0 0
Cookies με πίτουρο βρώμης και cranberries

Cookies με πίτουρο βρώμης και cranberries

Cranberry oat bran cookies
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 35 mins
  • Serves 45-50 cookies
  • Easy
  • 170

Ingredients

Αυτά τα cookies είναι από τα αγαπημένα μου και η συνταγή τους μία από τις πρώτες που άρχισαν να γεμίζουν τον τσελεμεντέ της Goji Mary! Έχουν διακριτική γεύση, απαλή γλύκα και είναι πολύ θρεπτικά. Αντί για αλεύρι χρησιμοποιούμε πίτουρο βρώμης, που περιέχει φυτικές ίνες που μεταξύ άλλων βοηθούν στη μείωση της χολυστερόλης και βοηθούν στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού και γι’ αυτό βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία και την αποβολή βλαβερών ουσιών από το σώμα. Αντί για βούτυρο βάζουμε ταχίνι ολικής άλεσης, για υγιεινά λιπαρά και περισσότερα θρεπτικά συστατικά! Τέλεια για τα σχολικό σνακ και για τους μικρούς μας φίλους.

Θα δείτε και άλλες συνταγές με το πίτουρο βρώμης, μιας και είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Στη συγκεκριμένη συνταγή, ο συνδυασμός των cranberries με το μέλι, δίνει μία γλυκόξινη αίσθηση που προσωπικά λατρεύω! Αν δε σας αρέσουν τα cranberries μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταφίδες.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 640 times, 1 visits today)


Ingredients

225γρ πίτουρο βρώμης
70γρ φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι
70γρ αμύγδαλα αλεσμένα
70γρ cranberries χωρίς ζάχαρη αποξηραμένα
220γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι, προτιμήστε ένα ουδέτερο ανθόμελο
160γρ ταχίνι ολικής άλεσης

Steps

1
Done

Ανακατέψτε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το ταχίνι. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και ξεχωρίστε τα cranberries που ίσως είναι κολλημένα μεταξύ τους.

2
Done

Προσθέστε το ταχίνι και το μέλι και ανακατέψτε πρώτα με το κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια, "ζυμώνοντας" μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3
Done

Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά και φτιάξτε τα μπισκότα, παίρνοντας περίπου 1 κ.σ. από τη ζύμη που φτιάξατε. Πατήστε καλά τα μπισκότα να γίνουν επίπεδα.

4
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (χωρίς αέρα) για 15-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, προσέξτε γιατί καίγονται εύκολα, ελέγξτε κάθε τόσο μέχρι να δείτε πόσος χρόνος χρειάζεται στο δικό σας φούρνο. Έχετε υπόψη σας ότι θα σκληρύνουν και αφού κρυώσουν λίγο ακόμα.



Extra Tips

  • Διατηρήστε τα σε αεροστεγές τάπερ μέχρι και 1 μήνα.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι (Μπαμπά γκανούς)
next
Ινδική ντόσα με δροσερή σως «γιαουρτιού»

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.