Ingredients
-
1 πακέτο GojiMix για καριόκες
-
180γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
-
2 αυγά
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού προαιρετικά
Αυτή η συνταγή για άλλο πήγαινε και αλλού κατέληξε…! Μιλούσα με την κουμπάρα μου στην Αθήνα, την Άρτεμη για την οποία σας έχω ξαναπεί, που είναι εκπληκτική μαγείρισσα και όποτε πάω σπίτι της ευχαριστιέμαι μακαρόνια με κιμά σόγιας, τρώω τρώω τρώω σα να μην υπάρχει αύριο, χαχαχα! Τα κάνει ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ! Και όχι μόνο αυτά βέβαια… Εκπληκτικός μάγειρας και ο Κώστας, ο άντρας της, οπότε καταλαβαίνετε, γυρνάω 2-3 κιλά παραπάνω κάθε φορά… τουλάχιστον το ευχαριστιέμαι!
Η Άρτεμις λοιπόν, έχει μία συνταγή για ένα κέικ που… τρέχει σοκολάτα…..! Έχω ακούσει τα καλύτερα, από όλους, αλλά φυσικά δεν το έχω φάει. Κι αυτό γιατί έχει κλασικά υλικά (λευκό αλεύρι, βιτάμ και τα τοιάυτα). Της ζήτησα λοιπόν να μου στείλει τη συνταγή για να δοκιμάσω να το υγιεινοποιήσω. Σκέφτηκα ότι θα βγει σε μικρές μερίδες σα σουφλέ σοκολάτας.
Έλα όμως, που προσπαθώντας να φέρω τα υλικά στις ποσότητες γραμμαρίων που μου είπε εκείνη με κούπες, δεν κατάφερα και πολλά, γιατί βγήκε άγλυκο το κεκάκι, και ψήθηκε επίσης πολύ μέσα, οπότε δεν “έτρεχε”. Όμως… σκέφτηκα ότι είναι μία φανταστική βάση για να γίνει καριόκα! Έτσι, πρόσθεσα στο περίπου αγάβη έξτρα, κανέλα και καρύδια και βγήκαν πολύ νόστιμα!
Καριοκάκια μπουκίτσες λοιπόν, υγιεινά και νόστιμα!!!
Συστατικά του GojiMix: σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, βιολογικό αλεύρι ντίνκελ ολικής, βιολογική ζάχαρη καρύδας, κανέλα.
Ingredients
1 πακέτο GojiMix για καριόκες | |
180γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
60γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
2 αυγά | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Λιώνουμε το λάδι καρύδας, τις σταγόνες σοκολάτας και τα 60γρ αγάβη σε μπεν μαρί. Φροντίζουμε να μην είναι πολύ ζεστό το μείγμα (ελάχιστα πιο χλιαρό από το χέρι μας) ώστε να μη μαγειρευτούν τα αυγά όταν τα ενώσουμε. |
2
Done
|
Χτυπάμε τα αυγά με το περιεχόμενο από το δεύτερο σακουλάκι του GojiMix μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει. |
3
Done
|
Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. |
4
Done
|
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 θήκες για muffin, καλύτερα σιλικόνης για να τα αφαιρέσουμε πιο εύκολα μετά. |
5
Done
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (χωρίς αέρα) για 13 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. |
6
Done
|
Όταν κρυώσουν εντελώς μπορούμε να τα βγάλουμε από τις φόρμες. Τα σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, σα ψίχουλα. Μέσα θα είναι ελαφρώς υγρά, δε μας πειράζει. |
7
Done
|
Προσθέτουμε τα 120γρ αγάβη, το ξύσμα, την κανέλα και τα καρύδια και πλάθουμε ένα μείγμα σα ζύμη. |
8
Done
|
Σχηματίζουμε μπαλίτσες και αν θέλουμε τις τυλίγουμε σε λίγο ακόμα τριμμένο καρύδι! |