0 0
Καριοκάκια μπουκιές

Καριοκάκια μπουκιές

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Freezer
  • Oven
  • Pot
  • Vegetarian
  • 1h 30 mins
  • Serves 30-35
  • Medium
  • 200

Αυτή η συνταγή για άλλο πήγαινε και αλλού κατέληξε…! Μιλούσα με την κουμπάρα μου στην Αθήνα, την Άρτεμη για την οποία σας έχω ξαναπεί, που είναι εκπληκτική μαγείρισσα και όποτε πάω σπίτι της ευχαριστιέμαι μακαρόνια με κιμά σόγιας, τρώω τρώω τρώω σα να μην υπάρχει αύριο, χαχαχα! Τα κάνει ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ! Και όχι μόνο αυτά βέβαια… Εκπληκτικός μάγειρας και ο Κώστας, ο άντρας της, οπότε καταλαβαίνετε, γυρνάω 2-3 κιλά παραπάνω κάθε φορά… τουλάχιστον το ευχαριστιέμαι!

Η Άρτεμις λοιπόν, έχει μία συνταγή για ένα κέικ που… τρέχει σοκολάτα…..! Έχω ακούσει τα καλύτερα, από όλους, αλλά φυσικά δεν το έχω φάει. Κι αυτό γιατί έχει κλασικά υλικά (λευκό αλεύρι, βιτάμ και τα τοιάυτα). Της ζήτησα λοιπόν να μου στείλει τη συνταγή για να δοκιμάσω να το υγιεινοποιήσω. Σκέφτηκα ότι θα βγει σε μικρές μερίδες σα σουφλέ σοκολάτας.

Έλα όμως, που προσπαθώντας να φέρω τα υλικά στις ποσότητες γραμμαρίων που μου είπε εκείνη με κούπες, δεν κατάφερα και πολλά, γιατί βγήκε άγλυκο το κεκάκι, και ψήθηκε επίσης πολύ μέσα, οπότε δεν «έτρεχε». Όμως… σκέφτηκα ότι είναι μία φανταστική βάση για να γίνει καριόκα! Έτσι, πρόσθεσα στο περίπου αγάβη έξτρα, κανέλα και καρύδια και βγήκαν πολύ νόστιμα!

Καριοκάκια μπουκίτσες λοιπόν, υγιεινά και νόστιμα!!!

(Visited 302 times, 2 visits today)


Steps

1
Done

Λιώνουμε το λάδι καρύδας, τις σταγόνες σοκολάτας και τα 60γρ αγάβη σε μπεν μαρί. Φροντίζουμε να μην είναι πολύ ζεστό το μείγμα (ελάχιστα πιο χλιαρό από το χέρι μας) ώστε να μη μαγειρευτούν τα αυγά όταν τα ενώσουμε.

2
Done

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει.

3
Done

Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

4
Done

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα για να μη σβολιάσει, και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 θήκες για muffin, καλύτερα σιλικόνης για να τα αφαιρέσουμε πιο εύκολα μετά.

5
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (χωρίς αέρα) για 13 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

6
Done

Όταν κρυώσουν εντελώς μπορούμε να τα βγάλουμε από τις φόρμες. Τα σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, σα ψίχουλα. Μέσα θα είναι ελαφρώς υγρά, δε μας πειράζει.

7
Done

Προσθέτουμε τα 120γρ αγάβη, την κανέλα και τα καρύδια και πλάθουμε ένα μείγμα σα ζύμη.

8
Done

Σχηματίζουμε μπαλίτσες και αν θέλουμε τις τυλίγουμε σε λίγο ακόμα τριμμένο καρύδι!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μακαρόνια με κιμά σόγιας
next
Brownie με ταχίνι και χαρούπι (gluten free, low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.