Ingredients
-
1 κονσέρβα κρέμας καρύδαςΌχι γάλακτος καρύδας. Τοποθετήστε την κονσέρβα από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο
-
50γρ άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
-
1 μικρή πρέζα σκόνης φυσικής βανίλιας
Σαντιγή χωρίς γαλακτοκομικά και τόσο εύκολη!
Αποφύγετε τις φυτικές κρέμες γάλακτος που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, καθώς είναι γεμάτες με υδρογονωμένα λιπαρά, που είναι από τις πιο επικίνδυνες ουσίες που μπορούμε να φάμε. Διαβάστε πριν επιλέξετε ένα προϊόν, και αν δείτε αναγραφόμενα “υδρογονωμένα λιπαρά”, ή μερικώς υδρογονωμένα ή “φυτικά λιπαρά” καλύτερα μην το προτιμήσετε.
Υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε υπέροχη κρέμα σαντιγή, που θα είναι ωφέλιμη παρά επιζήμια για την υγεία μας, και χρειαζόμαστε μόνο 2 λεπτά! Χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας την οποία αγοράζουμε σε κονσέρβα (όχι γάλα καρύδας) την οποία πρέπει απλά να τοποθετήσουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα. Αυτό θα ξεχωρίσει την κρέμα από το νερό, έτσι ώστε να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
Η σαντιγή μας διατηρείται έως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία φαγητών.
Ingredients
1 κονσέρβα κρέμας καρύδας | |
50γρ άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου | |
1 μικρή πρέζα σκόνης φυσικής βανίλιας |
Steps
1
Done
|
Για τη σαντιγή θα χρειαστεί να βάλετε την κονσέρβα της κρέμας (και όχι γάλακτος) από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο. Όταν τη βγάλετε γυρίστε την ανάποδα (δηλαδή το κάτω - πάνω) καθώς το νερό έχει μείνει στο κάτω μέρος της κονσέρβας και έχει χωρίσει από την κρέμα. Ανοίξτε την κονσέρβα, θα βρείτε το νερό πάνω πάνω. Ρίξτε το προσεκτικά στο νεροχύτη ώστε να μείνει μόνο η κρέμα μέσα στην κονσέρβα. |
2
Done
|
Βάλτε την κρέμα σε ένα μπωλ ανάμειξης, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε τη με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά. Έτοιμη! Τοποθετήστε τη στο ψυγείο, όπου και θα "πήξει" λίγο ακόμα. Διατηρείται έως και μία εβδομάδα. |
2 Comments Hide Comments
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε τι διαφέρει από την κλασσική λευκή ζάχαρη και την προτιμούμε; έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη; Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως μέλι ή ζάχαρη καρύδας, αλλά είναι πολύ ακριβή και δε συμφέρει… Ευχαριστώ!
Η λευκή ζάχαρη, πέραν της επεξεργασίας που υπόκειται και χάνει ότι θρεπτική ουσία έχει, προέρχεται από άλλο φυτό, από ζαχαρότευτλο. Έχει όντως και υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, αλλά το βασικό είναι ότι δεν περιέχει καμία θρεπτική ουσία και δυστυχώς περιέχει και πολλά χημικά για να φτάσει στη μορφή που τη βλέπουμε, λευκή. Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, έχει και λίγο χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, και η ακατέργαστη που σας προτείνω να προτιμάτε, περιέχει και κάποια θρεπτικά συστατικά. Κι εγώ προτιμώ μέλι και ζάχαρη καρύδας συνήθως, ή αγάβη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη σαντιγή δε γίνεται να χρησιμοποιηθούν, το μέλι και η αγάβη γιατί είναι ρευστά και η ζάχαρη καρύδας γιατί θα την σκουρύνει και θα έχει έντονη τη γεύση της καραμέλας. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε αν σας αρέσει και με ζάχαρη καρύδας.