονσέρβα)
Καιρό τώρα είχα στο μυαλό μου να φτιάξω μία τούρτα Bounty… σκέφτομουν λοιπόν, ότι πρώτον πρέπει να είναι κρύα και δροσερή για το καλοκαίρι, και χωρίς ψήσιμο για να γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα. Έτσι κι αλλιώς, οι κλασικές τούρτες με το παντεσπάνι δεν είναι οι αγαπημένες μου.
Ξεκίνησα λοιπόν, να δοκιμάζω διάφορες βάσεις, κρέμες και σοκολάτες… και μία από αυτές είναι τόσο τέλεια που τρώγεται και για γλυκό με το κουτάλι! Γενικά λατρεύω την καρύδα και τη σοκολάτα και φυσικά το συνδυασμό τους!!! Είναι τέλεια για να βουτήξετε μπισκότα ή για να καλύψετε την οποιαδήποτε τούρτα, και φυσικά την τούρτα Bounty που είναι καρυδένια!!!
Τα ιδιαίτερα υλικά αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο καρύδας, που θα βρείτε πολύ οικονομικό στο www.paneri.gr και το ωμό λάδι καρύδας που έχει απίστευτο άρωμα. Προτιμήστε το ωμό κακάο αν θέλετε η κρέμα σας να είναι ωμοφαγική και απολαύστε!!!
Ingredients
90γρ βούτυρο καρύδας | |
60γρ ωμό λάδι καρύδας | |
14γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο (για τη raw εκδοχή) | |
90γρ σιρόπι αγάβης | |
4 κ.γ. νερό ή γάλα καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κονσέρβα) |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε πρώτα το βούτυρο με το λάδι καρύδας με ένα σύρμα σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέστε το κακάο (κοσκινισμένο για να μην κάνει μπαλίτσες). Ανακατέψτε ξανά καλά. |
3
Done
|
Στη συνέχεια προσθέστε την αγάβη, ανακατέψτε καλά. Στο σημείο αυτό μπορεί να δείτε ότι χωρίζει μέρος του λαδιού από την κρέμα, μην ανησυχήσετε. |
4
Done
|
Προσθέστε μία μία τις κουταλιές του νερού ή του γάλακτος και ανακατεύετε διαδοχικά μέχρι να πετύχετε τη συσταση που θέλετε, εγώ βάζω 4 κ.γ. |
5
Done
|
Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες τουλάχιστον. Χρησιμοποιείται και σαν γλάσο σε cupcakes ή τούρτες. |