0 0
Τούρτα ή κορμός με καραμελωμένα φουντούκια

Τούρτα ή κορμός με καραμελωμένα φουντούκια

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2 h
  • Serves 10-12 (20εκ διαμ)
  • Medium

Ingredients

Εντάξει, αυτή η συνταγή είναι από τις καλύτερές μου! Είναι παραλλαγή του Κορμού με ταχίνι αλλά νομίζω ότι είναι μία τέλεια ιδέα για πάρτυ και γενέθλια!

Αφορμή στάθηκε η Μάρα, μία γλυκίτατη σύζυγος που ήθελε να κάνει έκπληξη στον άντρα της για τα γενέθλιά του. Με πήρε τηλέφωνο, και μου ζήτησε να φτιάξουμε μία υγιεινή τούρτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι… Έτσι, πειραματίστηκα και με κέικ χωρίς αλεύρι, που θα δείτε στη συνέχεια των συνταγών αλλά και με ωμοφαγικές τούρτες, λίγο διαφορετικές και ιδιαίτερες για κάποιον που δε θέλει την κλασική τούρτα με παντεσπάνι, γέμιση και επικάλυψη.

Μετά από τις ιδέες που της πρότεινα, κατέληξε σε αυτή την τούρτα και κατά τη γνώμη μου έκανε την καλύτερη επιλογή!

Είναι τόσο πλούσια η γεύση της, που χρειάζεται μόνο ένα μικρό κομματάκι για να χορτάσει και να ικανοποιηθεί ο πιο απαιτητικός γλυκατζής! Το μέγεθος που σας προτείνω φτάνει για 10-12 άτομα και ας μην του φαίνεται, πιστέψτε με είναι αρκετή.

Εντυπωσιάστε σε ένα τραπέζι, με αυτήν τη διαφορετική τούρτα και σίγουρα θα σας κάνουν τα καλύτερα κοπλιμέντα για το ταλέντο σας στη ζαχαροπλαστική!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 449 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
240γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
200γρ κάσιους ωμά χτυπημένα πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν σαν αλεύρι
100γρ φουντουκοβούτυρο
140γρ ψημένα φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν σαν αλεύρι
180γρ σιρόπι αγάβης
50γρ ζάχαρη καρύδας
35γρ σκούρο κακάο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
120γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
80γρ άοσμο λάδι καρύδας
140γρ σιρόπι αγάβης
λίγο θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
40γρ ψημένα φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι σε μικρά κομματάκια
25γρ ζάχαρη καρύδας

Steps

1
Done

Ανακατέψτε σε ένα μπωλ το λιωμένο λάδι καρύδας και το φουντουκοβούτυρο.

2
Done

Κατόπιν προσθέστε τα αλεσμένα κάσιους και τα αλεσμένα φουντούκια.

3
Done

Προσθέστε το σιρόπι αγάβης και ανακατέψτε καλά.

4
Done

Χωρίστε το μείγμα αυτό σε τρία μπωλ, από 285γρ περίπου στο καθένα. Ας ονομάσουμε τα μείγματα με νούμερα για να είναι πιο εύκολο. Μείγμα 1, 2 και 3.

5
Done

Στο μείγμα 2 προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατέψτε καλά.

6
Done

Στο μείγμα 3 προσθέστε το κακάο (περασμένο από σίτα για να μη γίνει μπαλάκια) και ανακατέψτε καλά.

7
Done

Ρίξτε μισό από το μείγμα 1 (140γρ περίπου) σε μία φόρμα σιλικόνης ή κανονική φόρμα ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί στο εσωτερικό, διαμέτρου 20εκ. Αν θέλετε να κάνετε κορμό και όχι τούρτα χρησιμοποιήστε μία μακρόστενη φόρμα και ακολουθήστε τα βήματα κανονικά. Βάλτε το στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

8
Done

Μόλις σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια ρίξτε από πάνω μισό (περίπου 165γρ) από το Μείγμα 2 και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά.

9
Done

Μόλις σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια ρίξτε από πάνω μισό (περίπου 160γρ) από το Μείγμα 3 και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά.

10
Done

Επαναλάβετε τα βήματα 7,8,9 άλλη μία φορά ώστε να φτιάξτε άλλες τρεις στρώσεις των τριών μειγμάτων. Αφήνετε το γλυκό να σταθεροποιηθεί καλά με όλες τις στρώσεις, για 15-20 λεπτά στην κατάψυξη.

11
Done

Ετοιμάζετε την τελευταία πάνω στρώση σοκολάτας. Πρώτα, λιώνετε τα 60γρ σταγόνες σοκολάτας και 40γρ λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, αφαιρείται από τη φωτιά, ρίχτετε 70γρ αγάβη και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Μπορείτε να τα βάλετε βέβαια και όλα μαζί, αλλά προσέξτε μην έχετε δυνατή φωτιά, θα καεί το κακάο και θα χαλάσει η σοκολάτα σας.

12
Done

Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνετε πάνω από τις 6 προηγούμενες στρώσεις και επιστρέφετε το γλυκό σας στην κατάψυξη, για 15-20 λεπτά. Όταν το βγάλετε αργότερα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι.

13
Done

Ενώ το γλυκό κρυώνει ετοιμάζετε τα καραμελωμένα φουντούκια και τη δεύτερη δόση της σοκολάτας για την επικάλυψη του πλαϊνού μέρους της τούρτας σας. Σε ένα τηγάνι, βάζετε τα φουντούκια με τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να κολλήσουν και να δείτε ότι όλη η ζάχαρη έχει λιώσει. Έχετε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, όχι στο πιο δυνατό, γιατί θα καεί η ζάχαρη και θα χαλάσει η καραμέλα σας (το δικό μου έχει διαβαθμίσεις 1-9 και το έχω για αυτή τη δουλειά στο 7). Μόλις είναι έτοιμα, τα απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.

14
Done

Λιώνετε τα άλλα 60γρ σταγόνες σοκολάτας και 40γρ λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, αφαιρείται από τη φωτιά, ρίχτετε 70γρ αγάβη και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

15
Done

Μόλις το γλυκό στην κατάψυξη έχει σταθεροποιηθεί το βγάζετε και αρχίζετε με μία σπάτουλα να "ντυνετε" το εξωτερικό του στο πλάι με λίγη λίγη σοκολάτα, θα δείτε ότι επειδή το γλυκό είναι πολύ κρύο η σοκολάτα θα σταθεροποιείται. Ίσως να χρειαστεί όμως ενδιάμεσα να το βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά, και να συνεχίζετε με τη σοκολάτα μετά. Εγώ χρειάστηκε να το κάνω αυτό 3-4 φορές μέχρι να τελειώσει η σοκολάτα μου. Μόλις τελειώσετε όλες τις στρώσεις επικάλυψης, βάζετε το γλυκό για άλλη μία φορά στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά, πριν κολλήσετε γύρω και πάνω του τα καραμελωμένα φουντούκια.

16
Done

Για το τελείωμα, βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη και κολλάτε γύρω και πάνω του τα κομματάκια καραμελωμένων φουντουκιών. Διατηρείται στο ψυγείο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ψωμί και τέλειες φρυγανιές χωρίς αλεύρι/γλουτένη
next
Fat bombs καρύδα-λεμόνι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.