0 0
Brownie φουντουκιού (gluten free, low-carb & keto)

Brownie φουντουκιού (gluten free, low-carb & keto)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 12
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Λοιπόν, με τα brownie έχει γίνει χαμός! Δεν ξέρω ποιο να πρωτοφάω! Έχω 4 συνταγές που έχω καταλήξει ότι είναι Θ-Ε-Ϊ-Κ-Ε-Σ και οι τέσσερις, και είναι δύσκολο να τις ιεραρχήσω! Οπότε λέω να τις τρώω ταυτόχρονα… χαχαχαχαχα!

Το πρώτο που δοκίμασα ήταν ένα vegan brownie, που πέτυχε… Το επόμενο ήταν Recipe Makeover συνταγής ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ γνωστού σεφ που επίσης… πέτυχε! Μετά ήθελα να κάνω κάτι χωρίς γλουτένη, και επ’ ευκαιρίας low-carb & keto και επίσης.. πέτυχε! οπότε το έβγαλα και σε φουντουκοέκδοση που εσείς ψηφίσατε να ανέβει πρώτη!!!

Έτσι σήμερα σας έχω την παρακάτω συνταγή, για brownie:

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

και με ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 513 times, 1 visits today)


Ingredients

2 αυγά
250γρ φουντουκοβούτυρο
75γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto
80γρ σιρόπι αγάβης ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
30γρ σκούρο κακάο
20γρ αλεύρι καρύδας
1/2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
15γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
30-40γρ φουντούκια ψημένα σε μεγάλα κομμάτια (μισά ή ολόκληρα)

Steps

1
Done

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη καρύδας ή τη Sukrin Gold.

2
Done

Προσθέτετε το φουντουκοβούτυρο, την αγάβη (ή το Sukrin Fiber Syrup) και τη βανίλια και χτυπάτε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3
Done

Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, ανακατεύετε το κακάο, το αλεύρι καρύδας, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μείγμα των υγρών υλικών. Χτυπάτε με το μίξερ άλλη μία φορά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια και ανακατεύετε με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

5
Done

Σε ένα ταψί 21x25 εκ περίπου βάζετε αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε το μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, θα είναι λίγο σφιχτό.

6
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 15 λεπτά. Ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα, και αν βγαίνουν ελάχιστα κομματάκια βγάλτε το για να μείνει μαλακό και "υγρό". Στη φωτογραφία που φαίνεται πιο ψηλό, το έψησα σε μικρότερο ταψί για να βγει πιο ψηλό, θέλει 5 λεπτά παραπάνω ψήσιμο, αλλά νομίζω προτιμώ το πιο κοντό! Το αφήνω σε εσάς!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Χούμους με φασόλια και καπνιστό αμύγδαλο
next
«Δημητριακά» κανέλας χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.