0 0
Σπιτικά bake rolls και κρουτόν

Σπιτικά bake rolls και κρουτόν

Homemade sugar free bake rolls and croutons with olive oil and herbs
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 4-6
  • Easy
  • 180

Ingredients

Τα παιδιά μου τρελαίνονται για κριτσίνια, παξιμάδια και συνεπώς και για bake rolls! Δυστυχώς όμως, όλα τα έτοιμα έχουν ζάχαρη και πολλά συντηρητικά, βελτιωτικά χρώματος, γεύσης και ποιος ξέρει τι άλλο! Καθώς, μαθαίνουν από μικροί ότι δεν τρώμε ζάχαρη, τουλάχιστον (!), και τους έχω μάθει να διαβάζουν τις ετικέτες των χυμών και όλων των έτοιμων προϊόντων, είδαμε ότι δεν μπορούμε να τρώμε ούτε τα bake rolls…

Ήρθαν λοιπόν στη Goji Mary, μιας και την έχουν πρόχειρη στο σπίτι, και μου ζήτησαν να τους φτιάξω bake rolls. Είναι τόσο απλό και εύκολο όσο δε φαντάζεστε. Για όσους φτιάχνετε στο σπίτι ψωμάκι, μπορείτε να φτιάξετε μερικές μπαγκέτες, που διατηρούνται άλλωστε και στο ψυγείο, ενώ για όσους αγοράζετε από το φούρνο, θα πάρετε μπαγκέτα ολικής άλεσης. με τον ίδιο τρόπο θα δείτε ότι φτιάχνουμε και τέλεια κρουτόν για σούπες και σαλάτες.

Εμείς χρησιμοποιούμε διάφορα μπαχαρικά για να τους δώσουμε γεύση, την αγαπημένη μας τσούμπριτσα (βουλγάρικο μπαχαρικό), ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα (που είναι και το πιο αγαπημένο τους), κουρκουμά, κρεμμύδι, σκόρδο ή και συνδυασμούς αυτών. Αν βάλετε και λίγη διατροφική μαγιά από πάνω θα σας δώσει την αίσθηση του τυριού, ενώ όσοι τρώτε γαλακτοκομικά μπορείτε να τρίψετε το αγαπημένο σας κασέρι και να το ρίξετε από πάνω.

Διατηρήστε τα σε αεροστεγή δοχεία φαγητού για όσο χρειάζεται, δε χαλάνε, εκτός εάν χρησιμοποιήσετε τυρί.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 4,195 times, 1 visits today)


Ingredients

1 μπαγκέτα ολικής άλεσης
ελαιόλαδο σε συσκευασία με σπρέι
θαλασσινό αλάτι
μυρωδικά της αρεσκείας σας
τριμμένο τυρί - προαιρετικά

Steps

1
Done

Κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες (αν την αφήσετε μία μέρα στη σακούλα και την κόψετε την επόμενη, θα κόβονται πιο εύκολα και ίσια γιατί θα είναι λίγο "μπαγιάτικο" το ψωμί!).

2
Done

Αν θέλετε να κάνετε τρύπες όπως κάνουμε εμείς, για να μοιάζουν πιο πολύ στα έτοιμα bake rolls, χρησιμοποιήστε ένα εξάρτημα όπως αυτό που έχω εγώ ή παρόμοιο. Εγώ χρησιμοποιώ τη μεταλλική τάπα του μπουκαλιού, όπως φαίνεται στη φωτογραφία για να κάνω τρύπες στις φέτες μου. Την πατάτε στη φέτα και στρίβετε λίγο δεξιά αριστερα για να κοπεί, όπως κάνουμε με τα κουπάτ τα μπισκότα στη ζύμη. ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ τα στρόγγυλα κομματάκια που βγαίνουν γιατί θα τα κάνουμε... crouton για τις σούπες και τις σαλάτες μας! Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Αν δε θέλετε να κάνετε τρύπες, ή δεν έχετε παρόμοιο εξάρτημα, απλά παραλείψτε αυτό το βήμα.

3
Done

Απλώστε τα bake rolls, σε ταψιά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα στρόγγυλα κομματάκια σε ένα μικρό πυρέξ.

4
Done

Ψεκάστε από πάνω με ελαιόλαδο, αν δεν έχετε ειδικό δοχείο, θα βρείτε έτοιμο λάδι σε σπρέι στο σούπερ μάρκετ.

5
Done

Πασπαλίστε από πάνω αλάτι και τα μυρωδικά της αρεσκείας σας, εγώ εδώ χρησιμοποίησα τσούμπριτσα (σα ρίγανη), πάπρικα και διατροφική μαγιά σε σκόνη. Το ίδιο κάνετε και με τα κρουτόν. Αν θέλετε σε αυτό το σημείο ρίχνετε και τριμμένο τυρί από πάνω.

6
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 12-15 λεπτά μέχρι να ξεραθούν τελείως, ελέγξτε γιατί ανάλογα με το φούρνο σας και τη θέση των ταψιών ίσως καποια να χρειάζονται λιγότερο ή περισσότερο χρόνο. Εγώ όταν έχω 2-3 ταψιά μέσα στο φούρνο αλλάζω τη θέση τους κατά την πορεία του ψησίματος. Διατηρήστε τα αεροστεγώς για μεγαλύτερη διάρκεια.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κέικ ή muffins πορτοκαλιού
next
Ρυζόγαλο χωρίς… γάλα!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.