0 0
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ με αβοκάντο

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ με αβοκάντο

Dairy free, chocolaty and irresistable Profiterole!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Oven
  • Vegetarian
  • Serves 15-20
  • Medium

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (κρέμα βανίλιας)
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Όχι, δείξτε μου ΕΝΑΝ άνθρωπο στον κόσμο αυτό που δεν του αρέσει το προφιτερόλ, Ε-Ν-Α-Ν!  Φαντάζομαι ότι δεν ξέρετε ούτε εσείς κανέναν, χαχαχα!  Το προφιτερόλ κατέχει βασιλική θέση στη λίστα των γλυκών που τρώμε αλλά και μοιραζόμαστε, γιατί πηγαίνοντας στη θεία Λένα για φαγητό την Κυριακή, χρόνια τώρα πηγαίνουμε Προφιτερόλ, μιας και κοντά της υπάρχει ένα από τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης!!!

Όπως σας έχω ξαναναφέρει, έχω κόψει ΕΝΤΕΛΩΣ τη λευκή ζάχαρη από τη διατροφή μου, έτσι προφιτερόλ… γιοκ ! (που έλεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιάκα μου, από την Πόλη βλέπετε).  Έλα όμως, που έσκασα να βρω μία συνταγή να μου αρέσει και να είναι τρελά υγιεινή… πρόκληση για την Goji Mary και φυσικά για άλλη μία φορά Challenge Accepted!

Ορίστε προφιτερόλ, χωρίς ανθυγιεινά λιπαρά, χωρίς ζάχαρη φυσικά και επιπλέον… Αυτό το προφιτερόλ …: είναι ολικής άλεσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πάρα πολλές βιταμίνες, αυξάνει το μεταβολισμό μας, υποστηρίζει την εγκεφαλική μας λειτουργία, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!

Υπήρχε περίπτωση να μη βρω συνταγή, ο κοιλιόδουλος ο άνθρωπος;!  Όσοι ξέρετε να τρώτε καλά, φαντάζεστε με τι ζήλο επιδόθηκα στις δοκιμές.  Και το αποτέλεσμα όχι μόνο με δικαιώνει αλλά νομίζω ότι είναι από τα πιο νόστιμα Προφιτερόλ που έχετε φάει ποτέ, και δανείζομαι ένα σχόλιο της αγαπημένης μου κας Θούλης που δοκιμάζοντας το, είπε: “Σοκόλαση!!!”

Τα λόγια είναι περιττά, ετοιμάστε τη λίστα με τα ψώνια, τώρα!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1,343 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
150γρ γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα της προτίμησής σας
60γρ βούτυρο καρύδας εγώ χρησιμοποιώ της εταιρείας NATURATA
3 αυγά
140γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής άλεσης
1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή στέβια, για όσους χρησιμοποιείτε
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι μη βάλετε αλάτι Ιμαλαΐων, το δοκίμασα 3 φορές, και πέταξα τα σου κάθεμια!
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (κρέμα βανίλιας)
300γρ γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
3 γεμάτες κ.σ. corn flour
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1 αυγό
5 κ.σ. Σιρόπι αγαύης ή μέλι
15γρ βούτυρο καρύδας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
3 Αβοκάντο προσέξτε να είναι ωριμασμένα σωστά γιατί αν βάλετε ωμά δε θα γίνει ωραία η κρέμα
60 μουλιασμένους Χουρμάδες φυσικούς ή 18-20 βασιλικούς
8-9 κ.σ. κακάο
200γρ Σιρόπι αγαύης ή μέλι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι ίσως και λίγο παραπάνω

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδιεάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μη ξεραθεί μέχρι να κρυώσει.

2
Done

Αφού κρυώσει το βάζουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται "φτερό" και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακιά ζύμη.

3
Done

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης, τοποθετούμε τα σου που τα χωρίζουμε με δύο κουταλάκια (με το ένα παίρνουμε μερίδα και με το άλλο την αδειάζουμε πάνω στο ταψί), σε διάμετρο περίπου 2-2,5 εκ.

4
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

5
Done

Περιμένετε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσετε.

6
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 200γρ από το γάλα, με τη βανίλια και το αυγό που το χτυπάμε καλά πριν σε ένα μπωλ με το πιρούνι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.

7
Done

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε όταν κοντεύει να πάρει βράση. Μόλις δείτε να βγαίνουν υδρατμοί αρκετοί, θα πλησιάζει. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει προσθέτοντας σιγά σιγά την αγάβη (βάλτε 3-4 κουταλιές πρώτα και αν σας είναι αρκετά γλυκό μη βάζετε άλλο, ή προσαρμώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).

8
Done

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

9
Done

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ γυάλινο και τη σκεπάζουμε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη ζελατίνα στην κρέμα και το τοίχωμα του μπλω, ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα καθόλου η κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και γεμίζουμε τα σου στη συνέχεια.

10
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Χτυπάτε διαδοχικά στο μεγάλο μούλτι-μιξερ σας (food processor), τους μουλιασμένους χουρμάδες με λίγο από το χυμό μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτετε τα αβοκάντο, προσθέτετε το κακάο, την αγάβη και το χυμό πορτοκαλιού. Με την αγάβη και το πορτοκάλι, βάζετέ τα σταδιακά και δοκιμάζετε για να μη γίνει πολύ γλυκό ενδεχομένως, εξαρτάται και από τα πορτοκάλια κάθε φορά.

11
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Μπορείτε να βάλετε τα σου σε μία πιατέλα και απλά να τα καλύψετε με τη σοκολάτα ή να κάνετε ατομικές μερίδες όπως στις φωτογραφίες παραπάνω. Εγώ βάζω στρώσεις από σοκολάτα/σου (1-3) ανάλογα με το μπωλ και πάλι σοκολάτα απο πάνω. Γαρνίρω με αμύγδαλα χοντροκομμένα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μπρουσκέτες με σολωμό και αβοκάντο
next
Γλυκιά κολοκυθόπιτα με τζίντζερ

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.