0 0
Walnut chocolate cream cookies

Walnut chocolate cream cookies

sugar and dairy free
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Carb / Keto
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 100 mins
  • Serves 22-25 filled cookies
  • Medium
  • 180

Ingredients

  • FOR THE COOKIES
  • FOR THE CHOCOLATE FILLING

This recipe is one of my favorites and one that I am very proud of! Since I cut sugar a few years ago, I couldn’t eat these chocolate filled cookies anymore. I used to eat them when I was little, because my grandfather owned a bakery and I was in there all day. Nothing like fresh walnut cookies with chocolate!

These do not contain any dairy, animal butter or sugar and are made mainly from nuts. The chocolate filling is made with almond butter, which also makes a great cake filling and icing!

 

(Visited 362 times, 1 visits today)


Ingredients

FOR THE COOKIES
200gr mealed walnuts
50gr roughly chopped raw cashews
100gr almond butter
50gr coconut milk without sweeteners
10gr cacao powder 2 full tsp
2 eggs
200gr honey or agave syrup
30-40gr almond flour you can use dried pulp if you make your own almond milk at home, otherwise grind some almonds
FOR THE CHOCOLATE FILLING
120gr almond butter
120gr agave syrup or honey
20gr cacao powder
2/3 tsp vanilla bean powder

Steps

1
Done

FOR THE COOKIES

Mix the walnuts, cashews and cacao in a bowl.

2
Done

In another bowl, beat the eggs with a fork and add the almond butter, agave and coconut milk, while whisking.

3
Done

Pour the liquid mixture into the dry and mix well.

4
Done

Add the almond flour at the end and let the mixture set a bit to allow the almond flour to absorb any excess liquid.

5
Done

Use a teaspoon to get the right amount for a cookie, and place it on your baking tray. Repeat till your dough is finished. You will make around 40-44 of them.

6
Done

Bake in a preheated oven (without air) for 20 mins. If you want them completely dry and crispy, you will have to continue baking them at 120 degrees with air, leaving the oven door slightly open for 45 mins. Then turn the oven off and leave them inside with the door slightly open again, till your oven cools, about 30mins more.

7
Done

FOR THE CHOCOLATE FILLING

Whisk the almond butter and agave in a bowl, then add the cacao powder and whisk again.

8
Done

I use about a tsp of cream for each cookie. Just make sure your cookies are completely cool.

9
Done

Place them in an airtight container and in the fridge, to help the cream set completely and harden a little. Make sure they are in horizontal position or else the cream will run... out of the cookies...!



Extra Tips

  • Store them in the fridge, in an airtight container for 2-3 weeks.
  • Enjoy them without chocolate with your coffee or afternoon tea as well!

karydata4

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pomegranate and green apple juice with ginger
next
Αγαπημένη… Λιουτενίτσα!

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 0
Καρυδάτα με σοκολάτα

Καρυδάτα με σοκολάτα

Walnut chocolate cookies
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 100 mins
  • Serves 22-25 καρυδάτα
  • Medium
  • 180

Ingredients

Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Μικρή τα έτρωγα δεκάδες… αλλά είχα και άλλο μεταβολισμό! Καθώς δε έχω κόψει και τη ζάχαρη εδώ και μερικά χρόνια, είχα να τα γευτώ καιρό.  Αποφάσισα λοιπόν, να βρω μια συνταγή που να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αγαπημένα μου γλυκά αλλά να είναι υγιεινή και πολύ θρεπτική.  Άρχισα λοιπόν τους πειραματισμούς με τα καρύδια και… να τα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ καρυδάτα με σοκολάτα, χωρίς ίχνος γαλακτοκομικών ή βούτυρου!  Αντ’ αυτών χρησιμοποιούμε φυτικό ρόφημα καρύδας και αμυγδαλοβούτυρο. Νομίζω ότι η συνταγή αυτή θα γίνει από τις αγαπημένες σας!  Καθώς δε η σοκολάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γλάσο, μπορείτε να “ντύσετε” τούρτες και κέικ!

Εκτυπώστε την συνταγή

 



Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
200γρ καρύδια αλεσμένα καλά στο μούλτι
50γρ κάσιους αλεσμένα στο μούλτι (όχι σκόνη)
100γρ αμυγδαλοβούτυρο
50γρ γάλα καρύδας
10γρ σκούρο κακάο
2 αυγά ή 20γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο μουλιασμένο για 5-10 λεπτά με 6 κ.σ. νερό (για vegan)
180γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto
30-40γρ αλεύρι αμυγδάλου 3-4 κουταλιές της σούπας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
120γρ αμυγδαλοβούτυρο
120γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto
20γρ σκούρο κακάο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 2/3 κ.γ. σποράκια από βανίλια στικ

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπωλ τα καρύδια, τα κάσιους, το κακάο.

2
Done

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ένα πηρούνι & προσθέτουμε διαδοχικά και ανακατεύουμε καλά: το αμυγδαλοβούτυρο, την αγάβη και το γάλα καρύδας.

3
Done

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε.

4
Done

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι του αμυγδάλου και αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά και να σφίξει λίγο.

5
Done

Χωρίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού & γεμίζουμε δύο ταψιά.

6
Done

Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, (όχι αέρα) για 20 λεπτά. Αν θέλουμε να είναι στεγνώσουν τελείως για να είναι τραγανά συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 120-130°C στον αέρα (ανάλογα με το φούρνο, αν είναι δυνατός στους 120) με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου (βάλτε το γάντι) για 45 λεπτά περίπου, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα τα μπισκότα μέχρι να κρυώσει, (ή άλλα 30’). Αφήστε λίγο ανοιχτή την πόρτα με το γάντι πάλι.

7
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη σε ένα μπωλ, πρώτα το αμυγδαλοβούτυρο με την αγάβη και τέλος προσθέτουμε το κακάο.

8
Done

Βάζουμε περίπου 1 κ.γ. σε κάθε μπισκότο (αφού κρυώσουν καλά, όχι όσο είναι ζεστά) και ακουμπάμε το δεύτερο από πάνω. Μην το πατήσετε πολύ, γιατί η κρέμα έτσι κι αλλιώς θα απλώσει λίγο.

9
Done

Τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου η κρέμα θα σφίξει λίγο και θα στέκεται τέλεια!!!



Extra Tips

  • Διατηρήστε σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο για να μείνουν τραγανά, έως και 2-3 εβδομάδες.
  • Απολαύστε τα μπισκότα και σκέτα με το τσάι ή τον καφέ σας.

karydata4

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pomegranate and green apple juice with ginger
next
Αγαπημένη… Λιουτενίτσα!

2 Comments Hide Comments

Απλά υπέροχη συνταγή,το αποτέλεσμα εκπληκτικό, κανείς δε μπορεί να φανταστεί οτι αυτό που τρώει εκτος απο πεντανοστιμο είναι τόσο υγιεινό και θρεπτικό! Οι οδηγίες ξεκάθαρες με σίγουρο αποτέλεσμα! Μπράβο!!!

Χαίρομαι πολύ που σας πέτυχαν και σας άρεσαν! Είναι κι εμένα από τις αγαπημένες μου συνταγές. Σε περίοδο νηστείας μπορείτε να τα φτιάχνετε και με τη δεύτερη συνταγή των καρ υδάτων μπισκότων που δεν περιέχουν ούτε αυγό

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.