0 0
Μπάρες (ή γκρανόλα) βρώμης με cranberries

Μπάρες (ή γκρανόλα) βρώμης με cranberries

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 12 μπάρες ή ένα ταψί γκρανόλα
  • Medium
  • 180

Ingredients

Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας μπάρες ξηρών καρπών και δημητριακών, και μετά από πολλές αποτυχίες κατέληξα σε μία συνταγή που άρεσε… σε όλους! Την προσάρμοσα στις δικές μου προτιμήσεις, σε ότι αφορά τα υλικά και μπήκε στο βιβλίο συνταγών μου!

Το ίδιο μείγμα μπορεί να γίνει και γκρανόλα, απλά διαφοροποιείται ο τρόπος ψησίματος. Τα αρώματα αυτής της συνταγής, θα σας ενθουσιάσουν, και εκτός από τη γεύση, δίνει στον οργανισμό σας και πολλά υγιεινά οφέλη των σπόρων και των ξηρών καρπών και φρούτων.

Κάντε εγγραφή στο site (πάνω δεξιά), δημιουργήστε το δικό σας λογαριασμό και φτιάξτε τα δικά σας “βιβλία” συνταγών αρχειοθετώντας τις συνταγές όπως σας εξυπηρετεί καλύτερα.  Εννοείται, πως όπως και σε όλες τις συνταγές μπορείτε να κάνετε τις δικές σας αλλαγές και… παραλλαγές, άλλωστε θέλω αυτό το μπλογκ να αποτελέσει ΕΜΠΝΕΥΣΗ για όλους μας, για να βελτιώσουμε την υγεία και τον τρόπο ζωής μας. Σχολιάστε λοιπόν από κάτω δίνοντας κι εσείς ιδέες ή παραλλαγές της συνταγής που σας άρεσαν πολύ.

Καλή σας επιτυχία!

Photo Credits

Γιαζκουλίδου Φώνη ❤️

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 4,040 times, 1 visits today)


Ingredients

120γρ νιφάδες βρώμης
170γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα στο μούλτι
50γρ cranberries αποξηραμένα χωρίς ζάχαρη
30γρ ινδοκάρυδο
45γρ ζάχαρη καρύδας
1/3 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/6 κ.γ. σποράκια βανίλιας
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ακέρωτου, και βιολογικού αν γίνεται
1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
90γρ ανθόμελο ανθόμελο με όχι πολύ δυνατό άρωμα καλύτερα ή το μέλι της επιλογής σας
45γρ λάδι καρύδας

Steps

1
Done

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μεταξύ τους.

2
Done

Προσθέτουμε το "αυγό λιναρόσπορου", το μέλι και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ομοιγενοποιηθεί το μείγμα.

3
Done

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία φόρμα του κέικ, εγώ χρησιμοποιώ μία μήκους 27 εκ. περίπου, γιατί μου αρέσει το "πάχος" στο οποίο βγαίνουν οι μπάρες σε αυτή. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακρύτερη ή κοντότερη. Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ΠΑΤΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να γίνει "σφιχτό" ώστε να δέσουν καλά τα υλικά στο ψήσιμο και να μη διαλυθούν στο κόψιμο μετά.

4
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο όπως πάντα, θα δείτε το δικό σας). Αν θέλετε αντί για μπάρες να κάνετε γκρανόλα απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς και πάλι για 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

5
Done

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν κόψετε σε μερίδες με ένα μεγάλο μαχαίρι και με κοφτή κίνηση (όχι όπως κόβουμε το ψωμί πέρα δώθε!), ή να σπάσετε απλώς κομμάτια αν έχετε κάνει γκρανόλα. Επιλέξτε το σχήμα και το μέγεθος που σας ταιριάζει!



Extra Tips

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές τάπερ μέχρι 1 μήνα.
  • Αλλάξτε και συνδυάστε τους ξηρούς καρπούς που αρέσουν σε εσάς, έχετε υπόψη σας ότι ο κολοκυθόσπορος, τα φυστίκια αιγίνης, τα αράπικα φυστίκια και ο ηλιόσπορος, λόγω της έντονης γεύσης τους δεν πολύταιριάζουν με την κανέλα και το πορτοκάλι.
  • Μπορείτε να βάλετε ξύσμα λάιμ ή λεμονιού και να αλλάξετε το άρωμα τους.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τονοσαλάτα με πίκλες
next
Ρόφημα με κουρκουμά και τζίντζερ

2 Comments Hide Comments

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΩ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΤΟΝ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΛΟΓΩ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΑΥΓΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ GOJI MARY . ΕΔΕΣΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΣ.

Τέλεια! Χαίρομαι πολύ, σίγουρα ο πειραματισμός είναι θεμιτός, άλλωστε γι’ αυτό σας προτρέπω κι εγώ να κάνετε δοκιμές. Στη συγκεκριμένη συνταγή, λόγω της πληθώρας ξηρών καρπών, μπορεί κανείς να βγάλει αμέτρητους συνδυασμούς!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.