0 0
Κέικ ή muffins με φρούτα του δάσους

Κέικ ή muffins με φρούτα του δάσους

Vegan, sugrafree, healthy forest fruit muffins!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 75 mins
  • Serves 12 muffins ή 1 κέικ
  • Easy
  • 180

Ingredients

Αυτά τα muffins είναι διαφορετικά!!! Είναι φρουτένια γεμάτα κόκκινες μπουκίτσες λαχταριστών φρούτων του δάσους!!!

Τα φρούτα του δάσους και τα μούρα γενικά, είναι απο τα αγαπημένα μου φρούτα. Δυστυχώς φρέσκα είναι πολύ ακριβά και δυσεύρετα, όμως ευτυχώς μπορούμε να τα βρούμε κατεψυγμένα, με σχεδόν την ίδια θρεπτική αξία και ακαταμάχητη γεύση! Τα μούρα κάθε είδους είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές και αντιγηρανιτκές τους ιδιότητες. Περιέχουν υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών, και άλλων φλαβονοειδών, τα οποία καταπολεμούν το στρες αλλά και την φθορά που προκαλείται στα κύτταρα του οργανισμού, από τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμα, διατηρούν σε καλύτερη κατάσταση τις αρτηρίες της καρδιάς, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία θρόμβων και, ως εκ τούτου, να θωρακίσει τον οργανισμό ενάντια στην καρδιακή προσβολή.

Μπορείτε να φτιάξετε και ένα μεγάλο κέικ, αλλά για τη συγκεκριμένη συνταγή προτίμησα να σας τη δείξω σε muffins μιας και είναι πιο χαριτωμένα. Το γλάσο που θα δείτε, είναι σα να έχει ζάχαρη, όμως… δεν έχει! Στολίστε τα και εκτοξεύστε τη γεύση τους με το συνδυσμό αυτό και απολαύστε τα με τον καφέ ή το κρύο γάλα σας, ειδικά με το γάλα καρύδας που τα τρώω εγώ είναι τέλειαααααααα!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 763 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS
270γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
50γρ ζάχαρη καρύδας
35γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
100γρ βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό απο την προηγούμενη μέρα
80γρ λάδι καρύδας
140γρ σιρόπι αγάβης
40γρ χυμό πορτοκαλιού
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
100γρ κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
ΓΙΑ ΤΟ "ΓΛΑΣΟ"
2 κ.σ. σιρόπι αγάβης
1-2 κ.σ. κορν φλάουερ
λίγο νερό (προσθέτετε σταδιακά κουταλάκι κουταλάκι)

Steps

1
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ (εκτός από τα φρούτα).

2
Done

Λιώστε τους χουρμάδες στο μούλτι με λίγο νερό μέχρι να γίνουν μία πάστα/κρέμα.

3
Done

Ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπωλ μαζί με την πάστα χουρμάδων.

4
Done

Ενώστε υγρά και στερεά υλικά και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Done

Στο τέλος ρίξτε μέσα τα φρούτα και ανακατέψτε με μία σπάτουλα σιγά σιγά.

6
Done

Μοιράστε το μείγμα σε 12 θήκες για muffin.

7
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-30 λεπτά. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα. Αν κάνετε ένα κέικ αυξήστε το χρόνο ψησίματος σε 50-60 λεπτά.

8
Done

Αφού κρυώσουν φτιάξτε το "γλάσο" ανακατεύοντας την αγάβη με το κορν φλάουερ και το νερό με ένα κουταλάκι και περιχύστε τα. Αφήστε το να στεγνώσει.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκολατένια κρέμα καρύδας (γλάσο)
next
Σπιτική υγιεινή μαγιονέζα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.