Ingredients
-
6 μεγαλούτσικες πατάτες
-
1/2 κούπα νερό
-
2 κοφτές κ.σ. Διατροφική Μαγιάσε σκόνη ή λίγο παραπάνω αν είναι νιφάδες
-
1/8 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
-
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας χωρία ζάχαρη
-
1/8 κ.γ. μουστάρδα χωρίς ζάχαρη
-
1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1/4 κ.γ. θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι
-
1/8 κ.γ. σκόνη σκόρδου
-
μία πρέζα ρίγανη
-
1 γεμάτο κ.γ. corn flour αραιωμένο σε λίγο νερό
-
100γρ περίπου άοσμο βούτυρο καρύδαςή ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Χειμώνας, χιόνι, εκδρομή, κρύο… πατάτες στο τζάκι! Από τα αγαπημένα μας φαγητά στις εκδρομές στα χιόνια. Βέβαια, παλιά τις συνδυάζαμε με λιωμένα τυριά, ψητά λουκάνικα και παϊδάκια…! Και όσοι τρώτε, μπορείτε να συνεχίσετε να τις τρώτε και έτσι. Για όσους όμως, αποφεύγουν τα ζωϊκά προϊόντα και αγαπούν την τυρένια γεύση, όπως εγώ (!), σήμερα έχω να σας προτείνω μία φανταστική συνταγή λιωμένου “τυριού” που ταιριάζει τέλεια με τις ψητές πατάτες.
Αντί λοιπόν να λιώσετε το όχι και τόσο υγιεινό τσένταρ πάνω στις πατάτες σας, συνδυάστε τις με αυτό το φανταστικό “λιωμένο τυρί”, που οι γιοι μου λάτρεψαν (είναι οι πιο αυστηροί μου κριτές!), και αντί για το παχυντικό βούτυρο προτιμήστε βούτυρο καρύδας για να κάψετε μια ώρα αρχίτερα και την πατάτα που θα φάτε, χαχαχα!
Βλέπετε φροντίζω όχι μόνο για την απόλαυσή σας αλλά και για τη σιλουέτα σας! The Goji Mary Diet my friends!
Ingredients
6 μεγαλούτσικες πατάτες | |
1/2 κούπα νερό | |
2 κοφτές κ.σ. Διατροφική Μαγιά | |
1/8 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι | |
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας χωρία ζάχαρη | |
1/8 κ.γ. μουστάρδα χωρίς ζάχαρη | |
1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά | |
1/4 κ.γ. θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι | |
1/8 κ.γ. σκόνη σκόρδου | |
μία πρέζα ρίγανη | |
1 γεμάτο κ.γ. corn flour αραιωμένο σε λίγο νερό | |
100γρ περίπου άοσμο βούτυρο καρύδας | |
αλάτι, πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Είναι σημαντικό να καθαρίσετε καλά τις πατάτες, ειδικά αν τις τρώτε με τη φλούδα. Χρησιμοποιήστε την ειδική βούρτσα για το καθάρισμα της πατάτας, σαν τη δική μου ή ένα καινούριο (μη χρησιμοποιημένο) σφουγγαράκι πιάτων χωρίς απορρυπαντικό, μόνο με νερό, ώστε να "ξύσετε" ακόμα και τις πιο επίμονες ακαθαρσίες ή το χώμα από τη φλούδα εξωτερικά. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Τοποθετήστε τις πατάτες ανάμεσα σε κάρβουνα που έχετε ενώ καίει το τζάκι, μακριά όμως από την κύρια φωτιά καθώς θα καούν από έξω και μέσα θα μείνουν σκληρές. Ξεχωρίστε στην άκρη τα καρβουνάκια και "θάψτε" τις πατάτες μέσα σε αυτά. Ελέγξτε στα 30 λεπτά, δοκιμάζοντας με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να δείτε αν έχουν μαλακώσει μέχρι την "καρδιά" τους. Αν όχι αφήστε τις λίγο ακόμα. |
4
Done
|
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σως "λιωμένου τυριού": ξεκινάτε αχνίζοντας για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι με ελάχιστο νερό. |
5
Done
|
Μετά προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός του corn flour. Ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μία βράση. |
6
Done
|
Τέλος προσθέτετε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύετε συνεχώς σβήνοντας το μάτι, για 2-3 λεπτά. Έτοιμη! |
7
Done
|
|
8
Done
|
|
9
Done
|