Ingredients
-
2 μέτρια Αβοκάντο
-
χυμός από 2 λάιμ
-
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες ψιλές
-
10-12 τοματίνια σε μικρά κομματάκια
-
1 κ.γ. αλάτι με βότανααν βάζετε σκέτο αλάτι, μειώστε λίγο την ποσότητα
-
1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνηή 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο
-
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν - προαιρετικάκαι λίγο για πασπάλισμα από πάνω
Κλασικό και νόστιμο! Μεξικάνικη σάλτσα με βασικό συστατικό το αβοκάντο που μπορείτε να την εμπλουτίσετε όπως σας αρέσει. Περιέχει υγιεινά λιπαρά που όχι μόνο δε θα σας παχύνουν, αντίθετα με ότι νομίζετε αλλά θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απορροφά περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το σύνολο της διατροφής σας, όπως συμβαίνει και με το ελαιόλαδο.
Εδώ σας παρουσιάζω μία “κλασική” εκδοχή της, που θα την κάνουμε λίγο πιο πικάντικη με λίίίίίίίγο πιπέρι καγιέν! Για όσους δεν προτιμούν τα καυτερά, φυσικά μπορούν να το παραλείψουν.
Συνοδεύει κράκερ, κριτσίνια, nachos ή απλά αλείφεται στο ψωμί για ένα υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ στη στιγμή.
impotenzastop.it
Ingredients
2 μέτρια Αβοκάντο | |
χυμός από 2 λάιμ | |
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες ψιλές | |
10-12 τοματίνια σε μικρά κομματάκια | |
1 κ.γ. αλάτι με βότανα | |
1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη | |
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν - προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Βάλτε στο μούλτι τα αβοκάντο και πολτοποιήστε τα. |
2
Done
|
Προσθέστε το χυμό και το αλάτι με τα βότανα και πολτοποιήστε ξανά. |
3
Done
|
Αφαιρέστε το μαχαίρι μέσα από τον κάδο του μούλτι και (για να μη λερώνετε άλλο μπωλ) προσθέστε στο μείγμα τα τοματίνια, τα κρεμμυδάκια και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. |
4
Done
|
Σερβίρετε με ελάχιστο πιπέρι (ή πάπρικα) γλυκιά από πάνω για χρώμα. |
Extra Tips
- Αντί για τομάτα μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε κόκκινη πιπεριά ή ρόδι.
- Προσθέστε ότι μπαχαρικό αρέσει επιπλέον.