• Home
  • Σαλάτες
  • Πράσινη σαλάτα με καλαμπόκι, θυμάρι και κόλιανδρο
0 0
Πράσινη σαλάτα με καλαμπόκι, θυμάρι και κόλιανδρο

Πράσινη σαλάτα με καλαμπόκι, θυμάρι και κόλιανδρο

Green salad with corn and coriander
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 5 mins
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Στη σαλάτα… αυτοσχεδιάστε! Αυτό κάνω κι εγώ κάθε μέρα, μόλις λοιπόν κάτι μου αρέσει ιδιαίτερα το μοιράζομαι μαζί σας. Σήμερα έφτιαξα μία υπέροχη πράσινη σαλάτα, που συνδύασα με ότι βρήκα στο ψυγείο, το αποτέλεσμα όμως καταχωρείται γιατί ήταν νοστιμότατο! Η πράσινη σαλάτα, είτε είναι μόνο μαρούλι είτε έχετε και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ρόκα, άγρια ρόκα, σπανάκι, πατζαρόφυλλα, kale ή οτιδήποτε άλλο) μπορεί να αποτελέσει πάντα μία βάση για διάφορους συνδυασμούς. Εδώ αυτοσχεδίασα λίγο με τα μυρωδικά. Αν έχετε φρέσκα μυρωδικά χρησιμοποιήστε τα, αν σαν εμένα δεν καταφέρατε ποτέ να διατηρήσετε ένα βοτανόκηπο (!) και για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε ξερά, πάλι νόστιμο θα γίνει.

Το χειμώνα, υπάρχει πάντα πράσινη σαλάτα έτοιμη πλυμμένη στο ψυγείο, συμβουλές για να σας κρατάει και να μη χαλάει μπορείτε να διαβάσετε εδώ, και έτσι σε 5 λεπτά μπορείτε να έχετε έτοιμη μία υπέροχη σαλάτα στο πιάτο σας με ότι περισσεύει!  Πειραματιστείτε και μην τρώτε κάθε μέρα τα ίδια, γιατί θα βαρεθείτε και έτσι θα αποθαρρυνθείτε στην προσπάθειά σας να υιοθετήσετε ένα πιο υγιεινό διαιτολόγιο. Ευτυχώς, στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα λαχανικών και φρούτων που συνδυάζονται άριστα, όπως στη Σαλάτα με φυσαλίδες και σύκα για παράδειγμα, έτσι συνδυασμοί υπάρχουν άπειροι.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο μόνο για πράσινες σαλάτες! Καλή σας όρεξη!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 228 times, 1 visits today)


Ingredients

5-6 φύλλα μαρούλι
5-6 φύλλα ρόκας ή και άλλα πράσινα λαχανικά που έχετε
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
5-6 τοματίνια κόκκινα
4 μαύρα τοματίνια ή λίγα ακόμα κόκκινα αν δεν έχετε
3-4 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι
1/3 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη ή αν έχετε 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο
1/3 κ.γ. θυμάρι σκόνη ή αν έχετε 1/2 κ.σ. φρέσκο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ. πετιμέζι
αλάτι, πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Ψιλοκόψτε τα πράσινα λαχανικά και βάλτε τα στο πιάτο μαζί με το κρεμμυδάκι.

2
Done

Κόψτε τα μεγαλύτερα τοματίνια στα 4 και τα μικρότερα βάλτε τα ολόκληρα πάνω από τα πράσινα λαχανικά.

3
Done

Βάλτε από πάνω στο κέντρο το καλαμπόκι και προσθέστε το θυμάρι και τον κόλιανδρο.

4
Done

Χτυπήστε σε ένα μικρό βαζάκι το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το ξύδι καλά να γίνουν σα σως, και ρίξτε την πάνω από τη σαλάτα.

5
Done

Αλατοπιπερώστε και στολίστε με τον άνηθο για το σερβίρισμα!



Extra Tips

  • Αν έχετε ρίξτε και λίγο ξύσμα λεμονιού ή λάιμ από πάνω.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μακαρόνια με σάλτσα… στιγμής!
next
Μπομπότα με τόφου

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.