Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
600γρ γάλα καρύδας ή βρώμηςόχι κονσέρβας
-
2/3 κ.γ. σκονη φυσικής βανίλιας
-
80γρ κορν φλάουερ
-
30γρ άοσμο βούτυρο ή Λάδι καρύδας
-
400γρ φράουλες κομμένες σε μικρά κυβάκια 8 εμφανίσιμες φράουλες για την κορυφή του γλυκού!ζυγίστε αφού τις καθαρίσετε
-
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ "ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ"
-
65γρ κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτιπροσοχή μη τα χτυπήσετε πολύ και γίνουν σκόνη
-
65γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτιπροσοχή μη τα χτυπήσετε πολύ και γίνουν σκόνη
-
2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη καρύδας
-
50γρ λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδαςή και ωμό αν θέλετε να έχουν μία διακριτική γεύση καρύδας
Άνοιξη, η εποχή της φράουλας! Μιας και υπάρχουν υπέροχες φράουλες στη λαϊκή (βιολογική και μη) πια, είναι εύκαιρία να τις απολαύσουμε όχι μόνο σκέτες αλλά και σε ένα υπέροχο δροσιστικό γλυκό που θυμίζει πουτίγκα.
Στη συνταγή αυτή συνδυάζονται αγαπημένοι ξηροί καρποί, αμύγδαλα και κάσιους, πλούσιοι σε ασβέστιο, καλά λιπαρά και πολύ πρωτεΐνη με μία υπέροχη βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής, vegan, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τη συμβατική κατά τη γνώμη μου! Η ιδέα μου ήρθε από το πασχαλινό τραπέζι, καλεσμένη της Νικολέττας (αγαπημένης φίλης μου, την έχετε μάθει πια, χαχαχα!), που μας έβγαλε για γλυκό κρέμα και φράουλες σε σιρόπι (χωρίς ζάχαρη φυσικά!). Η Νικολέττα είχε βάλει και λίγη μαστίχα μέσα, που εγώ λατρεύω, επειδή όμως δεν αρέσει σε όλους (πχ στον δύσκολο μεγάλο μου γιο), εδώ σας την παραθέτω χωρίς. Μπορείτε όμως να βάλετε και μαστίχα ή και ξύσμα λεμονιού για να την κάνετε ακόμα πιο δροσιστική!
Είπα λοιπόν, να βάλω από κάτω μία στρώση σαν μπισκότο… επειδή όμως βαριόμουν να ψήνω, και ήθελα αυτό το γλυκό να είναι γρήγορο και εύκολο για όλους, προτίμησα να βάλω μία στρώση “σαν μπισκοτο” από τα κάσιους και τα αμύγδαλα, κάτι που κάνω και στο Banoffee, που σε λίγο καιρό θα σας παρουσιάσω επίσης. Λίγη ζάχαρη καρύδας ισορρόπησε τη γλύκα και νομίζω ότι δένουν απόλυτα. Τα παιδιά την ενέκριναν, ή μάλλον τη λάτρεψαν (αφού καταβροχθίθηκε σε χρόνο ρεκόρ!), οπότε ορίστε άλλη μία ιδέα για να τα γλυκάνουμε φυσικά και θρεπτικά!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ |
|
600γρ γάλα καρύδας ή βρώμης | |
2/3 κ.γ. σκονη φυσικής βανίλιας | |
σιρόπι αγάβης ή ανθόμελο | |
80γρ κορν φλάουερ | |
30γρ άοσμο βούτυρο ή Λάδι καρύδας | |
400γρ φράουλες κομμένες σε μικρά κυβάκια 8 εμφανίσιμες φράουλες για την κορυφή του γλυκού! | |
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ "ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ" |
|
65γρ κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι | |
65γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι | |
2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη καρύδας | |
50γρ λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας |
Steps
1
Done
|
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 500γρ γάλα με τη βανίλια και την αγάβη και ανακατέψτε τα καλά με ένα σύρμα. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένετε μέχρι να πάρει μία βράση ανακατεύοντας που και που, μην κάτσει κάτω η αγάβη και καραμελώσει. |
2
Done
|
Διαλύστε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και μόλις το κατσαρολάκι αρχίσει να βράζει ρίξτε το μείγμα μέσα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα σας. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα 30γρ βούτυρο/λάδι καρύδας, ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα. |
3
Done
|
Ρίξτε τη σε ένα γυάλινο καλύτερα μπωλ, και κόψτε ένα κομμάτι ζελατίνα, κολλήστε το πάνω στην κρέμα, ώστε από τον εξωτερικό αέρα να μην κάνει κρούστα. Αφήστε την στην άκρη ή βάλτε την λίγο αργότερα και στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα. |
4
Done
|
Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε το κάτω μέρος του γλυκού. Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τα κάσιους, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη καρύδας και το λάδι. Μοιράστε σε 8 μικρά μπωλ (αυτά που θα σερβίρετε τα γλυκά σας), εγώ χρησιμοποιώ κάτι μικρά ποτηράκια που έχω. Πολύ ωραία σερβίρονται και σε βάζα των 250ml περίπου (που κλείνουν και με το καπάκι για καλύτερη διατήρηση), αν έχετε τόσα πολλά. |
5
Done
|
Extra Tips
Διατηρήστε τις στο ψυγείο με μία ζελατίνα από πάνω για να μην αλλοιωθεί η κρέμα, έως 2-3 μέρες.