0 0
Τραγανά ταχινορολάκια

Τραγανά ταχινορολάκια

Sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 mins
  • Serves 40 τεμάχια
  • Medium
  • 180

Ingredients

Μιας και είναι περίοδος νηστείας, πολλοί ανακαλύπτουν ή ξαναθυμούνται το ταχίνι αν δεν το έχουν στο καθημερινό διαιτολόγιό τους. Πίτες με ταχίνι, τάρτες με ταχίνι, οι φούρνοι βρίσκουν διάφορους τρόπους να συνδυάσουν αυτή την εκπληκτική τροφή με διάφορες ζύμες και να φτιάξουν λιχουδιές! Δυστυχώς όμως, εκτός από το ωφέλιμο ταχίνι βάζουν μέσα και ακατάλληλα βούτυρα και ζάχαρη…

Στο δικό μας σπίτι το ταχίνι είναι στην ημερήσια διάταξη! Ευτυχώς τα παιδιά μου έχουν μάθει να το τρώνε και το συνδυάζουμε με το ευεργετικό μέλι σε φέτες και σάντουιτς.

Η συνταγή αυτή είναι μία παραλλαγή της ταχινόπιτας. Χρησιμοποιούμε Αλεύρι Ντίνκελ, πλούσιο σε πρωτεΐνη και πολύ θρεπτικό καθώς και ζάχαρη και λάδι καρύδας αντί για λευκή ζάχαρη και βούτυρο αντίστοιχα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με ελαιόλαδο, όμως θα είναι λίγο πιο βαριά η γεύση τους, καθώς το ελαιόλαδο έχει αυτό το μειονέκτημα. Το πόσο γλυκά θα τα κάνετε εξαρτάται από το γούστο σας, με την αναλογία που σας προτείνω δεν είναι λιγωτικά, όμως ικανοποιούν τη γεύση του γλυκού μετά από ένα γεύμα ή για απογευματινό σνακ. Τα παιδιά μου τα παίρνουν και για σνακ στο σχολείο και θα ζητάνε κάθε μέρα, δεν τους προλαβαίνω!

Συστατικά του GojiMix: βιολογικό αλεύρι ντίνκελ ολικής, βιολογική ζάχαρη καρύδας, baking powder, σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη, θαλασσινό αλάτι, κανέλα.

(Visited 1.619 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση "Ταχινορολάκια"
100γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
200γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού σε θερμοκρασία δωματίου για να μη σφίξει το λάδι στο πλάσιμο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ ταχίνι ολικής
200γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας
3 κοφτά κ.γ. κανέλα

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ρίχνετε τα υλικά του GojiMix σε ένα μπωλ.

2
Done

Ρίχνετε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μετά ζυμώνετε λίγο με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μπάλα.

3
Done

Απλώνετε τη ζύμη σας σε φύλλο, περίπου 3 χιλιοστών σε ύψος. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να σας βοηθήσει να ανοίξετε πιο εύκολα το φύλλο, μιας και το ντίνκελ δεν είναι το ίδιο εύκολο με το κοινό αλεύρι. Κόβετε τα περισσεύματα και τα τοποθετείτε έτσι ώστε να γίνει ένα ορθογώνιο σχήμα.

4
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τη ζάχαρη καρύδας με την κανέλα. Μετά προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Done

Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο μέχρι τις άκρες.

6
Done

Με ένα μαχαίρι πίτσας, χωρίζετε σε κομμάτια τη ζύμη σας περίπου όπως τη φωτογραφία, ανάλογα με το σχήμα που έχετε δώσει στο φύλλο σας, εμένα μου βγαίνουν 4 στήλες και 10 γραμμές, οπότε βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια. Να έχετε στο νου σας ότι ένα βολικό σχήμα και για το ψήσιμο είναι να έχουν τα κομμάτια περίπου 2-2,5 εκ. φάρδος και 10-11 μήκος.

7
Done

Τυλίγετε τα ρολάκια όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και τα τοποθετείτε στο ταψί σας.

8
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Basmati rice with greens and almonds
next
Μπρουσκέτες με αβοκάντο και μανιτάρια

3 Comments Hide Comments

Καλημέρα μόλις έφτιαξα τα ρολάκια είναι καταπληκτικά!!! μοσχομύρισε το σπίτι μας , η γεύση τους υπέροχη . Πρόσθεσα μόνο και λίγα αμύγδαλα γιατί θα είναι το καινούργιο μας σνακ πριν και μετά το γυμναστήριο. Ευχαριστώ για τις νόστιμες και υγιεινές συνταγές σας.

Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν, και στο δικό μας σπίτι έχουν γίνει ανάρπαστα, χαχα!

Μπορώ στις συνταγές που έχουν αλεύρι ντινκελ να βάζω αλευρι ζεας; Μου είναι πιο εύκολο να βρω ζεας.

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 0
Crispy tahini rolls

Crispy tahini rolls

Sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 mins
  • Serves 40 pieces
  • Medium
  • 180

Ingredients

  • FOR THE FILLING

Tahini is one of our family’s favorites. On bread, in smoothies, in cookies, we keep on finding ways to eat it as much as possible! So, mommy tries to find more recipes to make it an everyday food.

This recipe is a similar to a greek traditional pie, Tahinopita (pita means pie in Greek), which is usually eaten more during fasting before Easter. Bakeries all over Greece, make their own versions, but all of them use sugar (of course!) and margarine or butter. In my recipe, you will see that we can make delicious tahini rolls with dinkel flour, coconut sugar instead of white sugar and coconut oil instead of margarine or butter. You can also make them with olive oil, but the taste will be slightly different. You can add more sugar if you want them sweeter.

These make a great company for your afternoon coffee or tea and also a great snack for your kids to take to school.

Print this recipe



Ingredients

FOR THE DOUGH
500gr whole meal dinkel flour
4 tsp baking powder
2 tsp aluminum free baking soda
120gr coconut sugar
pinch salt
2/3 tsp cinnamon
100gr melted odourless cococnut oil
200gr fresh orange juice at room temperature to prevent the coconut oil from hardening
FOR THE FILLING
300gr tahini
200gr coconut sugar
3 level tsp cinnamon

Steps

1
Done

FOR THE DOUGH

Mix all dry ingredients in a bowl.

2
Done

Pour the oil and juice and knead into a ball.

3
Done

Spread your dough with a rolling pin on your counter about 3 ml high. Use a piece of parchment under your rolling pin paper to help you do it easier. Cut out the edges and place them so as to make it a rectangular shape.

4
Done

FOR THE FILLING

Mix the coconut sugar with the cinnamon in a bolw. Add the tahini and mix well.

5
Done

Spread the tahini mixture on your dought, reaching the ends.

6
Done

Use a pizza rolling knife to cut into rectangular shapes, as shown in the picture. I usually cut into 10 rows and 4 columns but see how it fits you best. Try to make cut out pieces of about 2-2.5 cm wide and 10-11 cm long.

7
Done

Roll your rolls (!) and place them on parchment paper in your baking tray.

8
Done

Bake in a preheated oven at 180 degrees celsius for 20-25 mins, depending on how crispy you want them.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Basmati rice with greens and almonds
next
Μπρουσκέτες με αβοκάντο και μανιτάρια

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.