Ingredients
-
2 αυγά
-
250γρ φουντουκοβούτυρο
-
75γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto
-
80γρ σιρόπι αγάβης ή Sukrin Fiber Syrup Gold για low-carb/keto
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
30γρ σκούρο κακάο
-
20γρ αλεύρι καρύδας
-
1/2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
15γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
-
30-40γρ φουντούκια ψημένα σε μεγάλα κομμάτια (μισά ή ολόκληρα)
Λοιπόν, με τα brownie έχει γίνει χαμός! Δεν ξέρω ποιο να πρωτοφάω! Έχω 4 συνταγές που έχω καταλήξει ότι είναι Θ-Ε-Ϊ-Κ-Ε-Σ και οι τέσσερις, και είναι δύσκολο να τις ιεραρχήσω! Οπότε λέω να τις τρώω ταυτόχρονα… χαχαχαχαχα!
Το πρώτο που δοκίμασα ήταν ένα vegan brownie, που πέτυχε… Το επόμενο ήταν Recipe Makeover συνταγής ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ γνωστού σεφ που επίσης… πέτυχε! Μετά ήθελα να κάνω κάτι χωρίς γλουτένη, και επ’ ευκαιρίας low-carb & keto και επίσης.. πέτυχε! οπότε το έβγαλα και σε φουντουκοέκδοση που εσείς ψηφίσατε να ανέβει πρώτη!!!
Έτσι σήμερα σας έχω την παρακάτω συνταγή, για brownie:
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ
ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
και με ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ!!!
Ingredients
2 αυγά | |
250γρ φουντουκοβούτυρο | |
75γρ ζάχαρη καρύδας ή Sukrin Gold για low-carb/keto | |
80γρ σιρόπι αγάβης ή Sukrin Fiber Syrup Gold για low-carb/keto | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
30γρ σκούρο κακάο | |
20γρ αλεύρι καρύδας | |
1/2 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
15γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη) | |
30-40γρ φουντούκια ψημένα σε μεγάλα κομμάτια (μισά ή ολόκληρα) |
Steps
1
Done
|
Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη καρύδας ή τη Sukrin Gold. |
2
Done
|
Προσθέτετε το φουντουκοβούτυρο, την αγάβη (ή το Sukrin Fiber Syrup) και τη βανίλια και χτυπάτε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
3
Done
|
Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, ανακατεύετε το κακάο, το αλεύρι καρύδας, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μείγμα των υγρών υλικών. Χτυπάτε με το μίξερ άλλη μία φορά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
4
Done
|
Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια και ανακατεύετε με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 15 λεπτά. Ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα, και αν βγαίνουν ελάχιστα κομματάκια βγάλτε το για να μείνει μαλακό και "υγρό". Στη φωτογραφία που φαίνεται πιο ψηλό, το έψησα σε μικρότερο ταψί για να βγει πιο ψηλό, θέλει 5 λεπτά παραπάνω ψήσιμο, αλλά νομίζω προτιμώ το πιο κοντό! Το αφήνω σε εσάς! |