Ingredients
-
170γρ πίτουρο βρώμης
-
55γρ φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι
-
55γρ αμύγδαλα αλεσμένα
-
50γρ cranberries χωρίς ζάχαρη αποξηραμένα
-
165γρ σιρόπι αγάβηςή μέλι, προτιμήστε ένα ουδέτερο ανθόμελο
-
120γρ ταχίνι ολικής άλεσης
Αυτά τα cookies είναι από τα αγαπημένα μου και η συνταγή τους μία από τις πρώτες που άρχισαν να γεμίζουν τον τσελεμεντέ της Goji Mary! Έχουν διακριτική γεύση, απαλή γλύκα και είναι πολύ θρεπτικά. Αντί για αλεύρι χρησιμοποιούμε πίτουρο βρώμης, που περιέχει φυτικές ίνες που μεταξύ άλλων βοηθούν στη μείωση της χολυστερόλης και βοηθούν στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού και γι’ αυτό βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία και την αποβολή βλαβερών ουσιών από το σώμα. Αντί για βούτυρο βάζουμε ταχίνι ολικής άλεσης, για υγιεινά λιπαρά και περισσότερα θρεπτικά συστατικά! Τέλεια για τα σχολικό σνακ και για τους μικρούς μας φίλους.
Θα δείτε και άλλες συνταγές με το πίτουρο βρώμης, μιας και είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Στη συγκεκριμένη συνταγή, ο συνδυασμός των cranberries με το μέλι, δίνει μία γλυκόξινη αίσθηση που προσωπικά λατρεύω! Αν δε σας αρέσουν τα cranberries μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταφίδες.
Ingredients
170γρ πίτουρο βρώμης | |
55γρ φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι | |
55γρ αμύγδαλα αλεσμένα | |
50γρ cranberries χωρίς ζάχαρη αποξηραμένα | |
165γρ σιρόπι αγάβης | |
120γρ ταχίνι ολικής άλεσης |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το ταχίνι. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και ξεχωρίστε τα cranberries που ίσως είναι κολλημένα μεταξύ τους. |
2
Done
|
Προσθέστε το ταχίνι και το μέλι και ανακατέψτε πρώτα με το κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια, "ζυμώνοντας" μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
3
Done
|
Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά και φτιάξτε τα μπισκότα, παίρνοντας περίπου 1 κ.σ. από τη ζύμη που φτιάξατε. Πατήστε καλά τα μπισκότα να γίνουν επίπεδα. |
4
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (χωρίς αέρα) για 15-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, προσέξτε γιατί καίγονται εύκολα, ελέγξτε κάθε τόσο μέχρι να δείτε πόσος χρόνος χρειάζεται στο δικό σας φούρνο. Έχετε υπόψη σας ότι θα σκληρύνουν και αφού κρυώσουν λίγο ακόμα. |
Extra Tips
- Διατηρήστε τα σε αεροστεγές τάπερ μέχρι και 1 μήνα.