Ingredients
-
200γρ ινδοκάρυδο
-
1 σταγόνια αιθεριο έλαιο βανίλιας ή 1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
110γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας
-
135γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
-
50-55 αμύγδαλα καβουρδισμένα
-
100γρ λευκή σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά
-
1-2 χούφτες goji berriesαποξηραμένα σπασμένα στο μούλτι για επικάλυψη
Είμαι λάτρης των γλυκών γενικά, πιο ειδικά όμως είναι μερικές γεύσεις που με ξετρελαίνουν. Μία από αυτές είναι τα γνωστά Rafaellos!!! Ψάχνοντας μία μέρα στο ίντερνετ για κάτι άλλο, έπεσα πάνω σε μία συνταγή για σπιτικά rafaello. Άρχισα λοιπόν να συγκρίνω και άλλες συνταγές και να δοκιμάζω διάφορες ιδέες. Μπορώ να πω, ότι η τελική συνταγή … δεν παίζεται! Για άλλη μία φορά οι προσπάθειες του Recipe Makeover απέδωσαν ένα τέλειο αποτέλεσμα!
Εννοείται ότι τα δικά μας rafaello δεν έχουν ίχνος ζάχαρης και γαλακτοκομικών, αν όμως τρώτε σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τέτοια λευκή. Στη συνταγή θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε νηστίσιμα πεντανόστιμα τρουφάκια ινδοκάρυδου με επικάλυψη λευκής σοκολάτας! Και επειδή ως Goji Mary έπρεπε να βάλω τη σφραγίδα μου, τους πρόσθεσα επικάλυψη… Goji Berries! Δε φαντάζεστε πόσο ταιριάζουν, έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Βέβαια, μπορείτε να τα καλύψετε με ινδοκάρυδο ή να τα αφήσετε και “φαλακρά” όπως λέω εγώ (θα δείτε φωτό στα βήματα της συνταγής), και έτσι ωραία είναι.
Φουλ στα αντιοξειδωτικά, τα Goji Berries είναι από τα πιο γνωστά Super Foods. Τα χιλιάδες αντιοξειδωτικά τους είναι ο γνωστότερος λόγος που τα γνωρίζουμε, όμως ξέρατε ότι τα goji berries ενισχύουν το μεταβολισμό και ενισχύουν τη διαδικασία καύσης του λίπους???!!! Μιας και έρχεται καλοκαίρι, αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να φάμε goji berries. Είναι τέλειο σα σνακ αποξηραμένο, ταιριάζει πολύ και στις σαλάτες και τα φρούτα σας. Ωμό δε θα έλεγα ότι το τρώω ευχάριστα, γι’ αυτό και βρήκα ένα πιο απολαυστικό τρόπο να το ευχαριστιέμαι αποξηραμένο, στα υπέροχα αυτά γλυκάκια!!!
Ingredients
200γρ ινδοκάρυδο | |
1 σταγόνια αιθεριο έλαιο βανίλιας ή 1/5 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
110γρ λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας | |
135γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι | |
50-55 αμύγδαλα καβουρδισμένα | |
100γρ λευκή σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά | |
1-2 χούφτες goji berriesαποξηραμένα σπασμένα στο μούλτι για επικάλυψη |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε σε ένα μπωλ το ινδοκάρυδο, τη βανίλια, 80γρ λάδι καρύδας και την αγάβη καλά με ένα κουτάλι. |
2
Done
|
Βάζετε αντικολλητικό χαρτί το ρηχό συρτάρι της κατάψυξης (αυτό για τα παγάκια) ή σε ένα ταψί και χρησιμοποιείτε γάντια νιτριλίου για να πλάσετε τα τρουφάκια σας. Παίρνετε λίγο ινδοκάρυδο, στη μέση τοποθετείτε το αμύγδαλο και σφίγγοντας με τα χέρια το κλείνετε στο εσωτερικό μίας μπαλίτσας, είναι πολύ εύκολο, δείτε το βίντεο. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου. |
3
Done
|
Λίγο πριν βγάλετε τα τρουφάκι από την κατάψυξη, λιώνετε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με τα υπόλοιπα 30γρ λάδι καρύδας. |
4
Done
|