Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
-
140γρ νιφάδες βρώμης χτυπημένη στο μούλτι σαν αλεύρι
-
30γρ αλεύρι καρύδας
-
1 κ.γ. baking powder
-
50γρ λάδι καρύδας άοσμο ή ωμό, ότι προτιμάτε
-
90γρ σιρόπι αγάβης
-
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
150γρ κάσιους ωμά μουλιασμένα από βραδύς
-
70γρ σιρόπι αγάβης
-
10γρ λιωμένο λάδι καρύδας άοσμο ή ωμό, ότι προτιμάτε
-
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
115γρ κρέμα καρύδας που θα απομονώσετε από το γάλα καρύδας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
-
24-30 μέτριες φράουλες
Ανοιξιάτικα ταρτάκια με ζουμερές φράουλες και δροσερή κρέμα βανίλιας από κάσιους και καρύδα! Απλά υπέροχα! Φυσικά μπορείτε να βάλετε τα φρούτα της αρεσκείας σας, τώρα έβαλα φράουλες γιατί είναι η εποχή τους.
Ανάλογα με τι σκέυη έχετε να χρησιμοποιήσετε, η ποσότητα της συνταγής θα σας βγάλει 24 (αν χρησιμοποιήσετε κλασική φόρμα muffins ή σκεύη αλουμινίου μίας χρήσης για muffins) ή 15 περίπου κομμάτια αν έχετε και χρησιμοποιήσετε σαν τη δική μου φόρμα που θα δείτε στις φωτογραφίες. Αυτή η φόρμα μου αρέσει γιατί βγαίνουν σε μέγεθος μπουκιάς, έτσι δε χρειάζεται να κόβω συνέχεια με το μαχαίρι όταν θέλω να φάω, απλά αρπάζω μία μπουκίτσα και απολαμβάνω!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ |
|
140γρ νιφάδες βρώμης χτυπημένη στο μούλτι σαν αλεύρι | |
30γρ αλεύρι καρύδας | |
1 κ.γ. baking powder | |
50γρ λάδι καρύδας άοσμο ή ωμό, ότι προτιμάτε | |
90γρ σιρόπι αγάβης | |
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ |
|
150γρ κάσιους ωμά μουλιασμένα από βραδύς | |
70γρ σιρόπι αγάβης | |
10γρ λιωμένο λάδι καρύδας άοσμο ή ωμό, ότι προτιμάτε | |
1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
115γρ κρέμα καρύδας που θα απομονώσετε από το γάλα καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ |
|
24-30 μέτριες φράουλες |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣΧτυπήστε στον επεξεργαστή τροφίμων πρώτα τη βρώμη, το αλεύρι καρύδας. |
2
Done
|
Προσθέστε το σιρόπι αγάβης, τη βανίλια και το λάδι καρύδας και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη (λίγα δευτερόλεπτα). |
3
Done
|
Αν θα χρησιμοποιήσετε σαν τη δική μου φόρμα που είναι ειδική φόρμα για muffins που βγαίνουν με τρύπα στη μέση (δείτε φωτογραφία), χωρίστε τη ζύμη σας σε 24 μερίδες (13γρ περίπου κάθε μερίδα). Αν χρησιμοποιήσετε κλασσική φόρμα για muffins θα χωρίσετε τη ζύμη σας σε λιγότερες μερίδες (15 περίπου) αφού θα βγουν μεγαλύτερα τα ταρτάκια. |
4
Done
|
|
5
Done
|
Κάνετε τρύπες με το πιρούνι στον πάτο της ζύμης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-13 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των ταρτών και το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το φούρνο, τις βγάζετε από τις φόρμες και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα πριν τις γεμίσετε. |
6
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ |
7
Done
|
|
8
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΓαρνίρετε με ένα κομμάτι φράουλας. Καλό είναι να τα γεμίζετε πριν τα σερβίρετε γιατί αν μείνουν 1-2 μέρες στο ψυγείο θα μαλακώσει η βάση. Νόστιμα πάλι θα είναι απλά θα απορροφήσει η βάση λίγη από την υγρασία της κρέμας. |