Ingredients
-
180γρ αλεύρι αμυγδάλου
-
120γρ αλεύρι καρύδας
-
200γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto
-
2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
-
1 κ.γ. Κανέλα Κεϋλάνης
-
6 αυγά χτυπημένα με ένα πιρούνι
-
80γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας
-
100γρ χυμό πορτοκαλιού ή φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
-
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
λίγο ινδοκάρυδο για από πάνω προαιρετικά
Τα muffins είναι μία καλή λύση για σνακ αλλά και γλυκό μετά το φαγητό, μαζί με το τσάι μου, μου αρέσει να τρώω ένα, δυο… τρία…. ξέρετε έχω ένα θέμα με το νούμερο, χαχαχα!
Συνήθως κάνω κέικ και muffins με αλεύρι ντίνκελ ολικής, αλλά μιας και έχω φίλους που κάνουν κέτο και θέλω να απολαμβάνουν και εκείνοι ωραία σνακ, σκέφτηκα ότι πρέπει να βρω μία συνταγή για muffins χαμηλών υδατανθράκων, με κατάλληλο γλυκαντικό και ωραία γεύση.
Λατρεύω την καρύδα σας κάθε μορφή της, έτσι αποφάσισα να συνδυάσω το αλεύρι αμυγδάλου με λίγο αλεύρι καρύδας ώστε να ξεχωρίζει η γεύση της. Θα πειραματιστώ και με σκέτο αλεύρι καρύδας, μιας και έχω κάνει τα vegan muffins καρύδας με σμέουρα, αλλά την επόμενη φορά θα βάλω αυγό για να γίνουν πιο αφράτα. Στη σημερινή συνταγή πάντως, είναι διακριτικό το άρωμα της καρύδας και σε συνδυασμό με το λεμόνι είναι πολύ αρωματικό το αποτέλεσμα.
Ingredients
180γρ αλεύρι αμυγδάλου | |
120γρ αλεύρι καρύδας | |
200γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto | |
2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού | |
1 κ.γ. Κανέλα Κεϋλάνης | |
6 αυγά χτυπημένα με ένα πιρούνι | |
80γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας | |
100γρ χυμό πορτοκαλιού ή φυτικό γάλα της αρεσκείας σας | |
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
λίγο ινδοκάρυδο για από πάνω προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά εκτός από το ινδοκάρυδο σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Ρίξτε το λάδι καρύδας και ανακατέψτε το καλά με ένα πιρούνι με τα στεγνά υλικά. |
3
Done
|
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υγρά υλικά σε ένα μπωλ. |
4
Done
|
Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή πιρούνι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, |
5
Done
|
Μοιράστε στις θήκες των muffins, αν θέλετε πασπαλίστε λίγο ινδοκάρυδο από πάνω, και ψήστε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα μέχρι να ροδίσουν λίγο από πάνω, ανάλογα με το μέγεθος τους 20-30 λεπτά. Επειδή το αλεύρι καρύδας καίγεται εύκολα, ελέγξτε την πρώτη φορά το φούρνο σας μη σας αρπάξουν, μετά θα ξέρετε πόσο χρόνο θέλουν στο δικό σας. |
6
Done
|
Αφαιρέστε τα από τις θήκες και αφήστε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα. |