0 0
Twix Bars, σπιτικά & υγιεινά!

Twix Bars, σπιτικά & υγιεινά!

Homemade healthy vegan twix bars, sugar- and gluten free
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2h
  • Serves 25-35 μπάρες
  • Medium
  • 180

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ (ΒΑΣΗ)
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Έπεσε το μάτι μου μια μέρα σε ένα post του facebook για σπιτικά twix.  Μιας και ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά σαν παιδί, πάτησα αμέσως να δω πώς μπορώ να το φτιάξω στο σπίτι, θεωρώντας ότι θα είναι υγιεινό.  Διαβάζοντας τα υλικά κατάλαβα ότι είναι από τα “υγιεινά σπιτικά” γλυκά με “σπιτική” ζάχαρη, “σπιτική” μαργαρίνη, “σπιτικό” άσπρο αλέυρι και απογοητεύτηκα πλήρως…! Γιατί να κάνω τον κόπο να φτιάξω κάτι ανθυγιεινό αφού υπάρχει έτοιμο και σίγουρα νόστιμο στο περίπτερο;;;  Χαχαχα!  Μαζί με την αυξημένη απογοήτευσή μου όμως, άνοιξε και η όρεξή μου για να βρω μία συνταγή για twix που θα είναι πεντανόστιμα αλλά πρωτίστως ΥΓΙΕΙΝΑ!!!!!

Κάνοντας λοιπόν πολλές δοκιμές, αλλάζοντας υλικά και δοσολογίες, σας παρουσιάζω σήμερα την αγαπημένη μου συνταγή για τα ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΥΓΙΕΙΝΑ TWIX BARS που θα σας ξετρελάνουν!

Από τη στιγμή που τα δοκιμάσαμε, υπάρχει πάντα ένα τάπερ γεμάτο (ή και μισοάδειο…!) στην κατάψυξη και ο καθένας μας ξεχωριστά στο σπίτι “κρύβει” τα δικά του κομμάτια (κάτω από τη σακούλα με το καλαμπόκι, πίσω από τις κατεψυγμένες μπανάνες, κάτω από το σπανάκι και τα φασολάκια…!) για να μην του τα φάνε… οι άλλοι τρεις! Πάλι καλά που είμαστε μόνο 4!

Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και μιας και οι μπάρες διατηρούνται στην κατάψυξη καταλαβαίνετε ότι κρατάνε πάάάάάάάάάάάρα πολύ!  Πρέπει να δείτε το μεγάλο μου γιο πώς περιγράφει το γλυκό αυτό…: “είναι μπισκότο, και από πάνω καραμέλα και από πάνω σοκολάτα….” κάνοντας χειρονομίες σαν τον Παπακωνσταντίνου που περιέγραφε στη Βουγιουκλάκη το προφιτερόλ, χαχαχα!

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.326 times, 2 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ (ΒΑΣΗ)
190γρ νιφάδες βρώμης
75γρ αλεύρι καρύδας
80γρ λιωμένο Λάδι καρύδας εγώ προτιμώ άοσμο για αυτή τη συνταγή
145γρ Σιρόπι αγαύης ή μέλι
2/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας εγώ προτιμώ bourbon, είναι πιο αρωματική
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
200γρ αμυγδαλοβούτυρο
220γρ Σιρόπι αγαύης
60γρ λιωμένο Λάδι καρύδας
1 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/5 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
70γρ Κακάο 60γρ αν έχετε σκούρο κακάο
120γρ λιωμένο Λάδι καρύδας
4 κ.σ. Σιρόπι αγαύης

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

Χτυπήστε τη βρώμη στο μίξερ (με το μαχαίρι που είναι σαν του μούλτι, στο σχήμα S) πρώτα να γίνει σαν αλεύρι.

2
Done

Προσθέστε το αλεύρι καρύδας και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά.

3
Done

Τέλος προσθέστε την αγάβη και το λάδι καρύδας και χτυπήστε όλα τα υλικά. Μόλις αρχίζει και "μαγκώνει" και γίνεται μία μπάλα είναι έτοιμο.

4
Done

Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι ή πυρέξ διαστάσεων 22x30cm (ή ανάλογου εμβαδού) και απλώστε τη ζύμη με τη σπάτουλα να είναι όσο γίνεται το ύψος της ομοιόμορφο.

5
Done

Τρυπήστε εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ελέγξτε και νωρίτερα αν ο φούρνος σας είναι δυνατός.

6
Done

Αφήστε να κρυώσει καλά το μπισκότο πριν ρίξετε από πάνω την καραμέλα.

7
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με ένα αυγοδάρτη και ρίξτε την καραμέλα πάνω από το μπισκότο. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να στέκεται η καραμέλα (ακουμπήστε με το δάχτυλό σας να είναι σταθερή). Μη ρίξετε τη σοκολάτα πριν κρυώσει καλά η καραμέλα γιατί θα μπερδευτούν.

