• Home
  • Κρουτόν χωρίς αλεύρι/γλουτένη
0 0
Κρουτόν χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Κρουτόν χωρίς αλεύρι/γλουτένη

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Low Carb-Keto
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 3 h
  • Serves 2 ταψιά κρουτόν
  • Easy
  • 200 και μετά στους 120 με αέρα

Ingredients

Τα πιο τέλεια κρουτόν, by far! Κατάλληλα για κέτο, low-carbers, διαβητικούς και άτομα που δεν καταναλώνουν γλουτένη. Και είναι και vegan, μιας και δεν περιέχουν κανένα ζωικό συστατικό.

Κατάλληλα εκτός των άλλων και για τη νηστεία μιας και δεν περιέχουν αυγά ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα edlekarna.cz. Πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και τα ευεργετικά Ω3 λιπαρά οξέα είναι μία επιλογή όχι μόνο γευστική αλλά και πολύ θρεπτική.

Απολαύστε τα με κάθε είδους σούπα ή στη σαλάτα σας καθημερινά χωρίς τύψεις μιας και είναι κατάλληλα και για οποιαδήποτε δίαιτα!

(Visited 895 times, 1 visits today)


Ingredients

390γρ Almond Flour Mix 1
5γρ baking powder
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
5γρ ερυθριτόλη
5γρ ψύλλιο
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος
6 κ.γ. μηλόξυδο
200ml νερό
λίγο επιπλέον λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για ψέκασμα στα κρουτόν, προαιρετικά

Steps

1
Done

Ανακατεύετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 110ml νερό και τον αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει.

2
Done

Σε ένα άλλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύετε καλά όλα τα στεγνά υλικά.

3
Done

Προσθέτετε το λιναρόσπορο, το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε γάντια νιτριλίου και συνεχίζεται το ανακάτεμα/ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

4
Done

Δίνετε σχήμα στο ψωμί σας και το βάζετε στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα 65-75 λεπτά. Θα πρέπει να δείτε το χρόνο ψησίματος στο δικό σας φούρνο ανάλογα με τη δύναμή του, στο δικό μου θέλει 75 λεπτά για να μην έχει πολύ υγρασία εσωτερικά.

5
Done

Αφού το ψωμί έχει κρυώσει καλά, το κόβετε σε φέτες και μετά τις φέτες σε κυβάκια. Τα βάζετε σε 2 ταψιά και αν θέλετε τα ψεκάζετε λίγο με λαδάκι, προσθέτετε αλάτι και μυρωδικά. Μπορείτε να τα αφήσετε και σκέτα για πιο ουδέτερη γεύση.

6
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς με αέρα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να στεγνώσουν καλά. Στη μέση του χρόνου ψησίματος αλλάξτε θέση στα ταψιά. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Γκρανόλα ή μπάρες με μέλι και κανέλα
next
Muffins καρύδας με λεμόνι και σμέουρα χωρίς γλουτένη (vegan, low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.