0 0
Γκοφρέτες σοκολάτας ή τραγανή γκρανόλα!

Γκοφρέτες σοκολάτας ή τραγανή γκρανόλα!

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 12 γκοφρέτες
  • Easy
  • 180

Ingredients

Τον τελευταίο καιρό, έχω επιδοθεί στη δημιουργία μίας γκάμας γκρανόλα και μπαρών που με έχει ενθουσιάσει. Δοκιμάζω διάφορους συνδυασμούς, και τους πιο πετυχημένους θα τους μοιραστώ και μαζί σας.

Σήμερα όμως σας έχω μία διαφορετική “μπάρα”, αφού το κοινό (οι δύο μπόμπιρες του σπιτιού) ήρθε μία μέρα με απαιτήσεις… “Μάμη, θέλουμε να μας φτιάξεις γκοφρέτες!”… Αλοίμονο στη Goji Mary…!

Επειδή, και σε μένα αρέσουν οι γκοφρέτες όμως, μπορώ να σας πω ότι αυτό το τραγανό δάγκωμα δεν το αλλάζω με τίποτα (!), είπα να βρω μια συνταγή για να ικανοποιήσω μικρούς και μεγάλους!!! Συνδύασα λοιπόν αγαπημένα μου υλικά και έφτιαξα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ γκοφρέτες, φυσικά χωρίς ζάχαρη, βούτυρο, τρανς λιπαρά και άλλα ανθυγιεινά που ξέρετε.

Γίνονται πανεύκολα, αλλά υπάρχουν και σε έτοιμο μείγμα για να τις φτιάξετε ακόμα πιο γρήγορα!!!

Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr ή προτιμήστε και το έτοιμο GojiMix για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!

Συστατικά του GojiMix: νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη, φουντούκια ψημένα, βιολογικά σοκολατένια rice crispies, σκούρο κακάο, βιολογική ζάχαρη καρύδας.

(Visited 1.198 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
ένα πακέτο GojiMix για γκρανόλα ή μπάρες με γεύση Γκοφρέτες με φουντούκι
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
100γρ σιρόπι αγάβης
40γρ λάδι καρύδας
40γρ φουντουκοβούτυρο

Steps

1
Done

Βάζετε το περιεχόμενο του GojiMix σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέτετε το λάδι καρύδας (λιωμένο), την αγάβη και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύετε καλά με το χέρι (καλύτερα βάλτε γάντι) μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3
Done

Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ, και ρίχνετε το μείγμα μέσα (μισό μισό), πατώντας το καλά και ομοιόμορφα. Αν θέλετε να κάνετε γκρανόλα θα απλώσετε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

4
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για τις μπάρες στη φόρμα του κέικ 25-30 λεπτά ενώ για τη γκρανόλα 20-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Επειδή καίγεται εύκολα, την πρώτη φορά ελέγξτε το νωρίτερα μέχρι να δείτε στο δικό σας φούρνο πόσο χρόνο θέλει.

5
Done

Βγάζοντας από το φούρνο, περιμένετε μέχρι να κρυώσει καλά η γκρανόλα πριν τη σπάσετε. Για τις μπάρες (γκοφρέτες) περιμένετε 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε το μείγμα με το αντικολλητικό χαρτί, βάλτε το σε μία σχάρα και αφήστε να κρυώσει καλά πριν κόψετε τις γκοφρέτες στο πάχος της αρεσκείας σας.

6
Done

Διατηρήστε τα σε αεροστεγές τάπερ ή βάζο για να μη μαλακώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vegan “παρμεζάνα”
next
Πράσινη σαλάτα με φθινοπωρινά φρούτα

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 0
Crispy chocolate bars or granola

Crispy chocolate bars or granola

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 mins
  • Serves 12 bars
  • Easy
  • 180

Ingredients

During the last few weeks, I have tried different granola recipes, only to find I had to create my own, haha! I will share the best combinations with you soon, but today I have a special granola bar that will make you eat it like crazy!

My kids came one day and demanded from me to make them crunchy chocolate bars… Challenge Accepted!

These bars (or just granola in a jar) are easy to make, just 5 mins of preparation are enough and then just put them in the oven to bake.

The combination of rice crispies, cocoa and hazelnut butter is just DEVINE!

Εκτυπώστε την συνταγή



Ingredients

120gr oats prefer the soft ones, not the steel cut oats
80gr roasted hazelnuts, roughly chopped
80gr sugarfree chocolate rice crispies
22gr dutch chocolate
100gr agave syrup or honey
60gr coconut sugar
40gr coconut oil better use refined otherwise your bars with have a subtle taste of coconut
40gr hazelnutbutter

Steps

1
Done

Mix all the dry ingredients in a bowl.

2
Done

Pour the liquids and mix well until you have an even mixture.

3
Done

If you wish to make bars, use parchment paper in 2 rectangular cake baking tin and seperate the mixture evenly in the two. If you wish to make granola, spread the mixture on parchment paper on a baking tray.

4
Done

Bake in a preheated oven at 180 degrees Celsius (without air) for 30 mins for the bars or 20 mins for the granola.

5
Done

Let them cool completely before cutting your bars with a knife or breaking the granola. Store them in an airtight container, otherwise they may soften.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vegan “παρμεζάνα”
next
Πράσινη σαλάτα με φθινοπωρινά φρούτα

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.