0 0
Rafaello με goji berries

Rafaello με goji berries

sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 30 κομμάτια
  • Medium

Ingredients

Είμαι λάτρης των γλυκών γενικά, πιο ειδικά όμως είναι μερικές γεύσεις που με ξετρελαίνουν. Μία από αυτές είναι τα γνωστά Rafaellos!!! Ψάχνοντας μία μέρα στο ίντερνετ για κάτι άλλο, έπεσα πάνω σε μία συνταγή για σπιτικά rafaello. Άρχισα λοιπόν να συγκρίνω και άλλες συνταγές και να δοκιμάζω διάφορες ιδέες. Μπορώ να πω, ότι η τελική συνταγή … δεν παίζεται! Για άλλη μία φορά οι προσπάθειες του Recipe Makeover απέδωσαν ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Εννοείται ότι τα δικά μας rafaello δεν έχουν ίχνος ζάχαρης και γαλακτοκομικών, αν όμως τρώτε σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τέτοια λευκή. Στη συνταγή θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε νηστίσιμα πεντανόστιμα τρουφάκια ινδοκάρυδου με επικάλυψη λευκής σοκολάτας! Και επειδή ως Goji Mary έπρεπε να βάλω τη σφραγίδα μου, τους πρόσθεσα επικάλυψη… Goji Berries! Δε φαντάζεστε πόσο ταιριάζουν, έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Βέβαια, μπορείτε να τα καλύψετε με ινδοκάρυδο ή να τα αφήσετε και “φαλακρά” όπως λέω εγώ (θα δείτε φωτό στα βήματα της συνταγής), και έτσι ωραία είναι.

Φουλ στα αντιοξειδωτικά, τα Goji Berries είναι από τα πιο γνωστά Super Foods. Τα χιλιάδες αντιοξειδωτικά τους είναι ο γνωστότερος λόγος που τα γνωρίζουμε, όμως ξέρατε ότι τα goji berries ενισχύουν το μεταβολισμό και ενισχύουν τη διαδικασία καύσης του λίπους???!!! Μιας και έρχεται καλοκαίρι, αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να φάμε goji berries. Είναι τέλειο σα σνακ αποξηραμένο, ταιριάζει πολύ και στις σαλάτες και τα φρούτα σας. Ωμό δε θα έλεγα ότι το τρώω ευχάριστα, γι’ αυτό και βρήκα ένα πιο απολαυστικό τρόπο να το ευχαριστιέμαι αποξηραμένο, στα υπέροχα αυτά γλυκάκια!!!

Photo Credits:

 

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 403 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ ινδοκάρυδο
1 σταγόνια αιθεριο έλαιο βανίλιας ή 1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
110γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας
135γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
50-55 αμύγδαλα καβουρδισμένα
100γρ λευκή σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά
1-2 χούφτες goji berriesαποξηραμένα σπασμένα στο μούλτι για επικάλυψη

Steps

1
Done

Ανακατεύετε σε ένα μπωλ το ινδοκάρυδο, τη βανίλια, 80γρ λάδι καρύδας και την αγάβη καλά με ένα κουτάλι.

2
Done

Βάζετε αντικολλητικό χαρτί το ρηχό συρτάρι της κατάψυξης (αυτό για τα παγάκια) ή σε ένα ταψί και χρησιμοποιείτε γάντια νιτριλίου για να πλάσετε τα τρουφάκια σας. Παίρνετε λίγο ινδοκάρυδο, στη μέση τοποθετείτε το αμύγδαλο και σφίγγοντας με τα χέρια το κλείνετε στο εσωτερικό μίας μπαλίτσας, είναι πολύ εύκολο, δείτε το βίντεο. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.

3
Done

Λίγο πριν βγάλετε τα τρουφάκι από την κατάψυξη, λιώνετε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με τα υπόλοιπα 30γρ λάδι καρύδας.

4
Done

Βουτάτε τα τρουφάκια ένα ένα στη σοκολάτα και πριν στερεοποιηθεί τελείως αν θέλετε βάζετε επικάλυψη. Εγώ προτιμώ τα goji berries γιατί είναι πιο νόστιμα αλλά και πιο όμοφα! Στη φωτογραφία βλέπετε και τις τρεις εκδοχές, σκέτα, με ινδοκάρυδο, με goji berries.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ρυζόγαλο χωρίς… γάλα!
next
After Eight mints

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.