0 0
Muffins καρύδας με πορτοκάλι

Muffins καρύδας με πορτοκάλι

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 32 mini muffins ή 16 κανονικά muffins
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Τα muffins είναι μία καλή λύση για σνακ αλλά και γλυκό μετά το φαγητό, μαζί με το τσάι μου, μου αρέσει να τρώω ένα, δυο… τρία…. ξέρετε έχω ένα θέμα με το νούμερο, χαχαχα!

Συνήθως κάνω κέικ και muffins με αλεύρι ντίνκελ ολικής, αλλά μιας και έχω φίλους που κάνουν κέτο και θέλω να απολαμβάνουν και εκείνοι ωραία σνακ, σκέφτηκα ότι πρέπει να βρω μία συνταγή για muffins χαμηλών υδατανθράκων, με κατάλληλο γλυκαντικό και ωραία γεύση.

Λατρεύω την καρύδα σας κάθε μορφή της, έτσι αποφάσισα να συνδυάσω το αλεύρι αμυγδάλου με λίγο αλεύρι καρύδας ώστε να ξεχωρίζει η γεύση της. Θα πειραματιστώ και με σκέτο αλεύρι καρύδας, μιας και έχω κάνει τα vegan muffins καρύδας με σμέουρα, αλλά την επόμενη φορά θα βάλω αυγό για να γίνουν πιο αφράτα. Στη σημερινή συνταγή πάντως, είναι διακριτικό το άρωμα της καρύδας και σε συνδυασμό με το λεμόνι είναι πολύ αρωματικό το αποτέλεσμα.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 969 times, 1 visits today)


Ingredients

180γρ αλεύρι αμυγδάλου
120γρ αλεύρι καρύδας
200γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto
2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
1 κ.γ. Κανέλα Κεϋλάνης
6 αυγά χτυπημένα με ένα πιρούνι
80γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας
100γρ χυμό πορτοκαλιού ή φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
λίγο ινδοκάρυδο για από πάνω προαιρετικά

Steps

1
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά εκτός από το ινδοκάρυδο σε ένα μπωλ.

2
Done

Ρίξτε το λάδι καρύδας και ανακατέψτε το καλά με ένα πιρούνι με τα στεγνά υλικά.

3
Done

Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υγρά υλικά σε ένα μπωλ.

4
Done

Προσθέστε τα υγρά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή πιρούνι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα,

5
Done

Μοιράστε στις θήκες των muffins, αν θέλετε πασπαλίστε λίγο ινδοκάρυδο από πάνω, και ψήστε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα μέχρι να ροδίσουν λίγο από πάνω, ανάλογα με το μέγεθος τους 20-30 λεπτά. Επειδή το αλεύρι καρύδας καίγεται εύκολα, ελέγξτε την πρώτη φορά το φούρνο σας μη σας αρπάξουν, μετά θα ξέρετε πόσο χρόνο θέλουν στο δικό σας.

6
Done

Αφαιρέστε τα από τις θήκες και αφήστε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Muffins με κολοκύθα (gf, low-carb)
next
Πίτα με φύλλο, χωρίς αλεύρι και γλουτένη (low-carb, keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.