• Home
  • Σαλάτες
  • Πράσινη σαλάτα με τόφου και φρέσκο τζίντζερ
0 0
Πράσινη σαλάτα με τόφου και φρέσκο τζίντζερ

Πράσινη σαλάτα με τόφου και φρέσκο τζίντζερ

Ginger tofu salad
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 1 σαλάτα
  • Easy
  • 180

Ingredients

Αυτή η συνταγή είναι από τις πρώτες που συνάντησα όταν άρχισα να δοκιμάζω το τόφου σαν υλικό. Είναι πολύ γευστική και πικάντικη, χορταστική και ιδιαίτερη. Χρειάζετεαι λίγο περισσότερο χρόνο προετοιμασίας αλλά νομίζω ότι αν τη δοκιμάσετε θα θέλετε να την τρώτε συνέχεια.

Επειδή είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη θα δείτε ότι είναι αρκετά χορταστική. Αν προσθέσετε δε και κινόα ή φαγόπυρο μπορεί να αποτελέσει και πλήρες γεύμα. Η αλήθεια είναι ότι από εμφάνιση δε λέει και πολλά, η γεύση της όμως είναι απίθανη!!! Θα δείτε ότι από τα υλικά λείπει το αλάτι, μιας και η σάλτσα σόγιας θα την κάνει αρκετά αλμυρή, αν όμως θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξεχωριστά.

 

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 542 times, 1 visits today)


Ingredients

150-200 τόφου σε κύβους
6-7 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
3-4 φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα προαιρετικά
1/2 αγγούρι σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά τριμμένα
30-40γρ κάσιους
1 κ.γ. ξύσμα βιολογικού ακέρωτου λεμονιού
1/2 κ.γ. αποξηραμένη μέντα τριμμένη
20γρ φρέσκια ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη
1/2 σκελίδα σκόρδο
χυμό από 1 λάιμ
1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι
3 κ.γ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Steps

1
Done

Βάζετε το τζίντζερ, το σκόρδο, το μισό χυμό από το λάιμ, τη σάλτσα σόγιας και το τσίλι στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν. Περιχύνετε και αφήνετε το τόφου να μαριναριστεί.

2
Done

Βάζετε το τόφου και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

3
Done

Εν τω μεταξύ, καβουρδίζετε τα κάσιους σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

4
Done

Τοποθετείτε στην πιατέλα σας το μαρούλι, τη ρόκα, το αγγουράκι, το κρεμμυδάκι, το καρότο και από πάνω βάζετε το ψημένο τόφου.

5
Done

Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα από το ταψί που ψήσατε το τόφου και ρίχνετε από πάνω τα κάσιους.

6
Done

Τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό απο το λάιμ, τη μέντα και το ξύσμα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μπισκότα ζέας με σταφίδες και σουσάμι
next
Κουνουπιδόσουπα βελουτέ

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.