0 0
Πατάτες στο τζάκι με σως… λιωμένου “τυριού”

Πατάτες στο τζάκι με σως… λιωμένου “τυριού”

Jacket potatoes with "cheezy" sauce, vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Multi
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 50 mins
  • Serves 3-4
  • Easy

Ingredients

Χειμώνας, χιόνι, εκδρομή, κρύο… πατάτες στο τζάκι! Από τα αγαπημένα μας φαγητά στις εκδρομές στα χιόνια. Βέβαια, παλιά τις συνδυάζαμε με λιωμένα τυριά, ψητά λουκάνικα και παϊδάκια…! Και όσοι τρώτε, μπορείτε να συνεχίσετε να τις τρώτε και έτσι. Για όσους όμως, αποφεύγουν τα ζωϊκά προϊόντα και αγαπούν την τυρένια γεύση, όπως εγώ (!), σήμερα έχω να σας προτείνω μία φανταστική συνταγή λιωμένου “τυριού” που ταιριάζει τέλεια με τις ψητές πατάτες.

Αντί λοιπόν να λιώσετε το όχι και τόσο υγιεινό τσένταρ πάνω στις πατάτες σας, συνδυάστε τις με αυτό το φανταστικό “λιωμένο τυρί”, που οι γιοι μου λάτρεψαν (είναι οι πιο αυστηροί μου κριτές!), και αντί για το παχυντικό βούτυρο προτιμήστε βούτυρο καρύδας για να κάψετε μια ώρα αρχίτερα και την πατάτα που θα φάτε, χαχαχα!

Βλέπετε φροντίζω όχι μόνο για την απόλαυσή σας αλλά και για τη σιλουέτα σας! The Goji Mary Diet my friends!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.083 times, 1 visits today)


Ingredients

6 μεγαλούτσικες πατάτες
1/2 κούπα νερό
2 κοφτές κ.σ. Διατροφική Μαγιά σε σκόνη ή λίγο παραπάνω αν είναι νιφάδες
1/8 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας χωρία ζάχαρη
1/8 κ.γ. μουστάρδα χωρίς ζάχαρη
1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γ. θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι
1/8 κ.γ. σκόνη σκόρδου
μία πρέζα ρίγανη
1 γεμάτο κ.γ. corn flour αραιωμένο σε λίγο νερό
100γρ περίπου άοσμο βούτυρο καρύδας ή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Steps

1
Done

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε καλά τις πατάτες, ειδικά αν τις τρώτε με τη φλούδα. Χρησιμοποιήστε την ειδική βούρτσα για το καθάρισμα της πατάτας, σαν τη δική μου ή ένα καινούριο (μη χρησιμοποιημένο) σφουγγαράκι πιάτων χωρίς απορρυπαντικό, μόνο με νερό, ώστε να "ξύσετε" ακόμα και τις πιο επίμονες ακαθαρσίες ή το χώμα από τη φλούδα εξωτερικά.

2
Done

Τυλίξτε τις πατάτες πρώτα σε αντικολλητικό χαρτί και μετά σε αλουμινόχαρτο ή προτιμήστε το αλουμινόχαρτο 2σε1, όπως έκανα εγώ, ώστε να μην έρχεται η πατάτα σε άμεση επαφή με το αλουμίνιο.

3
Done

Τοποθετήστε τις πατάτες ανάμεσα σε κάρβουνα που έχετε ενώ καίει το τζάκι, μακριά όμως από την κύρια φωτιά καθώς θα καούν από έξω και μέσα θα μείνουν σκληρές. Ξεχωρίστε στην άκρη τα καρβουνάκια και "θάψτε" τις πατάτες μέσα σε αυτά. Ελέγξτε στα 30 λεπτά, δοκιμάζοντας με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να δείτε αν έχουν μαλακώσει μέχρι την "καρδιά" τους. Αν όχι αφήστε τις λίγο ακόμα.

4
Done

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σως "λιωμένου τυριού": ξεκινάτε αχνίζοντας για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι με ελάχιστο νερό.

5
Done

Μετά προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός του corn flour. Ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μία βράση.

6
Done

Τέλος προσθέτετε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύετε συνεχώς σβήνοντας το μάτι, για 2-3 λεπτά. Έτοιμη!

7
Done

Σερβίροντας τις πατάτες, κόβετε στη μέση και τις χαράσετε σε ρόμβους όπως τη φωτογραφία, και τοποθετείτε λίγο βούτυρο από πάνω, απλώνοντάς το για να πάει σε όλη την πατάτα.

8
Done

Αλατοπιπερώνετε...

9
Done

Και τέλος ρίχνετε το "λιωμένο τυρί" σας από πάνω!!!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πράσινη σαλάτα με πέστο βασιλικού και “παρμεζάνα”…!
next
Καρυδάτα μπισκότα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.