0 0
Βάφλες ολικής με αλεύρι ντίνκελ

Βάφλες ολικής με αλεύρι ντίνκελ

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Vegetarian
  • 15 mins
  • Serves 9-10 βάφλες
  • Easy

Άλλο ένα Recipe Makeover που πέτυχε!!!

Κυριακή πρωί και έχω επιδοθεί μετά μανίας στο να φτιάξω το τέλειο brownie. Τελικά έφτιαξα τέσσερα, χαχαχα! Καθώς ανέβαζα τις διάφορες δημιουργίες μου στο facebook, μου έρχεται ένα μήνυμα από την Κατερίνα “μιας και πήρες φόρα σήμερα σου έχω New Challenge!!! Βάφλες!!!” και εγώ απάντησα φυσικά “game on!!!”. Με την Κατερίνα γνωριστήκαμε στην ομάδα του κολυμβητηρίου και είναι η δασκάλα μου, μιας και έχει δύο μεγαλύτερα αγόρια από τα δικά μου και τη ρωτάω για διάφορα…! Είναι μία υπέροχη μανούλα, δεινή μαγείρισσα, φτιάχνει παραδοσιακές πίτες που έχω μάθει είναι τέλειες και λατρεύει να φροντίζει τους τρεις άντρες της ζωής της!

Μου έστειλε λοιπόν τη συνταγή της και μόλις “άδειασα” είπα να την πιάσω και να την Gojimarοποιήσω! Αντικατέστησα το λευκό αλεύρι με αλεύρι ντίνκελ ολικής (εσείς μπορείτε να βάλετε αν θέλετε και ντίνκελ λευκό), τη ζάχαρη με μέρος ζάχαρη καρύδας και μέρος αγάβη, το καλαμποκέλαιο με το λατρεμένο μου λάδι καρύδας και αντί για νερό έβαλα το επίσης αγαπημένο μου γάλα καρύδας ΚΟΚΟ, που βάζω παντού! Άλλαξα και λίγο τις αναλογίες, όπως γνωρίζω ότι πρέπει και πέτυχαν με την πρώτη!

Και οι δύο μικροί και ο μεγάλος άντρας του σπιτιού τις λάτρεψαν! Άντε οι μικροί δεν έχουν και να συγκρίνουν (χαχαχα, εννοείται ότι δεν έχουν φάει βάφλα από έξω!) αλλά και ο Κωνσταντίνος είπε ότι είναι υπέροχες! Δύο έφαγαν για πρωινό και άλλες δύο πήραν για το σχολείο!

Κατερινάκι μου γλυκό, σ’ ευχαριστώ πολύ! ❤️

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.061 times, 1 visits today)


Steps

1
Done

Ανακατέψτε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.

2
Done

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει.

3
Done

Προσθέστε στο αυγό με τη ζάχαρη όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, προσέξτε το λάδι καρύδας να μην είναι πολύ ζεστό και "μαγειρευτεί" το αυγό.

4
Done

Ενώστε τα υγρά με τα στεγνά υλικά και χτυπήστε με το μίξερ.

5
Done

Ρίξτε ζύμη στη βαφλιέρα μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια.

6
Done

Ψήστε μέχρι να δείτε ότι άρχισε να ροδίζει.

7
Done

Σερβίρετε με μέλι ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ωμή σαλάτα με μπρόκολο και μήλο
next
Pancakes χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.