Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
-
60γρ αλεύρι βρώμηςή βρώμη χτυπημένη σε αλεύρι στο μούλτι
-
25γρ αλεύρι καρύδας
-
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1 κ.γ. baking powder
-
25γρ άοσμο Λάδι καρύδας
-
45γρ Σιρόπι αγαύης
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
75γρ αμυγδαλοβούτυροαν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: http://www.gojimary.gr/recipe/almond-butter/
-
65γρ Σιρόπι αγαύης
-
1/5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
-
1 μέτριο λωτό
-
4-6 σμέουραφρέσκα ή κατεψυγμένα
-
λίγο Σιρόπι αγαύης
-
λίγη σκόνη φυσικής βανίλιας
Οι τάρτες είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Λόγω αποχής από τη ζάχαρη και εφ’ όσον πια δεν μπορώ να φάω από έξω, έχω προσπαθήσει να φτιάξω διάφορες συνταγές για κρούστες και γέμιση, άλλες χωρίς γλουτένη, άλλες χωρίς βράσιμο, όλες όμως νηστίσιμες (& vegan) καθώς και η κρέμα ζαχαροπλαστικής που προτιμώ να φτιάχνω στο σπίτι, είναι χωρίς ζωικό γάλα ή αυγά.
Από τις τελευταίες δοκιμές μου, είναι η συνταγή που μοιράζομαι μαζί σας σήμερα που έχει ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους μου! Είναι πραγματικά πεντανόστιμα ταρτάκια φρούτων με κρέμα βανίλιας από αμύγδαλο…! Ναι από αμύγδαλο! Ένας γλυκός τρόπος να αυξήσετε την πρόσληψη του ασβεστίου σας και να δυναμώσετε τα κόκκαλά σας με φυσικό τρόπο.
Σας υποσχέθηκα superfoods καθημερινά στο πιάτο σας, να λοιπόν ένας τρόπος να απολαύσετε τον πολύ νόστιμο λωτό καθώς και τα σμέουρα, και τα δύο εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βέβαια τα αμύγδαλα με το ευεργετικό ασβέστιο και τα καλά υγιεινά λιπαρά τους! Αν εσείς προτιμάτε άλλα φρούτα μπορείτε φυσικά να βάλετε τα δικά σας αγαπημένα!
Ανάλογα με τι σκέυη έχετε να χρησιμοποιήσετε, η ποσότητα της συνταγής θα σας βγάλει 8 (αν χρησιμοποιήσετε κλασική φόρμα muffins ή σκεύη αλουμινίου μίας χρήσης για muffins) ή 12 κομμάτια αν έχετε και χρησιμοποιήσετε σαν τη δική μου φόρμα που θα δείτε στις φωτογραφίες. Αυτή η φόρμα μου αρέσει γιατί βγαίνουν σε μέγεθος μπουκιάς, έτσι δε χρειάζεται να κόβω συνέχεια με το μαχαίρι όταν θέλω να φάω, απλά αρπάζω μία μπουκίτσα και απολαμβάνω!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ |
|
60γρ αλεύρι βρώμης | |
25γρ αλεύρι καρύδας | |
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1 κ.γ. baking powder | |
25γρ άοσμο Λάδι καρύδας | |
45γρ Σιρόπι αγαύης | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ |
|
75γρ αμυγδαλοβούτυρο | |
65γρ Σιρόπι αγαύης | |
1/5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ |
|
1 μέτριο λωτό | |
4-6 σμέουρα | |
λίγο Σιρόπι αγαύης | |
λίγη σκόνη φυσικής βανίλιας |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣΧτυπήστε στο μούλτι πρώτα τη βρώμη, το αλεύρι καρύδας και τη βανίλια. |
2
Done
|
Προσθέστε το σιρόπι αγάβης και το λάδι καρύδας και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη (λίγα δευτερόλεπτα). |
3
Done
|
Αν θα χρησιμοποιήσετε σαν τη δική μου φόρμα που είναι ειδική φόρμα για muffins που βγαίνουν με τρύπα στη μέση (δείτε φωτογραφία), χωρίστε τη ζύμη σας σε 12 μερίδες (12-13γρ περίπου κάθε μερίδα). Αν χρησιμοποιήσετε κλασσική φόρμα για muffins θα χωρίσετε τη ζύμη σας σε λιγότερες μερίδες (8) αφού θα βγουν μεγαλύτερες οι τάρτες. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Κάνετε τρύπες με το πιρούνι στον πάτο της ζύμης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-13 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των ταρτών και το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τις γεμίσετε. |
6
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΌσο ψήνονται οι τάρτες, ετοιμάζετε τη γέμιση της κρέμας βανίλιας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα. |
7
Done
|
Γεμίζετε τις τάρτες με την κρέμα. |
8
Done
|
Γαρνίρετε με ένα κομμάτι λωτό (εγώ χρησιμοποιώ το εργαλείο με το οποίο αδειάζω τα κολοκυθάκια για να δώσω στο κομμάτι του φρούτου ένα στρόγγυλο σχήμα και να είναι πιο όμορφο πάνω στην τάρτα) ή ένα σμέουρο, αν έχετε φτιάξει τα μικρά ταρτάκια ή από ένα κομμάτι λωτού και σμέουρου για τα μεγαλύτερα ταρτάκια. |
9
Done
|
Αλοίφετε τα φρούτα με λίγο σιρόπι αγάβης με το πινέλο για να γυαλίζουν και να διατηρηθούν καλύτερα στο ψυγείο και ρίχνετε από πάνω ελάχιστη σκόνη βανίλιας για ντεκόρ. |
2 Comments Hide Comments
ωραιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιια. δε θα σταθώ στα υπόλοιπα που είναι εξαιρετικά..αλλά λωτό???? εγώ τον τρώω μόνο ωμό και ενθουσιάστηκα με την πρόταση σου
Άσε, κι εγώ ωμό τον έτρωγα μέχρι τώρα, μιας και δεν είχα όμως άλλα φρούτα την ημέρα που δοκίμασα τη συνταγή, είναι και χειμώνας, είπα να το δοκιμάσω με το λωτό. Δε φαντάζεσαι πόσο ταιριάζει! Περιμένω εντυπώσεις!