Ingredients
-
1 κούπα γάλα αμυγδάλου ωμόή και γάλα καρύδας αν δεν έχετε ωμό αμυγδαλόγαλα
-
2 κ.γ. κοφτά σκόνη Κουρκουμάς
-
1 κ.γ. κοφτό σκόνη Τζίντζερ
-
1 κ.σ. αγάβηή μέλι
Ο κουρκουμάς είναι από τα αγαπημένα μου υλικά, γι’ αυτό και θα τον δείτε σε πολλές συνταγές. Από κριτσίνια, σε φακή και τώρα σε ένα υπέροχο ζεστό ρόφημα για τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα βράδια που θέλετε να πιείτε κάτι ελαφρύ και ζεστό.
Αυτό το ρόφημα έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες που έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση. Στην Ινδία οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον κουρκουμά και ως πήλινγκ για το πρόσωπο και το σώμα.
Δοκίμασα πολλές συνταγές για ροφήματα με κουρκουμά, νομίζω όμως ότι αυτή είναι η καλύτερη, καθώς ο συνδυασμός του με το τζίντζερ είναι από τους αγαπημένους μου. Μπορείτε να το γλυκάνετε με ότι θέλετε, ακατέργαστη ζάχαρη, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, εγώ προτιμώ την αγάβη. Απλό, γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο!
Ingredients
1 κούπα γάλα αμυγδάλου ωμό | |
2 κ.γ. κοφτά σκόνη Κουρκουμάς | |
1 κ.γ. κοφτό σκόνη Τζίντζερ | |
1 κ.σ. αγάβη |
Steps
1
Done
|
Ζεστάνετε λίγο το γάλα μέχρι να το αισθανθείτε χλιαρό. |
2
Done
|
Ρίξτε λίγο από το γάλα σε μία κούπα και προσθέστε τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία πάστα, να μην έχει σβόλους. |
3
Done
|
Ρίξτε το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας και προσθέστε την αγάβη. |