0 0
Muffins καρύδας με πορτοκάλι

Muffins καρύδας με πορτοκάλι

Features:
  • Gluten Free
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 40 mins
  • Serves 32 mini muffins ή 16 κανονικά muffins
  • Εύκολο
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Τα muffins είναι μία καλή λύση για σνακ αλλά και γλυκό μετά το φαγητό, μαζί με το τσάι μου, μου αρέσει να τρώω ένα, δυο… τρία…. ξέρετε έχω ένα θέμα με το νούμερο, χαχαχα!

Συνήθως κάνω κέικ και muffins με αλεύρι ντίνκελ ολικής, αλλά μιας και έχω φίλους που κάνουν κέτο και θέλω να απολαμβάνουν και εκείνοι ωραία σνακ, σκέφτηκα ότι πρέπει να βρω μία συνταγή για muffins χαμηλών υδατανθράκων, με κατάλληλο γλυκαντικό και ωραία γεύση.

Λατρεύω την καρύδα σας κάθε μορφή της, έτσι αποφάσισα να συνδυάσω το αλεύρι αμυγδάλου με λίγο αλεύρι καρύδας ώστε να ξεχωρίζει η γεύση της. Θα πειραματιστώ και με σκέτο αλεύρι καρύδας, μιας και έχω κάνει τα vegan muffins καρύδας με σμέουρα, αλλά την επόμενη φορά θα βάλω αυγό για να γίνουν πιο αφράτα. Στη σημερινή συνταγή πάντως, είναι διακριτικό το άρωμα της καρύδας και σε συνδυασμό με το λεμόνι είναι πολύ αρωματικό το αποτέλεσμα.

(Visited 49 times, 1 visits today)


Ingredients

180γρ αλεύρι αμυγδάλου
120γρ αλεύρι καρύδας
200γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto
2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
1 κ.γ. Κανέλα Κεϋλάνης
6 αυγά χτυπημένα με ένα πιρούνι
80γρ λιωμένο λάδι καρύδας
100γρ χυμό πορτοκαλιού ή φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
λίγο ινδοκάρυδο για από πάνω προαιρετικά

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά εκτός από το ινδοκάρυδο σε ένα μπωλ.

2
OK!

Ρίξτε το λάδι καρύδας και ανακατέψτε το καλά με ένα πιρούνι με τα στεγνά υλικά.

3
OK!

Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υγρά υλικά σε ένα μπωλ.

4
OK!

Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή πιρούνι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα,

5
OK!

Μοιράστε στις θήκες των muffins, αν θέλετε πασπαλίστε λίγο ινδοκάρυδο από πάνω, και ψήστε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα μέχρι να ροδίσουν λίγο από πάνω, ανάλογα με το μέγεθος τους 20-30 λεπτά. Επειδή το αλεύρι καρύδας καίγεται εύκολα, ελέγξτε την πρώτη φορά το φούρνο σας μη σας αρπάξουν, μετά θα ξέρετε πόσο χρόνο θέλουν στο δικό σας.

6
OK!

Αφαιρέστε τα από τις θήκες και αφήστε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Muffins με κολοκύθα (gf, low-carb/keto)
επόμενο
Πίτα με φύλλο, χωρίς αλεύρι και γλουτένη (low-carb, keto)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.