Ingredients
-
4-5 φύλλα μαρούλι σγουρό
-
5 κλαδάκια ρόκα
-
5 κλαδάκια άγρια ρόκαέχει αρκετά πικρή γεύση, οπότε αν δε σας αρέσει φυσικά την παραλείπεται
-
μισή χούφτα φύτρα
-
6-8 μαύρα και κόκκινα τοματίνια
-
2 σύκα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτιαπχ. στα 6 ή στα 8 αν είναι μεγάλο το σύκο
-
10 Φυσαλίδες
-
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1-2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
-
αλατι, πιπέρι
Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε τη λατρεία μου για τις σαλάτες, όλων των ειδών. Μ’ αρέσουν ωμές, βραστές ή και ψητές, χαχαχα! Όλων των ειδών και χρωμάτων. Δεν ήμουν όμως πάντα έτσι. Μικρότερη, κυρίως στην εφηβεία που θυμάμαι, δεν έτρωγα σαλάτα κάθε μέρα. Σήμερα, μπορεί να αποτελέσει και κυρίως γεύμα (ανάλογα με τη σαλάτα) και σίγουρα δε θα λείπει ποτέ από το τραπέζι μου. Μία καλή συνήθεια δε, που μπορείτε να μάθετε και στα παιδιά είναι να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά να σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι. Έτσι, και θα απορροφήσουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά τους (βασικά θα μάθουν να τρώνε λαχανικά, γιατί υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε καθόλου) και θα παίρνουν περισσότερες φυτικές ίνες καθημερινά που βοηθούν και στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Αργότερα δε, στον παιδικό σταθμό και στο σχολείο, δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί μαθαίνοντας να τρώνε έτσι στο σπίτι αυτό θα κάνουν και εκεί, σας μιλάω αποδεδειγμένα και εκ πείρας!
Σήμερα λοιπόν, έφαγα μία εκπληκτική σαλάτα! Πηγαίνοντας βόλτα στη λαϊκή, πέφτω πάνω σε ένα μπάγκο με “φυσαλίδες” ή “golden berries”! Ρωτάω την κοπέλα “τι είναι αυτό;”, γιατί μου φάνηκε λίγο περίεργο στην όψη και μου προσέφερε ένα να δοκιμάσω… τρελάθηκα!
Είναι πεντανόστιμο και εξαιρετικά θρεπτικό, και η μεγαλύτερη και πιο ευχάριστη έκπληξη ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ!!! θα σκεφτόσασταν ότι ένα φρούτο μπορεί να έχει 16% πρωτεΐνη; Κι όμως, προς απάντηση σε όσους ανησυχούν ότι αν υιοθετήσουν μια vegan ή χορτοφαγική έστω διατροφή θα τους λείψει η πρωτεΐνη, ναι υπάρχουν πολλές φυτικές πηγές πρωτεΐνης που είναι μάλιστα και πολύ υψηλότερης βιολογικής αξίας από τη ζωϊκή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Καθώς τα σύκα ακόμα είναι στους πάγκους των λαϊκών αγορών, είπα να τα συνδυάσω και δημιουργήθηκε μία καταπληκτική, δροσερή και πολύ θρεπτική σαλάτα που θα πληρώνατε πολλά να τη φάτε σε ένα γκουρμέ εστιατόριο ενώ μπορείτε να τη φτιάξετε σε 3 λεπτά στην κουζίνα σας!
Ingredients
4-5 φύλλα μαρούλι σγουρό | |
5 κλαδάκια ρόκα | |
5 κλαδάκια άγρια ρόκα | |
μισή χούφτα φύτρα | |
6-8 μαύρα και κόκκινα τοματίνια | |
2 σύκα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια | |
10 Φυσαλίδες | |
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1-2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι | |
αλατι, πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Ψιλοκόβετε το μαρούλι, και τις ρόκες και τις βάζετε στο πιάτο. |
2
Done
|
Προσθέτετε από πάνω τα φύτρα και τα τοματίνια. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Προσθέτετε λάδι, ξύδι και αλατοπίπερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. |
Extra Tips
- Για όσους τρώτε τυρί, μπορείτε να ρίξετε λίγο τριμμένο λευκό κατσικίσιο τυρί από πάνω που σε συνδυασμό με το σύκο θα σας ξετρελάνει!!!
- Αν δε μπορείτε να βρείτε golden berries, αντικαταστήστε τα με σταφύλια, ταιριάζουν επίσης πάρα πολύ.