0 0
Καρυδάτα με σοκολάτα

Καρυδάτα με σοκολάτα

Walnut chocolate cookies
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 100 mins
  • Serves 22-25 καρυδάτα
  • Medium
  • 180

Ingredients

Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Μικρή τα έτρωγα δεκάδες… αλλά είχα και άλλο μεταβολισμό! Καθώς δε έχω κόψει και τη ζάχαρη εδώ και μερικά χρόνια, είχα να τα γευτώ καιρό.  Αποφάσισα λοιπόν, να βρω μια συνταγή που να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αγαπημένα μου γλυκά αλλά να είναι υγιεινή και πολύ θρεπτική.  Άρχισα λοιπόν τους πειραματισμούς με τα καρύδια και… να τα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ καρυδάτα με σοκολάτα, χωρίς ίχνος γαλακτοκομικών ή βούτυρου!  Αντ’ αυτών χρησιμοποιούμε φυτικό ρόφημα καρύδας και αμυγδαλοβούτυρο. Νομίζω ότι η συνταγή αυτή θα γίνει από τις αγαπημένες σας!  Καθώς δε η σοκολάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γλάσο, μπορείτε να “ντύσετε” τούρτες και κέικ!

Εκτυπώστε την συνταγή

 

(Visited 3,293 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
200γρ καρύδια αλεσμένα καλά στο μούλτι
50γρ κάσιους αλεσμένα στο μούλτι (όχι σκόνη)
100γρ αμυγδαλοβούτυρο
50γρ γάλα καρύδας
10γρ σκούρο κακάο
2 αυγά ή 20γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο μουλιασμένο για 5-10 λεπτά με 6 κ.σ. νερό (για vegan)
180γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto
30-40γρ αλεύρι αμυγδάλου 3-4 κουταλιές της σούπας
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
120γρ αμυγδαλοβούτυρο
120γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto
20γρ σκούρο κακάο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 2/3 κ.γ. σποράκια από βανίλια στικ

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπωλ τα καρύδια, τα κάσιους, το κακάο.

2
Done

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ένα πηρούνι & προσθέτουμε διαδοχικά και ανακατεύουμε καλά: το αμυγδαλοβούτυρο, την αγάβη και το γάλα καρύδας.

3
Done

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε.

4
Done

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι του αμυγδάλου και αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά και να σφίξει λίγο.

5
Done

Χωρίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού & γεμίζουμε δύο ταψιά.

6
Done

Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, (όχι αέρα) για 20 λεπτά. Αν θέλουμε να είναι στεγνώσουν τελείως για να είναι τραγανά συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 120-130°C στον αέρα (ανάλογα με το φούρνο, αν είναι δυνατός στους 120) με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου (βάλτε το γάντι) για 45 λεπτά περίπου, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα τα μπισκότα μέχρι να κρυώσει, (ή άλλα 30’). Αφήστε λίγο ανοιχτή την πόρτα με το γάντι πάλι.

7
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη σε ένα μπωλ, πρώτα το αμυγδαλοβούτυρο με την αγάβη και τέλος προσθέτουμε το κακάο.

8
Done

Βάζουμε περίπου 1 κ.γ. σε κάθε μπισκότο (αφού κρυώσουν καλά, όχι όσο είναι ζεστά) και ακουμπάμε το δεύτερο από πάνω. Μην το πατήσετε πολύ, γιατί η κρέμα έτσι κι αλλιώς θα απλώσει λίγο.

9
Done

Τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου η κρέμα θα σφίξει λίγο και θα στέκεται τέλεια!!!



Extra Tips

  • Διατηρήστε σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο για να μείνουν τραγανά, έως και 2-3 εβδομάδες.
  • Απολαύστε τα μπισκότα και σκέτα με το τσάι ή τον καφέ σας.

karydata4

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Χυμός ροδιού με πράσινο μήλο και τζίντζερ
next
Αγαπημένη… Λιουτενίτσα!

2 Comments Hide Comments

Απλά υπέροχη συνταγή,το αποτέλεσμα εκπληκτικό, κανείς δε μπορεί να φανταστεί οτι αυτό που τρώει εκτος απο πεντανοστιμο είναι τόσο υγιεινό και θρεπτικό! Οι οδηγίες ξεκάθαρες με σίγουρο αποτέλεσμα! Μπράβο!!!

Χαίρομαι πολύ που σας πέτυχαν και σας άρεσαν! Είναι κι εμένα από τις αγαπημένες μου συνταγές. Σε περίοδο νηστείας μπορείτε να τα φτιάχνετε και με τη δεύτερη συνταγή των καρ υδάτων μπισκότων που δεν περιέχουν ούτε αυγό

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.