Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΣΑ
-
2 μεσαίες πατάτες
-
2 γλυκοπατάτες
-
2 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
-
1 1/2 κ.γ. Σπόροι Μουστάρδας
-
1 κ.γ. σκόνη Κουρκουμάς
-
1/2 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ
-
1/2 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
-
1 κ.γ. αλάτι βοτάνων
-
χυμό και ξύσμα από 1/2 λάιμ
-
λίγο πιπέρι
-
2-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
-
125γρ ρεβιθάλευρο
-
180γρ Αλεύρι Ντίνκελολικής άλεσης
-
500 ml χλιαρό νερό
-
1/2 κ.γ. σόδα φαγητούχωρίς αλουμίνιο
-
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
2 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
-
300γρ silken tofuθα το βρείτε σίγουρα σε κινέζικα μάρκετ
-
χυμός από 1/2-1 λεμόνιανάλογα με τις προτιμήσεις σας
-
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
-
1/2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
Η ινδική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου. Πικάντικες, ζουμερές και ταξιδιάρικες γεύσεις, εντελώς διαφορετικές από την ελληνική μαγειρική. Πολλά μπαχαρικά και βότανα, σπόροι και μυρωδικά που με ενθουσιάζουν. Αν σας αρέσει και εσάς να δοκιμάζετε καινούριες γεύσεις, αξίζει να φτιάξετε αυτό το πιάτο που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Απαλός, αρωματικός πουρές με γλυκοπατάτα και σπόρους μουστάρδας τυλίγεται σε ρεβιθόπιτες (ή κρέπες αν προτιμάτε) και συνδυάζεται με ένα δροσερό ντιπ από γιαούρτι ή τόφου (για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά). Όσοι προτιμάτε το γιαούρτι το χρησιμοποιείτε αντί για το τόφου, μιας και στη συνταγή παρακάτω δίνεται η vegan εκδοση του πιάτου. Είναι ένα χορταστικό πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά που τρώγεται ζεστό ή κρύο.
Αυτη είναι η καλύτερη εκδοχή που έχω δοκιμάσει, έχοντας προσαρμόσει στις δικές μου προτιμήσεις υλικά και ποσότητες 😉
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΣΑ |
|
2 μεσαίες πατάτες | |
2 γλυκοπατάτες | |
2 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας | |
1 1/2 κ.γ. Σπόροι Μουστάρδας | |
1 κ.γ. σκόνη Κουρκουμάς | |
1/2 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ | |
1/2 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου | |
1 κ.γ. αλάτι βοτάνων | |
χυμό και ξύσμα από 1/2 λάιμ | |
λίγο πιπέρι | |
2-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα | |
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο | |
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ |
|
125γρ ρεβιθάλευρο | |
180γρ Αλεύρι Ντίνκελ | |
500 ml χλιαρό νερό | |
1/2 κ.γ. σόδα φαγητού | |
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
2 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ |
|
300γρ silken tofu | |
χυμός από 1/2-1 λεμόνι | |
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού | |
1/2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΣΑ |
2
Done
|
|
3
Done
|
Τραβάτε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε τον κουρκουμά, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. |
4
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ. |
5
Done
|
|
6
Done
|
ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΕΒΙΘΟΠΙΤΕΣΒάζετε σε ένα μπωλ αναμείξεως πρώτα τα στεγνά υλικά και τα ανακαεύετε καλά. |
7
Done
|
Προσθέτε το νερό αργά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει το μείγμα. |
8
Done
|
Προσθέτε το λάδι και ανακατεύετε καλά. |
9
Done
|
Φτιάχνετε πίτες με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τις κλασικές μας κρέπες. Ρίχνετε μέρος του μείγματος στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το απλώνετε. Αφήνετε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από την κάτω πλευρά (2-3 λεπτά) και γυρνάτε την πίτα από την άλλη για να ψηθεί και η άλλη της πλευρά. |
10
Done
|
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, την βάζετε σε ένα πιάτο ή δίσκο και τη γεμίζετε με τη ντόσα, τυλίγετε και είναι έτοιμο. Μην αφήσετε τις πίτες να κρυώνουν γιατί θα σκληρύνουν και μετά αν πάτε να τις ρολάρετε γεμίζοντάς τες, θα σπάσουν. Γεμίστε τις και μετά αφήστε τις να κρυώσουν. |
11
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΑνακατεύετε όλα τα υλικά με το χέρι, ή καλύτερα στο μούλτι για να ομοιογενοποιηθεί καλύτερα το μείγμα. Σερβίρετε μαζί με τις γεμισμένες πίτες στο πιάτο. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό προαιρετικά. |