0 0
Ταρτάκια με  κρέμα βανίλιας και φράουλες

Ταρτάκια με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Vanilla strawberry tarts, vegan and sugarfree
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • Multi
  • Fiber Rich
  • 1h 30 mins
  • Serves 15-24
  • Μέτριο
  • 180

Ingredients

Ανοιξιάτικα ταρτάκια με ζουμερές φράουλες και δροσερή κρέμα βανίλιας από κάσιους και καρύδα! Απλά υπέροχα! Φυσικά μπορείτε να βάλετε τα φρούτα της αρεσκείας σας, τώρα έβαλα φράουλες γιατί είναι η εποχή τους.

Ανάλογα με τι σκέυη έχετε να χρησιμοποιήσετε, η ποσότητα της συνταγής θα σας βγάλει 24 (αν χρησιμοποιήσετε κλασική φόρμα muffins ή σκεύη αλουμινίου μίας χρήσης για muffins) ή 15 περίπου κομμάτια αν έχετε και χρησιμοποιήσετε σαν τη δική μου φόρμα που θα δείτε στις φωτογραφίες. Αυτή η φόρμα μου αρέσει γιατί βγαίνουν σε μέγεθος μπουκιάς, έτσι δε χρειάζεται να κόβω συνέχεια με το μαχαίρι όταν θέλω να φάω, απλά αρπάζω μία μπουκίτσα και απολαμβάνω!!!

 

(Visited 72 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
140γρ νιφάδες βρώμης χτυπημένη στο μούλτι σαν αλεύρι
30γρ αλεύρι καρύδας
2 κοφτά κ.γ. baking powder
50γρ λάδι καρύδας άοσμο ή ωμό, ότι προτιμάτε
90γρ σιρόπι αγάβης
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
150γρ κάσιους ωμά μουλιασμένα από βραδύς
70γρ σιρόπι αγάβης
10γρ λιωμένο λάδι καρύδας άοσμο ή ωμό, ότι προτιμάτε
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
115γρ κρέμα καρύδας που θα απομονώσετε από το γάλα καρύδας
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
24-30 μέτριες φράουλες

Βήματα

1
OK!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Χτυπήστε στον επεξεργαστή τροφίμων πρώτα τη βρώμη, το αλεύρι καρύδας.

2
OK!

Προσθέστε το σιρόπι αγάβης, τη βανίλια και το λάδι καρύδας και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη (λίγα δευτερόλεπτα).

3
OK!

Αν θα χρησιμοποιήσετε σαν τη δική μου φόρμα που είναι ειδική φόρμα για muffins που βγαίνουν με τρύπα στη μέση (δείτε φωτογραφία), χωρίστε τη ζύμη σας σε 24 μερίδες (13γρ περίπου κάθε μερίδα). Αν χρησιμοποιήσετε κλασσική φόρμα για muffins θα χωρίσετε τη ζύμη σας σε λιγότερες μερίδες (15 περίπου) αφού θα βγουν μεγαλύτερα τα ταρτάκια.

4
OK!

Στην περίπτωση που έχετε φόρμα σαν τη δική μου τη γυρνάτε από την ανάποδη και τοποθετείτε τις μερίδες της ζύμης όπως στη φωτογραφία. Αν όχι, βάζετε τις μεγαλύτερες μερίδες που έχετε ξεχωρίσει στα δικά σας σκεύη, με τον ίδιο τρόπο.

5
OK!

Κάνετε τρύπες με το πιρούνι στον πάτο της ζύμης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-13 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των ταρτών και το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το φούρνο, τις βγάζετε από τις φόρμες και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα πριν τις γεμίσετε.

6
OK!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Χτυπάτε διαδοχικά στον επεξεργαστή τροφίμων τα κάσιους (μέχρι να γίνουν μία κρέμα), την αγάβη, το λάδι και τέλος τη βανίλια με την κρέμα καρύδας. Βάζετε την κρέμα σε ένα μπωλ και τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.

7
OK!

Γεμίζετε τις τάρτες με την κρέμα.

8
OK!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Γαρνίρετε με ένα κομμάτι φράουλας. Καλό είναι να τα γεμίζετε πριν τα σερβίρετε γιατί αν μείνουν 1-2 μέρες στο ψυγείο θα μαλακώσει η βάση. Νόστιμα πάλι θα είναι απλά θα απορροφήσει η βάση λίγη από την υγρασία της κρέμας.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ζυμαράκια με καρύδια και σοκολάτα χωρίς αλεύρι/γλουτένη
επόμενο
Σοκολατένια κρέμα καρύδας χαμηλών υδατανθράκων/κέτο

Σχολιάστε