Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
-
5 μεγάλες ώριμες μπανάνεςαν οι μπανάνες δεν είναι ώριμες, το παγωτό δε θα είναι νόστιμο
-
1 1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 3-4 σταγόνες έλαιο βανίλιας
-
10 ξυλάκια χειροτεχνίαςθα βρείτε σε βιβλιοπωλεία ή και μεγάλα σουπερ μάρκετ
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-
80γρ λιωμένο λάδι καρύδας
-
60γρ σιρόπι αγάβης
-
30γρ σκούρο κακάο
Και να που μεγάλωσαν τα μικρά μου και βλέπουν τα άλλα μικρά να τρώνε… παγωτό ξυλάκι! Και θέλουν και αυτά! Έτσι είναι, μεγαλώνοντας θα βλέπουν τους φίλους τους να τρώνε και εγώ πρέπει να είμαι έτοιμη με τις εναλλακτικές…! Στο σπίτι λοιπόν, δόθηκε άλλη μία ευκαιρία για μάθημα: είπαμε ότι δεν τρώμε τα “κοινά” παγωτά, γιατί είναι γεμάτα ακατάλληλα συστατικά και βέβαια ζάχαρη (αυτό το τελευταίο το καταλαβαίνουν καλύτερα πια) και ότι πρέπει να μάθουμε να κάνουμε επιλογές.
Έτσι, συμφωνήσαμε ότι όταν είμαστε έξω θα ψάχνουμε να βρούμε ένα vegan παγωτό χωρίς ζάχαρη, που συνήθως υπάρχει στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, ή τουλάχιστον ένα παγωτό χωρίς ζάχαρη που γνωστή εταιρεία παγωτών έχει πια στα ψυγεία της. Όταν όμως είμαστε σπίτι θα μάθουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας παγωτά, και γιατί είναι ακόμα πιο υγιεινά αλλά και πιο… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!
Μετά από μία-δυο δοκιμές λοιπόν, άκουσα το σχόλιο “ε, λοιπόν μάμη, σήμερα με εντυπωσίασες!” από το μεγάλο μου γιο, που φειδωλός είναι στα καλά σχόλια πρέπει να σας πω. Και οι τρεις τα έφαγαν με πολύ λαχτάρα (παιδιά και μπαμπάς εννοώ!) κι έτσι, σας παρουσιάζω σήμερα μία συνταγή must το φετινό καλοκαίρι στο σπίτι μας.
Είναι δε πανεύκολα να τα φτιάξετε, οπότε απολαύστε ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ γεμάτο γεύση και ευχαριστηθείτε το καλοκαίρι! Καλές διακοπές σε όλους!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ |
|
5 μεγάλες ώριμες μπανάνες | |
1 1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 3-4 σταγόνες έλαιο βανίλιας | |
10 ξυλάκια χειροτεχνίας | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ |
|
80γρ λιωμένο λάδι καρύδας | |
40γρ λευκό ωμό αμγδαλοβούτυρο | |
60γρ σιρόπι αγάβης | |
30γρ σκούρο κακάο |
Steps
1
Done
|
Πολτοποιείτε τις μπανάνες στο μούλτι ή τον επεξεργαστή τροφίμων (ανάλογα με τη δόση που θα φτιάξετε) μαζί με τη βανίλια, και μοιράζετε το μείγμα στις θήκες παγωτού που έχετε, ανάλογα με το μέγεθος θα σας βγουν περίπου 9-10 παγωτά. Τοποθετείτε από ένα ξυλάκι στο εσωτερικό του παγωτό, προσέχοντας να μη φτάσει μέχρι κάτω, να απέχει από την "κορυφή" του παγωτού. Αφήνετε να παγώσουν καλά, τουλάχιστον 3-4 ώρες, για να κρατήσουν το σχήμα τους καθώς θα τα βγάζετε από τις θήκες. |
2
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σοκολάτας σε ένα μπωλ καλά. |
3
Done
|
Αφαιρείτε τα παγωτά από τη θήκη τους και ένα ένα τα βουτάτε στη σοκολάτα. Χρησιμοποιήστε ένα κοίλο μπωλ για να είναι πιο εύκολο να τα "βουτήξετε" πλάγια και να καλυφθούν ομοιόμορφα. "Στραγγίξτε" τη σοκολάτα καλά, γυρίστε το παγωτό στην όρθια θέση του και περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Επαναλάβετε και με τα υπόλοιπα και τοποθετήστε τα παγωτά σε αντικολλητικό χαρτί στο δίσκο της κατάψυξης για 5-10 λεπτά. |
4
Done
|