0 0
Ταρτάκια φρούτων με αμυγδαλόκρεμα

Ταρτάκια φρούτων με αμυγδαλόκρεμα

Fruit tarts with almond vanilla cream
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Multi
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 8-12
  • Medium
  • 180

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

Οι τάρτες είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Λόγω αποχής από τη ζάχαρη και εφ’ όσον πια δεν μπορώ να φάω από έξω, έχω προσπαθήσει να φτιάξω διάφορες συνταγές για κρούστες και γέμιση, άλλες χωρίς γλουτένη, άλλες χωρίς βράσιμο, όλες όμως νηστίσιμες (& vegan) καθώς και η κρέμα ζαχαροπλαστικής που προτιμώ να φτιάχνω στο σπίτι, είναι χωρίς ζωικό γάλα ή αυγά.

Από τις τελευταίες δοκιμές μου, είναι η συνταγή που μοιράζομαι μαζί σας σήμερα που έχει ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους μου! Είναι πραγματικά πεντανόστιμα ταρτάκια φρούτων με κρέμα βανίλιας από αμύγδαλο…! Ναι από αμύγδαλο! Ένας γλυκός τρόπος να αυξήσετε την πρόσληψη του ασβεστίου σας και να δυναμώσετε τα κόκκαλά σας με φυσικό τρόπο.

Σας υποσχέθηκα superfoods καθημερινά στο πιάτο σας, να λοιπόν ένας τρόπος να απολαύσετε τον πολύ νόστιμο λωτό καθώς και τα σμέουρα, και τα δύο εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βέβαια τα αμύγδαλα με το ευεργετικό ασβέστιο και τα καλά υγιεινά λιπαρά τους! Αν εσείς προτιμάτε άλλα φρούτα μπορείτε φυσικά να βάλετε τα δικά σας αγαπημένα!

Ανάλογα με τι σκέυη έχετε να χρησιμοποιήσετε, η ποσότητα της συνταγής θα σας βγάλει 8 (αν χρησιμοποιήσετε κλασική φόρμα muffins ή σκεύη αλουμινίου μίας χρήσης για muffins) ή 12 κομμάτια αν έχετε και χρησιμοποιήσετε σαν τη δική μου φόρμα που θα δείτε στις φωτογραφίες. Αυτή η φόρμα μου αρέσει γιατί βγαίνουν σε μέγεθος μπουκιάς, έτσι δε χρειάζεται να κόβω συνέχεια με το μαχαίρι όταν θέλω να φάω, απλά αρπάζω μία μπουκίτσα και απολαμβάνω!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 448 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
60γρ αλεύρι βρώμης ή βρώμη χτυπημένη σε αλεύρι στο μούλτι
25γρ αλεύρι καρύδας
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1 κ.γ. baking powder
25γρ άοσμο Λάδι καρύδας
45γρ Σιρόπι αγαύης
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
75γρ αμυγδαλοβούτυρο αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: http://www.gojimary.gr/recipe/almond-butter/
65γρ Σιρόπι αγαύης
1/5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
1 μέτριο λωτό
4-6 σμέουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
λίγο Σιρόπι αγαύης
λίγη σκόνη φυσικής βανίλιας

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Χτυπήστε στο μούλτι πρώτα τη βρώμη, το αλεύρι καρύδας και τη βανίλια.

2
Done

Προσθέστε το σιρόπι αγάβης και το λάδι καρύδας και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη (λίγα δευτερόλεπτα).

3
Done

Αν θα χρησιμοποιήσετε σαν τη δική μου φόρμα που είναι ειδική φόρμα για muffins που βγαίνουν με τρύπα στη μέση (δείτε φωτογραφία), χωρίστε τη ζύμη σας σε 12 μερίδες (12-13γρ περίπου κάθε μερίδα). Αν χρησιμοποιήσετε κλασσική φόρμα για muffins θα χωρίσετε τη ζύμη σας σε λιγότερες μερίδες (8) αφού θα βγουν μεγαλύτερες οι τάρτες.

4
Done

Στην περίπτωση που έχετε φόρμα σαν τη δική μου τη γυρνάτε από την ανάποδη και τοποθετείτε τις μερίδες της ζύμης όπως στη φωτογραφία. Αν όχι, βάζετε τις μεγαλύτερες μερίδες (8) που έχετε ξεχωρίσει στα δικά σας σκεύη, με τον ίδιο τρόπο.

5
Done

Κάνετε τρύπες με το πιρούνι στον πάτο της ζύμης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-13 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των ταρτών και το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τις γεμίσετε.

6
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Όσο ψήνονται οι τάρτες, ετοιμάζετε τη γέμιση της κρέμας βανίλιας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα.

7
Done

Γεμίζετε τις τάρτες με την κρέμα.

8
Done

Γαρνίρετε με ένα κομμάτι λωτό (εγώ χρησιμοποιώ το εργαλείο με το οποίο αδειάζω τα κολοκυθάκια για να δώσω στο κομμάτι του φρούτου ένα στρόγγυλο σχήμα και να είναι πιο όμορφο πάνω στην τάρτα) ή ένα σμέουρο, αν έχετε φτιάξει τα μικρά ταρτάκια ή από ένα κομμάτι λωτού και σμέουρου για τα μεγαλύτερα ταρτάκια.

9
Done

Αλοίφετε τα φρούτα με λίγο σιρόπι αγάβης με το πινέλο για να γυαλίζουν και να διατηρηθούν καλύτερα στο ψυγείο και ρίχνετε από πάνω ελάχιστη σκόνη βανίλιας για ντεκόρ.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Το σπανακόρυζο… αλλιώς!
next
Ωμοφαγικό κέικ σοκολάτας

2 Comments Hide Comments

ωραιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιια. δε θα σταθώ στα υπόλοιπα που είναι εξαιρετικά..αλλά λωτό???? εγώ τον τρώω μόνο ωμό και ενθουσιάστηκα με την πρόταση σου

Άσε, κι εγώ ωμό τον έτρωγα μέχρι τώρα, μιας και δεν είχα όμως άλλα φρούτα την ημέρα που δοκίμασα τη συνταγή, είναι και χειμώνας, είπα να το δοκιμάσω με το λωτό. Δε φαντάζεσαι πόσο ταιριάζει! Περιμένω εντυπώσεις!

Γράψτε απάντηση στο evangelia vlassopoulou Ακύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.