Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
-
1 πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση "Ταχινορολάκια"
-
200γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιούσε θερμοκρασία δωματίου για να μη σφίξει το λάδι στο πλάσιμο
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
300γρ ταχίνι ολικής
-
200γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας
-
3 κοφτά κ.γ. κανέλα
Μιας και είναι περίοδος νηστείας, πολλοί ανακαλύπτουν ή ξαναθυμούνται το ταχίνι αν δεν το έχουν στο καθημερινό διαιτολόγιό τους. Πίτες με ταχίνι, τάρτες με ταχίνι, οι φούρνοι βρίσκουν διάφορους τρόπους να συνδυάσουν αυτή την εκπληκτική τροφή με διάφορες ζύμες και να φτιάξουν λιχουδιές! Δυστυχώς όμως, εκτός από το ωφέλιμο ταχίνι βάζουν μέσα και ακατάλληλα βούτυρα και ζάχαρη…
Στο δικό μας σπίτι το ταχίνι είναι στην ημερήσια διάταξη! Ευτυχώς τα παιδιά μου έχουν μάθει να το τρώνε και το συνδυάζουμε με το ευεργετικό μέλι σε φέτες και σάντουιτς.
Η συνταγή αυτή είναι μία παραλλαγή της ταχινόπιτας. Χρησιμοποιούμε Αλεύρι Ντίνκελ, πλούσιο σε πρωτεΐνη και πολύ θρεπτικό καθώς και ζάχαρη και λάδι καρύδας αντί για λευκή ζάχαρη και βούτυρο αντίστοιχα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με ελαιόλαδο, όμως θα είναι λίγο πιο βαριά η γεύση τους, καθώς το ελαιόλαδο έχει αυτό το μειονέκτημα. Το πόσο γλυκά θα τα κάνετε εξαρτάται από το γούστο σας, με την αναλογία που σας προτείνω δεν είναι λιγωτικά, όμως ικανοποιούν τη γεύση του γλυκού μετά από ένα γεύμα ή για απογευματινό σνακ. Τα παιδιά μου τα παίρνουν και για σνακ στο σχολείο και θα ζητάνε κάθε μέρα, δεν τους προλαβαίνω!
Συστατικά του GojiMix: βιολογικό αλεύρι ντίνκελ ολικής, βιολογική ζάχαρη καρύδας, baking powder, σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη, θαλασσινό αλάτι, κανέλα.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ | |
1 πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση "Ταχινορολάκια" | |
100γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
200γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
300γρ ταχίνι ολικής | |
200γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας | |
3 κοφτά κ.γ. κανέλα |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟΡίχνετε τα υλικά του GojiMix σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Ρίχνετε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά ζυμώνετε λίγο με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μπάλα. |
3
Done
|
Απλώνετε τη ζύμη σας σε φύλλο, περίπου 3 χιλιοστών σε ύψος. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να σας βοηθήσει να ανοίξετε πιο εύκολα το φύλλο, μιας και το ντίνκελ δεν είναι το ίδιο εύκολο με το κοινό αλεύρι. Κόβετε τα περισσεύματα και τα τοποθετείτε έτσι ώστε να γίνει ένα ορθογώνιο σχήμα. |
4
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗΣε ένα μπωλ ανακατεύετε τη ζάχαρη καρύδας με την κανέλα. Μετά προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
5
Done
|
Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο μέχρι τις άκρες. |
6
Done
|
Με ένα μαχαίρι πίτσας, χωρίζετε σε κομμάτια τη ζύμη σας περίπου όπως τη φωτογραφία, ανάλογα με το σχήμα που έχετε δώσει στο φύλλο σας, εμένα μου βγαίνουν 4 στήλες και 10 γραμμές, οπότε βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια. Να έχετε στο νου σας ότι ένα βολικό σχήμα και για το ψήσιμο είναι να έχουν τα κομμάτια περίπου 2-2,5 εκ. φάρδος και 10-11 μήκος. |
7
Done
|
|
8
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε. |
3 Comments Hide Comments
Καλημέρα μόλις έφτιαξα τα ρολάκια είναι καταπληκτικά!!! μοσχομύρισε το σπίτι μας , η γεύση τους υπέροχη . Πρόσθεσα μόνο και λίγα αμύγδαλα γιατί θα είναι το καινούργιο μας σνακ πριν και μετά το γυμναστήριο. Ευχαριστώ για τις νόστιμες και υγιεινές συνταγές σας.
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν, και στο δικό μας σπίτι έχουν γίνει ανάρπαστα, χαχα!
Μπορώ στις συνταγές που έχουν αλεύρι ντινκελ να βάζω αλευρι ζεας; Μου είναι πιο εύκολο να βρω ζεας.