0 0
Σπιτική υγιεινή μαγιονέζα

Σπιτική υγιεινή μαγιονέζα

Features:
  • Gluten Free
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Diet Friendly
  • Low Carb-Keto
  • 5 mins
  • Serves 300ml
  • Μέτριο

Ingredients

Η μαγιονέζα είναι μία υπέροχη σάλτσα, που όμως αν την πάρετε έτοιμη είναι από τα πιο ανθυγιεινά πράγματα που μπορείτε να φάτε. Γεμάτη φυτικά έλαια (συνήθως σπορέλαιο ή ηλιέλαιο) που μόνο βρώσιμα δεν είναι, δυστυχώς είναι εντελώς ακατάλληλη προς βρώσιν! Διαβάστε το άρθρο, αξίζει να μάθετε γιατί δεν πρέπει να τα καταναλώνουμε ώστε να μην τα δίνετε ούτε στα παιδιά σας, σε καμία μορφή.

Όμως, μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική υγιεινή μαγιονέζα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να χτησιμοποιήσουμε κρόκο από χωριάτικα ή βιολογικά αυγά που γνωρίζουμε ότι είναι καθαρά, και ιδανικά από κότες ελευθέρας βοσκής.

Για το λάδι έχουμε δύο επιλογές: ή θα χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο μόνο (σε αυτή την περίπτωση είναι απλά λίγο πιο βαριά η γεύση της) ή το λατρεμένο μου λάδι καρύδας που είναι την κάνει ελαφριά και εξαιρετικά θρεπτική επίσης. Για τις αναλογίες των λαδιών δείτε λίγο τις πληροφορίες στα tips στο τέλος της συνταγής.

Ότι και να προτιμήσετε, θα φτιάξετε μία μαγιονέζα πλούσια σε καλά λιπαρά που είναι θρεπτική, υγιεινή και πεντανόστιμη!!!

(Visited 262 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κρόκος αυγού
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. μουστάρδα (όχι σκόνη)
1 κ.γ. ή 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (ανάλογα πόσο ξινή σας αρέσει)
1 κ.σ. μηλόξυδο
50ml ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης *
200ml άοσμο λάδι καρύδας, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου *

Βήματα

1
OK!

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα λάδια σε ένα μπωλ και χτυπάτε με το σύρμα.

2
OK!

Ρίχνετε διαδοχικά σαν "κλωστή" σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας χτυπώντας με το σύρμα συνεχώς, θα δείτε ότι θα αρχίσει να σφίγγει. Χτυπάτε μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με την υφή.



Extra Tips

  • Αν βάλετε 50γρ ελαιόλαδο και 200γρ λάδι καρύδας, την τρίτη περίπου μέρα στο ψυγείο η μαγιονέζα θα πετρώσει. Προτιμήστε αυτή την αναλογία όταν πρόκειται να καταναλωθεί αυθημερόν ή μέχρι και την επομένη (πχ ξέρετε ότι θα φαγωθεί σε ένα πάρτυ ή ένα τραπέζι). Διαφορετικά προτιμήστε να βάλετε 100γρ ελαιόλαδο και 150γρ λάδι καρύδας, για να μην πετρώσει. Έτσι διατηρείται στο ψυγείο λίγο πιο σφιχτή αλλά σε σύσταση που αλείφεται με το μαχαίρι.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Κέικ ή muffins με φρούτα του δάσους
επόμενο
Σοκολατένια κουλουράκια χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Σχολιάστε