Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS
-
270γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
2 κ.γ. baking powder
-
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
50γρ ζάχαρη καρύδας
-
35γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα
-
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
1 1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
-
100γρ βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό απο την προηγούμενη μέρα
-
80γρ λάδι καρύδας
-
140γρ σιρόπι αγάβης
-
40γρ χυμό πορτοκαλιού
-
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
100γρ κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
-
ΓΙΑ ΤΟ "ΓΛΑΣΟ"
-
2 κ.σ. σιρόπι αγάβης
-
1-2 κ.σ. κορν φλάουερ
-
λίγο νερό (προσθέτετε σταδιακά κουταλάκι κουταλάκι)
Αυτά τα muffins είναι διαφορετικά!!! Είναι φρουτένια γεμάτα κόκκινες μπουκίτσες λαχταριστών φρούτων του δάσους!!!
Τα φρούτα του δάσους και τα μούρα γενικά, είναι απο τα αγαπημένα μου φρούτα. Δυστυχώς φρέσκα είναι πολύ ακριβά και δυσεύρετα, όμως ευτυχώς μπορούμε να τα βρούμε κατεψυγμένα, με σχεδόν την ίδια θρεπτική αξία και ακαταμάχητη γεύση! Τα μούρα κάθε είδους είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές και αντιγηρανιτκές τους ιδιότητες. Περιέχουν υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών, και άλλων φλαβονοειδών, τα οποία καταπολεμούν το στρες αλλά και την φθορά που προκαλείται στα κύτταρα του οργανισμού, από τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμα, διατηρούν σε καλύτερη κατάσταση τις αρτηρίες της καρδιάς, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία θρόμβων και, ως εκ τούτου, να θωρακίσει τον οργανισμό ενάντια στην καρδιακή προσβολή.
Μπορείτε να φτιάξετε και ένα μεγάλο κέικ, αλλά για τη συγκεκριμένη συνταγή προτίμησα να σας τη δείξω σε muffins μιας και είναι πιο χαριτωμένα. Το γλάσο που θα δείτε, είναι σα να έχει ζάχαρη, όμως… δεν έχει! Στολίστε τα και εκτοξεύστε τη γεύση τους με το συνδυσμό αυτό και απολαύστε τα με τον καφέ ή το κρύο γάλα σας, ειδικά με το γάλα καρύδας που τα τρώω εγώ είναι τέλειαααααααα!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS |
|
270γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
2 κ.γ. baking powder | |
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
50γρ ζάχαρη καρύδας | |
35γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα | |
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
1 1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού | |
100γρ βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό απο την προηγούμενη μέρα | |
80γρ λάδι καρύδας | |
140γρ σιρόπι αγάβης | |
40γρ χυμό πορτοκαλιού | |
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
100γρ κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα | |
ΓΙΑ ΤΟ "ΓΛΑΣΟ" |
|
2 κ.σ. σιρόπι αγάβης | |
1-2 κ.σ. κορν φλάουερ | |
λίγο νερό (προσθέτετε σταδιακά κουταλάκι κουταλάκι) |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ (εκτός από τα φρούτα). |
2
Done
|
Λιώστε τους χουρμάδες στο μούλτι με λίγο νερό μέχρι να γίνουν μία πάστα/κρέμα. |
3
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπωλ μαζί με την πάστα χουρμάδων. |
4
Done
|
Ενώστε υγρά και στερεά υλικά και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
5
Done
|
Στο τέλος ρίξτε μέσα τα φρούτα και ανακατέψτε με μία σπάτουλα σιγά σιγά. |
6
Done
|
Μοιράστε το μείγμα σε 12 θήκες για muffin. |
7
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-30 λεπτά. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα. Αν κάνετε ένα κέικ αυξήστε το χρόνο ψησίματος σε 50-60 λεπτά. |
8
Done
|
Αφού κρυώσουν φτιάξτε το "γλάσο" ανακατεύοντας την αγάβη με το κορν φλάουερ και το νερό με ένα κουταλάκι και περιχύστε τα. Αφήστε το να στεγνώσει. |