8
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με ένα αυγοδάρτη και απλώστε την πάνω από την καραμέλα. Επιστρέψτε το γλυκό στην κατάψυξη για να σκληρύνει η σοκολάτα, τουλάχιστον 30 λεπτά.

9
Done

ΚΟΨΙΜΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Το μόνο σημείο που είναι λίγο δύσκολο είναι το κόψιμο των μερίδων. Εδώ ίσως χρειαστείτε τη βοήθεια ενός... άνδρα, γιατί θέλει λίγο δύναμη! Περιμένετε να σκληρύνει καλά η σοκολάτα στην κατάψυξη πριν ξεκινήσετε να κόβετε τα κομμάτια, έτσι ώστε να είναι καλά σταθερή και η καραμέλα από κάτω. Μην αφήσετε όμως να περάσουν πάρα πολλές ώρες για το κόψιμο (εγώ το άφησα όλη νύχτα μία φορά και δυσκολεύτηκα πολύ) καθώς θα σκληρύνει πάρα πολύ και το μπισκότο και θα σας ζορίσει.

Αφού λοιπόν είναι έτοιμο, τοποθετήστε το γλυκό σε μία επιφάνεια κοπής. Πάρτε ένα μεγάλο μαχαίρι (εγώ χρησιμοποιώ ένα τύπου "χασαπομάχαιρο"!) και κρατώντας μία διπλωμένη πετσέτα με το αριστερό σας χέρι, πιέστε το μαχαίρι με δύναμη για να κοπεί το κομμάτι. Πατάτε μόνο προς τα κάτω, το "πέρα-δώθε" δε θα λειτουργήσει! Εγώ κάνω κόβω κατά μήκος σε τρεις "στήλες" και μετά σε μέγεθος μπάρας τα κομμάτια κάθε μιας από αυτές τις λωρίδες, έτσι μου βγαίνουν 30-35 κομμάτια. Αν κόψετε την άλλη διάσταση σε τρεις στήλες, βγαίνουν περισσότερα αλλά λίγο κοντύτερα κομμάτια, περίπου 35-40. Εννοείται, μπορείτε να κόψετε άλλο σχήμα αν σας εξυπηρετεί.



Extra Tips

  • Έχετε στο νου σας όταν βάλετε στην κατάψυξη για να κρυώσουν η καραμέλα και η σοκολάτα, να είναι το ταψί σας σε εντελώς οριζόντια θέση, αλλιώς θα κυλήσει και θα μαζευτεί σε μία μεριά η καραμέλα ή η σοκολάτα και θα χαλάσει το γλυκό σας.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κέικ ή muffins κανέλας με ταχίνι και μέλι
next
Μπρουσκέτες με σολωμό και αβοκάντο

2 Comments Hide Comments

Καλησπερα. Το σιρόπι αγάυης και τα υπολοιπα που αναφερετε που τα βρισκουμε;;; Δυστηχως ειμαι νεα αναγνωστρια και δεν τα εχω ακουσει ξανά ουτε αναζητησει.. Μενουμε Αθήνα.

Καλημέρα σας και καλωσήρθατε στην παρέα της Goji Mary! Τα άλευρα και τα ζυμαρικά βρίσκονται κυρίως στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, όπως και η αγάβη για την οποία ρωτάτε. Στην Αθήνα ίσως να μπορείτε να τα βρείτε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (στο τμήμα των υγιεινών τροφών). Αν θέλετε να βρείτε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν (βανίλια, αλεύρι ή οτιδήποτε άλλο) μπορείτε να με ρωτάτε και να σας απαντώ τι χρησιμοποιώ εγώ και που ακριβώς το βρίσκω. Τελευταία βρήκα την αγάβη και σε πολύ καλή τιμή σε κατάστημα με ξηρούς καρπούς στη Θεσσαλονίκη. Εναλλακτικά όμως, όπου χρησιμοποιούμε αγάβη μπορείτε να βάλετε το μέλι σας (ή να αγοράσετε ένα φθηνό μέλι για τα γλυκά που ψήνονται και έτσι κι αλλιώς δε μένουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά μας δίνει την υγιεινή γλύκα του!). Εγώ συνήθως προτιμώ την αγάβη για δύο λόγους: α)δεν επηρεάζει τη γεύση του γλυκού, ενώ το κάθε μέλι, ειδικά αν έχει έντονο άρωμα, μπορεί να επηρεάσει τη γεύση αρκετά (γι’ αυτό και πάντα όπου βάλω μέλι προτιμώ ανθόμελο) β)έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, άρα βοηθά να διατηρείται ο γλυκαιμικός δείκτης του γλυκού μας χαμηλά (σε αντίθεση με το μέλι). Για ότι άλλο χρειαστείτε στη διάθεσή σας.

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.