0 0
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς γλουτένη

Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς γλουτένη

Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Pot
  • Diet Friendly
  • Multi
  • 1 h
  • Serves 10
  • Εύκολο

Ingredients

Ναι, ναι καλά διαβάζετε, σιμιγδαλένιος χαλβάς ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ!!! «Μα πώς γίνεται αυτό;” θα με ρωτήσετε αφού το σιμιγδάλι είναι από σιτάρι και το σιτάρι έχει γλουτένη…?

Ο χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, επειδή όμως αποφεύγω τη γλουτένη όσο μπορώ, αποφεύγω και να τον φτιάχνω. Μία μέρα όμως, καθώς διάβαζα για ένα νέο υλικό (νέο για μένα, γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα) μου ήρθε η φαϊνή ιδέα, «να ένα υλικό που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το σιτάρι στο χαλβά… ίσως…!”.

Έτσι, μία μέρα πειραματίστηκα και βγήκα αληθινή. Όντως αυτό το υλικό, αντικαθιστά το σιμιγδάλι στο χαλβά επάξια, και μπορώ να πω ότι είναι και πιο ωραία η υφή του, μιας και δεν έχει γλουτένη όπως είπαμε! Και το υλικό αυτό είναι… σιμιγδάλι… από καλαμπόκι! Ή αλλιώς πολέντα!

Θα πειραματιστώ και σε άλλες συνταγές και θα τη δοκιμάσω και με άλλους συνδυασμούς, πάντως και μόνο για το χαλβά αξίζει να πάρετε να δοκιμάσετε πολέντα! Θα παρατηρήσετε ότι ο χαλβάς είναι κάπως «πιο ελαφρύς”, και θα δείτε ότι είναι μία εξαιρετική εναλλακτική για εσάς που αποφεύγετε ή δεν τρώτε καθόλου τη γλουτένη. Άλλη μία γνώριμη γεύση μας, παραδοσιακή και για μένα γιαγιαδίστικη συνταγή που έγινε ένα πετυχημένο Recipe Makeover!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 472 times, 1 visits today)


Ingredients

250γρ πολέντα
80γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μούλτι, σαν αλεύρι
100γρ καρύδια ή αμύγδαλα στο μούλτι, χοντροκομμένα, περίπου 1/2-1/4
135γρ άοσμο λάδι καρύδας
400γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι προτιμήστε την αγάβη για την πιο διαιτητική έκδοση του χαλβά
450γρ νερό φίλτρου
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
μία πρεζα γαρύφαλλο σκόνη
μία πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Βήματα

1
OK!

Βάζουμε το νερό, την αγάβη (ή το μέλι), τα μπαχαρικά και το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι, μόλις κοντεύουν να πάρουν βράση σβήνετε το μάτι κα το αφήνετε για 10 λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους.

2
OK!

Βάζετε την πολέντα, τα αμύγδαλα και το λάδι σε μία μικρή κατσαρόλα και τα "τσιγαρίζετε" ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέχρι να ροδίσει και να μυρίσει, περίπου 5 λεπτά. Μόλις νομίζετε ότι άρχισε να καίγεται τραβήξτε την κατσαρόλα από το μάτι!

3
OK!

Προσεκτικά ρίξτε το σιρόπι μέσα στην πολέντα και ανακατεύετε μέχρι να το ρουφήξει.

4
OK!

Φορμάρετε και αφήστε να κρυώσει.

5
OK!

Πασπαλίστε με έξτρα κανέλα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας στο σερβίρισμα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ωμοφαγικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο
επόμενο
Τούρτα ή κορμός με ταχίνι

Σχολιάστε