Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
-
240γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
200γρ κάσιους ωμά χτυπημένα πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν σαν αλεύρι
-
100γρ φουντουκοβούτυρο
-
140γρ ψημένα φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν σαν αλεύρι
-
180γρ σιρόπι αγάβης
-
50γρ ζάχαρη καρύδας
-
35γρ σκούρο κακάο
-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
-
120γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
-
80γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
140γρ σιρόπι αγάβης
-
λίγο θαλασσινό αλάτι
-
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
-
40γρ ψημένα φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι σε μικρά κομματάκια
-
25γρ ζάχαρη καρύδας
Εντάξει, αυτή η συνταγή είναι από τις καλύτερές μου! Είναι παραλλαγή του Κορμού με ταχίνι αλλά νομίζω ότι είναι μία τέλεια ιδέα για πάρτυ και γενέθλια!
Αφορμή στάθηκε η Μάρα, μία γλυκίτατη σύζυγος που ήθελε να κάνει έκπληξη στον άντρα της για τα γενέθλιά του. Με πήρε τηλέφωνο, και μου ζήτησε να φτιάξουμε μία υγιεινή τούρτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι… Έτσι, πειραματίστηκα και με κέικ χωρίς αλεύρι, που θα δείτε στη συνέχεια των συνταγών αλλά και με ωμοφαγικές τούρτες, λίγο διαφορετικές και ιδιαίτερες για κάποιον που δε θέλει την κλασική τούρτα με παντεσπάνι, γέμιση και επικάλυψη.
Μετά από τις ιδέες που της πρότεινα, κατέληξε σε αυτή την τούρτα και κατά τη γνώμη μου έκανε την καλύτερη επιλογή!
Είναι τόσο πλούσια η γεύση της, που χρειάζεται μόνο ένα μικρό κομματάκι για να χορτάσει και να ικανοποιηθεί ο πιο απαιτητικός γλυκατζής! Το μέγεθος που σας προτείνω φτάνει για 10-12 άτομα και ας μην του φαίνεται, πιστέψτε με είναι αρκετή.
Εντυπωσιάστε σε ένα τραπέζι, με αυτήν τη διαφορετική τούρτα και σίγουρα θα σας κάνουν τα καλύτερα κοπλιμέντα για το ταλέντο σας στη ζαχαροπλαστική!!!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ |
|
240γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
200γρ κάσιους ωμά χτυπημένα πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν σαν αλεύρι | |
100γρ φουντουκοβούτυρο | |
140γρ ψημένα φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν σαν αλεύρι | |
180γρ σιρόπι αγάβης | |
50γρ ζάχαρη καρύδας | |
35γρ σκούρο κακάο | |
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ |
|
120γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη) | |
80γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
140γρ σιρόπι αγάβης | |
λίγο θαλασσινό αλάτι | |
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ |
|
40γρ ψημένα φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι σε μικρά κομματάκια | |
25γρ ζάχαρη καρύδας |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε σε ένα μπωλ το λιωμένο λάδι καρύδας και το φουντουκοβούτυρο. |
2
Done
|
Κατόπιν προσθέστε τα αλεσμένα κάσιους και τα αλεσμένα φουντούκια. |
3
Done
|
Προσθέστε το σιρόπι αγάβης και ανακατέψτε καλά. |
4
Done
|
Χωρίστε το μείγμα αυτό σε τρία μπωλ, από 285γρ περίπου στο καθένα. Ας ονομάσουμε τα μείγματα με νούμερα για να είναι πιο εύκολο. Μείγμα 1, 2 και 3. |
5
Done
|
Στο μείγμα 2 προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατέψτε καλά. |
6
Done
|
Στο μείγμα 3 προσθέστε το κακάο (περασμένο από σίτα για να μη γίνει μπαλάκια) και ανακατέψτε καλά. |
7
Done
|
Ρίξτε μισό από το μείγμα 1 (140γρ περίπου) σε μία φόρμα σιλικόνης ή κανονική φόρμα ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί στο εσωτερικό, διαμέτρου 20εκ. Αν θέλετε να κάνετε κορμό και όχι τούρτα χρησιμοποιήστε μία μακρόστενη φόρμα και ακολουθήστε τα βήματα κανονικά. Βάλτε το στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθεί. |
8
Done
|
Μόλις σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια ρίξτε από πάνω μισό (περίπου 165γρ) από το Μείγμα 2 και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά. |
9
Done
|
Μόλις σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια ρίξτε από πάνω μισό (περίπου 160γρ) από το Μείγμα 3 και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά. |
10
Done
|
Επαναλάβετε τα βήματα 7,8,9 άλλη μία φορά ώστε να φτιάξτε άλλες τρεις στρώσεις των τριών μειγμάτων. Αφήνετε το γλυκό να σταθεροποιηθεί καλά με όλες τις στρώσεις, για 15-20 λεπτά στην κατάψυξη. |
11
Done
|
Ετοιμάζετε την τελευταία πάνω στρώση σοκολάτας. Πρώτα, λιώνετε τα 60γρ σταγόνες σοκολάτας και 40γρ λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, αφαιρείται από τη φωτιά, ρίχτετε 70γρ αγάβη και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Μπορείτε να τα βάλετε βέβαια και όλα μαζί, αλλά προσέξτε μην έχετε δυνατή φωτιά, θα καεί το κακάο και θα χαλάσει η σοκολάτα σας. |
12
Done
|
|
13
Done
|
Ενώ το γλυκό κρυώνει ετοιμάζετε τα καραμελωμένα φουντούκια και τη δεύτερη δόση της σοκολάτας για την επικάλυψη του πλαϊνού μέρους της τούρτας σας. Σε ένα τηγάνι, βάζετε τα φουντούκια με τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να κολλήσουν και να δείτε ότι όλη η ζάχαρη έχει λιώσει. Έχετε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, όχι στο πιο δυνατό, γιατί θα καεί η ζάχαρη και θα χαλάσει η καραμέλα σας (το δικό μου έχει διαβαθμίσεις 1-9 και το έχω για αυτή τη δουλειά στο 7). Μόλις είναι έτοιμα, τα απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν. |
14
Done
|
Λιώνετε τα άλλα 60γρ σταγόνες σοκολάτας και 40γρ λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, αφαιρείται από τη φωτιά, ρίχτετε 70γρ αγάβη και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
15
Done
|
Μόλις το γλυκό στην κατάψυξη έχει σταθεροποιηθεί το βγάζετε και αρχίζετε με μία σπάτουλα να "ντυνετε" το εξωτερικό του στο πλάι με λίγη λίγη σοκολάτα, θα δείτε ότι επειδή το γλυκό είναι πολύ κρύο η σοκολάτα θα σταθεροποιείται. Ίσως να χρειαστεί όμως ενδιάμεσα να το βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά, και να συνεχίζετε με τη σοκολάτα μετά. Εγώ χρειάστηκε να το κάνω αυτό 3-4 φορές μέχρι να τελειώσει η σοκολάτα μου. Μόλις τελειώσετε όλες τις στρώσεις επικάλυψης, βάζετε το γλυκό για άλλη μία φορά στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά, πριν κολλήσετε γύρω και πάνω του τα καραμελωμένα φουντούκια. |
16
Done
|