0 0
Τραγανά ταχινορολάκια

Τραγανά ταχινορολάκια

Sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 mins
  • Serves 40 τεμάχια
  • Medium
  • 180

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Μιας και είναι περίοδος νηστείας, πολλοί ανακαλύπτουν ή ξαναθυμούνται το ταχίνι αν δεν το έχουν στο καθημερινό διαιτολόγιό τους. Πίτες με ταχίνι, τάρτες με ταχίνι, οι φούρνοι βρίσκουν διάφορους τρόπους να συνδυάσουν αυτή την εκπληκτική τροφή με διάφορες ζύμες και να φτιάξουν λιχουδιές! Δυστυχώς όμως, εκτός από το ωφέλιμο ταχίνι βάζουν μέσα και ακατάλληλα βούτυρα και ζάχαρη…

Στο δικό μας σπίτι το ταχίνι είναι στην ημερήσια διάταξη! Ευτυχώς τα παιδιά μου έχουν μάθει να το τρώνε και το συνδυάζουμε με το ευεργετικό μέλι σε φέτες και σάντουιτς.

Η συνταγή αυτή είναι μία παραλλαγή της ταχινόπιτας. Χρησιμοποιούμε Αλεύρι Ντίνκελ, πλούσιο σε πρωτεΐνη και πολύ θρεπτικό καθώς και ζάχαρη και λάδι καρύδας αντί για λευκή ζάχαρη και βούτυρο αντίστοιχα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με ελαιόλαδο, όμως θα είναι λίγο πιο βαριά η γεύση τους, καθώς το ελαιόλαδο έχει αυτό το μειονέκτημα. Το πόσο γλυκά θα τα κάνετε εξαρτάται από το γούστο σας, με την αναλογία που σας προτείνω δεν είναι λιγωτικά, όμως ικανοποιούν τη γεύση του γλυκού μετά από ένα γεύμα ή για απογευματινό σνακ. Τα παιδιά μου τα παίρνουν και για σνακ στο σχολείο και θα ζητάνε κάθε μέρα, δεν τους προλαβαίνω!

Μπορείτε να δείτε και το βίντεο της συνταγής εδώ.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1,561 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
500γρ Αλεύρι Ντίνκελ
4 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
120γρ Ζάχαρη καρύδας
1 πρέζα αλάτι
2/3 κ.γ. κανέλα
100γρ λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας
200γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού σε θερμοκρασία δωματίου για να μη σφίξει το λάδι στο πλάσιμο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ Ταχίνι
200γρ Ζάχαρη καρύδας αυξάνετε τη ζάχαρη ανάλογα με το δικό σας γούστο
3 κοφτά κ.γ. κανέλα

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Ρίχνετε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά ζυμώνετε λίγο με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μπάλα.

3
Done

Απλώνετε τη ζύμη σας σε φύλλο, περίπου 3 χιλιοστών σε ύψος. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να σας βοηθήσει να ανοίξετε πιο εύκολα το φύλλο, μιας και το ντίνκελ δεν είναι το ίδιο εύκολο με το κοινό αλεύρι. Κόβετε τα περισσεύματα και τα τοποθετείτε έτσι ώστε να γίνει ένα ορθογώνιο σχήμα.

4
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τη ζάχαρη καρύδας με την κανέλα. Μετά προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Done

Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο μέχρι τις άκρες.

6
Done

Με ένα μαχαίρι πίτσας, χωρίζετε σε κομμάτια τη ζύμη σας περίπου όπως τη φωτογραφία, ανάλογα με το σχήμα που έχετε δώσει στο φύλλο σας, εμένα μου βγαίνουν 4 στήλες και 10 γραμμές, οπότε βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια. Να έχετε στο νου σας ότι ένα βολικό σχήμα και για το ψήσιμο είναι να έχουν τα κομμάτια περίπου 2-2,5 εκ. φάρδος και 10-11 μήκος.

7
Done

Τυλίγετε τα ρολάκια όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και τα τοποθετείτε στο ταψί σας.

8
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ρύζι μπασμάτι με πράσινα λαχανικά και αμύγδαλα
next
Μπρουσκέτες με αβοκάντο και μανιτάρια

3 Comments Hide Comments

Καλημέρα μόλις έφτιαξα τα ρολάκια είναι καταπληκτικά!!! μοσχομύρισε το σπίτι μας , η γεύση τους υπέροχη . Πρόσθεσα μόνο και λίγα αμύγδαλα γιατί θα είναι το καινούργιο μας σνακ πριν και μετά το γυμναστήριο. Ευχαριστώ για τις νόστιμες και υγιεινές συνταγές σας.

Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν, και στο δικό μας σπίτι έχουν γίνει ανάρπαστα, χαχα!

Μπορώ στις συνταγές που έχουν αλεύρι ντινκελ να βάζω αλευρι ζεας; Μου είναι πιο εύκολο να βρω ζεας.

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.