Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
-
150γρ γάλα καρύδας ή αμυγδάλουή άλλο φυτικό γάλα της προτίμησής σας
-
60γρ βούτυρο καρύδαςεγώ χρησιμοποιώ της εταιρείας NATURATA
-
3 αυγά
-
140γρ Αλεύρι Ντίνκελολικής άλεσης
-
1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμοή στέβια, για όσους χρησιμοποιείτε
-
1 πρέζα θαλασσινό αλάτιμη βάλετε αλάτι Ιμαλαΐων, το δοκίμασα 3 φορές, και πέταξα τα σου κάθεμια!
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (κρέμα βανίλιας)
-
300γρ γάλα καρύδας ή αμυγδάλουή άλλο φυτικό γάλα
-
3 γεμάτες κ.σ. corn flour
-
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1 αυγό
-
5 κ.σ. Σιρόπι αγαύηςή μέλι
-
15γρ βούτυρο καρύδας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
-
3 Αβοκάντοπροσέξτε να είναι ωριμασμένα σωστά γιατί αν βάλετε ωμά δε θα γίνει ωραία η κρέμα
-
60 μουλιασμένους Χουρμάδεςφυσικούς ή 18-20 βασιλικούς
-
8-9 κ.σ. κακάο
-
200γρ Σιρόπι αγαύηςή μέλι
-
1 κούπα χυμό πορτοκάλιίσως και λίγο παραπάνω
Όχι, δείξτε μου ΕΝΑΝ άνθρωπο στον κόσμο αυτό που δεν του αρέσει το προφιτερόλ, Ε-Ν-Α-Ν! Φαντάζομαι ότι δεν ξέρετε ούτε εσείς κανέναν, χαχαχα! Το προφιτερόλ κατέχει βασιλική θέση στη λίστα των γλυκών που τρώμε αλλά και μοιραζόμαστε, γιατί πηγαίνοντας στη θεία Λένα για φαγητό την Κυριακή, χρόνια τώρα πηγαίνουμε Προφιτερόλ, μιας και κοντά της υπάρχει ένα από τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης!!!
Όπως σας έχω ξαναναφέρει, έχω κόψει ΕΝΤΕΛΩΣ τη λευκή ζάχαρη από τη διατροφή μου, έτσι προφιτερόλ… γιοκ ! (που έλεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιάκα μου, από την Πόλη βλέπετε). Έλα όμως, που έσκασα να βρω μία συνταγή να μου αρέσει και να είναι τρελά υγιεινή… πρόκληση για την Goji Mary και φυσικά για άλλη μία φορά Challenge Accepted!
Ορίστε προφιτερόλ, χωρίς ανθυγιεινά λιπαρά, χωρίς ζάχαρη φυσικά και επιπλέον… Αυτό το προφιτερόλ …: είναι ολικής άλεσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πάρα πολλές βιταμίνες, αυξάνει το μεταβολισμό μας, υποστηρίζει την εγκεφαλική μας λειτουργία, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!
Υπήρχε περίπτωση να μη βρω συνταγή, ο κοιλιόδουλος ο άνθρωπος;! Όσοι ξέρετε να τρώτε καλά, φαντάζεστε με τι ζήλο επιδόθηκα στις δοκιμές. Και το αποτέλεσμα όχι μόνο με δικαιώνει αλλά νομίζω ότι είναι από τα πιο νόστιμα Προφιτερόλ που έχετε φάει ποτέ, και δανείζομαι ένα σχόλιο της αγαπημένης μου κας Θούλης που δοκιμάζοντας το, είπε: “Σοκόλαση!!!”
Τα λόγια είναι περιττά, ετοιμάστε τη λίστα με τα ψώνια, τώρα!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ |
|
150γρ γάλα καρύδας ή αμυγδάλου | |
60γρ βούτυρο καρύδας | |
3 αυγά | |
140γρ Αλεύρι Ντίνκελ | |
1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο | |
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ (κρέμα βανίλιας) |
|
300γρ γάλα καρύδας ή αμυγδάλου | |
3 γεμάτες κ.σ. corn flour | |
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1 αυγό | |
5 κ.σ. Σιρόπι αγαύης | |
15γρ βούτυρο καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ |
|
3 Αβοκάντο | |
60 μουλιασμένους Χουρμάδες | |
8-9 κ.σ. κακάο | |
200γρ Σιρόπι αγαύης | |
1 κούπα χυμό πορτοκάλι |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΣε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδιεάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μη ξεραθεί μέχρι να κρυώσει. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης, τοποθετούμε τα σου που τα χωρίζουμε με δύο κουταλάκια (με το ένα παίρνουμε μερίδα και με το άλλο την αδειάζουμε πάνω στο ταψί), σε διάμετρο περίπου 2-2,5 εκ. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Περιμένετε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσετε. |
6
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣΒάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 200γρ από το γάλα, με τη βανίλια και το αυγό που το χτυπάμε καλά πριν σε ένα μπωλ με το πιρούνι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. |
7
Done
|
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε όταν κοντεύει να πάρει βράση. Μόλις δείτε να βγαίνουν υδρατμοί αρκετοί, θα πλησιάζει. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει προσθέτοντας σιγά σιγά την αγάβη (βάλτε 3-4 κουταλιές πρώτα και αν σας είναι αρκετά γλυκό μη βάζετε άλλο, ή προσαρμώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας). |
8
Done
|
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. |
9
Done
|
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ γυάλινο και τη σκεπάζουμε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη ζελατίνα στην κρέμα και το τοίχωμα του μπλω, ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα καθόλου η κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και γεμίζουμε τα σου στη συνέχεια. |
10
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΧτυπάτε διαδοχικά στο μεγάλο μούλτι-μιξερ σας (food processor), τους μουλιασμένους χουρμάδες με λίγο από το χυμό μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτετε τα αβοκάντο, προσθέτετε το κακάο, την αγάβη και το χυμό πορτοκαλιού. Με την αγάβη και το πορτοκάλι, βάζετέ τα σταδιακά και δοκιμάζετε για να μη γίνει πολύ γλυκό ενδεχομένως, εξαρτάται και από τα πορτοκάλια κάθε φορά. |
11
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ |