0 0
Τάρτα βανίλιας με φρούτα

Τάρτα βανίλιας με φρούτα

Vegan and sugarfree vanilla fruit tart
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Oven
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 1 τάρτα διαμέτρου 29εκ
  • Easy
  • 180

Ingredients

Οι τάρτες και τα ταρτάκια ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά όταν πήγαινα στα ζαχαροπλαστεία! Κόβοντας λοιπόν τη ζάχαρη εντελώς, δεν είχα παρά να μάθω να φτιάχνω αν ήθελα να τη φάω, καθώς πουθενά δε βρίσκεις τάρτα χωρίς ζάχαρη…!

Δοκίμασα μια-δυο συνταγές, αλλά ανέκαθεν είχα την τάρτα ως μία δύσκολη συνταγή, που για να πετύχει η ζύμη της έπρεπε να είναι κρύο το νερό και το βούτυρο, να τη βάζεις στο ψυγείο πριν την πλάσεις και γενικά, μου φαινόταν μπελάς. Έτσι τα παράτησα… Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, που αποφάσισα να βρω μία δική μου συνταγή ΕΥΚΟΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗΣ ΦΥΣΙΚΑ τάρτας!!!

Η ζύμη αυτής της τάρτας τολμώ να πω, πως είναι μάλλον η πιο εύκολη και γρήγορη που μπορείτε να φτιάξετε. Απλά βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι  (ή τον επεξεργαστή τροφίμων για τη μεγάλη τάρτα που κάνουμε εδώ), χτυπάτε και στρώνετε τη ζύμη στη φόρμα. Ούτε κρύο νερό, ούτε κρύο βούτυρο, ούτε να κρυώσε με ζελατίνα στο ψυγείο ούτε τίποτα άλλο μπερδεμένο. Διακοσμήστε την με τα αγαπημένα σας φρούτα, μιας και είναι καλοκαίρι εγώ προτίμησα τα ροδάκινα “doughnuts” που αγαπώ πολύ και λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο για χρώμα.

(Visited 549 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
240γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης
120γρ αλεύρι καρύδας
1 κ.γ. baking powder
145γρ σιρόπι αγάβης
65γρ λάδι καρύδας
1 σταγόνα έλαιο βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600γρ γάλα καρύδας ή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
2-3 σταγόνες έλαιο βανίλιας
200γρ σιρόπι αγάβης
65γρ κορν φλάουερ
30γρ λάδι καρύδας
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
1-2 ροδάκινα ντόνατ σε λεπτές φετούλες
λίγο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων πρώτα τα στεγνά υλικά και χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.

2
Done

Προσθέτετε τα υγρά και χτυπάτε καλά και πάλι, θα γίνει το μείγμα σα χοντρή άμμος, δε θα γίνει συμπαγής ζύμη, μην ανησυχήσετε.

3
Done

Στρώνετε μέρος του μείγματος στη λαδωμένη φόρμα στον πάτο, περίπου πάχους 3-4 χιλιοστών και πατάτε με τα χέρια σας να "κολλήσουν" τα κομμάτια, χρησιμοποιήστε και ένα κουτάλι για να στρώσετε πιο καλά το μείγμα και να γίνει σα φύλλο στον πάτο της τάρτας.

4
Done

Στη συνέχεια παίρνετε λίγο λίγο από την "άμμο" και "χτίζετε" το πλαϊνό τοίχωμα της τάρτας. Στο τέλος χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πιέσετε το πάνω μέρος του τοιχώματος και να γίνει ομοιόμορφο όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

5
Done

Κάνετε τρύπες στον πάτο της τάρτας με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσει.

6
Done

Αφήνετε την βάση να κρυώσει καλά πριν την ξεφορμάρετε.

7
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα 500γρ περίπου από το γάλα, προσθέτε τη βανίλια, την αγάβη και ανακατεύετε καλά πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

8
Done

Εν τω μεταξύ διαλύετε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα. Μόλις πάρει μία βράση το γάλα στο κατσαρολάκι ρίχνετε μέσα το γάλα με το κορν φλάουερ και ανακατεύετετε συνεχώς μέχρι να σφίξει.

9
Done

Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το λάδι/βούτυρο καρύδας και ανακατεύετε με το σύρμα.

10
Done

Ρίχνετε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπωλ και την σκεπάζετε με ζελατίνα, ακουμπώντας τη πάνω στην κρέμα, ώστε να μην κάνει κρούστα κρυώνοντας. Βάζετε το μπωλ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

11
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Καλό είναι να διακοσμήσετε την τάρτα σας, λίγο πριν τη σερβίρετε για να μην αλλοιωθούν τα φρούτα. Εγώ χρησιμοποιήσα λεπτές φέτες ροδάκινου και λίγο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης, αλλά πολύ νόστιμη είναι και με φράουλες, σμέουρα ή άλλα εποχιακά φρούτα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Παγωτό μάνγκο με σως κεράσι
next
Μελιτζάνες κοκκινιστές με ξινόχοντρο τραχανά

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.