Ingredients
-
250γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
1 1/2 κ.γ. baking powder
-
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
1 αυγό
-
50γρ ζάχαρη καρύδας
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
200-220γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
-
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο
Άλλο ένα Recipe Makeover που πέτυχε!!!
Κυριακή πρωί και έχω επιδοθεί μετά μανίας στο να φτιάξω το τέλειο brownie. Τελικά έφτιαξα τέσσερα, χαχαχα! Καθώς ανέβαζα τις διάφορες δημιουργίες μου στο facebook, μου έρχεται ένα μήνυμα από την Κατερίνα “μιας και πήρες φόρα σήμερα σου έχω New Challenge!!! Βάφλες!!!” και εγώ απάντησα φυσικά “game on!!!”. Με την Κατερίνα γνωριστήκαμε στην ομάδα του κολυμβητηρίου και είναι η δασκάλα μου, μιας και έχει δύο μεγαλύτερα αγόρια από τα δικά μου και τη ρωτάω για διάφορα…! Είναι μία υπέροχη μανούλα, δεινή μαγείρισσα, φτιάχνει παραδοσιακές πίτες που έχω μάθει είναι τέλειες και λατρεύει να φροντίζει τους τρεις άντρες της ζωής της!
Μου έστειλε λοιπόν τη συνταγή της και μόλις “άδειασα” είπα να την πιάσω και να την Gojimarοποιήσω! Αντικατέστησα το λευκό αλεύρι με αλεύρι ντίνκελ ολικής (εσείς μπορείτε να βάλετε αν θέλετε και ντίνκελ λευκό), τη ζάχαρη με μέρος ζάχαρη καρύδας και μέρος αγάβη, το καλαμποκέλαιο με το λατρεμένο μου λάδι καρύδας και αντί για νερό έβαλα το επίσης αγαπημένο μου γάλα καρύδας ΚΟΚΟ, που βάζω παντού! Άλλαξα και λίγο τις αναλογίες, όπως γνωρίζω ότι πρέπει και πέτυχαν με την πρώτη!
Και οι δύο μικροί και ο μεγάλος άντρας του σπιτιού τις λάτρεψαν! Άντε οι μικροί δεν έχουν και να συγκρίνουν (χαχαχα, εννοείται ότι δεν έχουν φάει βάφλα από έξω!) αλλά και ο Κωνσταντίνος είπε ότι είναι υπέροχες! Δύο έφαγαν για πρωινό και άλλες δύο πήραν για το σχολείο!
Κατερινάκι μου γλυκό, σ’ ευχαριστώ πολύ!
Ingredients
250γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
1 1/2 κ.γ. baking powder | |
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
1 αυγό | |
50γρ ζάχαρη καρύδας | |
75γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
100γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
200-220γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ | |
1 κ.γ. βιολογικό μηλόξυδο |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. |
2
Done
|
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει. |
3
Done
|
Προσθέστε στο αυγό με τη ζάχαρη όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, προσέξτε το λάδι καρύδας να μην είναι πολύ ζεστό και "μαγειρευτεί" το αυγό. |
4
Done
|
Ενώστε τα υγρά με τα στεγνά υλικά και χτυπήστε με το μίξερ. |
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|
Σερβίρετε με μέλι ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας! |