Ingredients
-
1/4 κούπας άοσμο Λάδι καρύδας(λιωμένο)
-
1/3 κούπας Σιρόπι αγαύης(ή μέλι)
-
1/3 κούπας φυστικοβούτυρο
-
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού (καλύτερα βιολογικού)
Το γλάσο είναι ωραίο πάνω και μέσα σε τούρτες, πάνω σε μία φέτα κέικ στο σερβίρισμα, πάνω σε μία φέτα ψωμί αντί για μαρμελάδα το πρωί ή για σνακ, ή ακόμα και για να το συνδυάσετε με φρούτα το καλοκαίρι κάνοντας φοντι! Εδώ θα δούμε ένα γλάσο που παρήγγειλε… ο Γιάννης! 6 χρονών παρακαλώ, ήθελε στην τούρτα του γλάσο με “peanutbutter”! Άντε τώρα η μάμη να βρει συνταγή! Δοκίμασα πολλές προτάσεις που βρήκα στο ίντερνετ, σε όλες όμως ήταν πολύ έντονη η γεύση του φυστικοβούτυρου. Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω μία δική μου έκδοση την οποία σας προτείνω παρακάτω. Συνδυάζεται τέλεια για τούρτα με κέικ καρότου.
Το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής, προσέθεσε ο μπαμπάς μας, το ξύσμα πορτοκαλιού. Έδωσε άλλη δροσιά στο γλάσο και το έκανε πιο ανάλαφρο στη γεύση. Απλά τέλειο!
Ingredients
1/4 κούπας άοσμο Λάδι καρύδας | |
1/3 κούπας Σιρόπι αγαύης | |
1/3 κούπας φυστικοβούτυρο | |
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού (καλύτερα βιολογικού) |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με τον αυγοδάρτη ή μέσα στο μούλτι. |
2
Done
|
Βάζετε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί ανακατεύοντας ανά 5-10 λεπτά. Αν το προτιμάτε ρευστό, το αφήνετε έξω από το ψυγείο. |