Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
-
200γρ καρύδια αλεσμένα καλά στο μούλτι
-
50γρ κάσιους αλεσμένα στο μούλτι (όχι σκόνη)
-
100γρ αμυγδαλοβούτυρο
-
50γρ γάλα καρύδας
-
10γρ σκούρο κακάο
-
2 αυγά ή 20γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο μουλιασμένο για 5-10 λεπτά με 6 κ.σ. νερό (για vegan)
-
180γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto
-
30-40γρ αλεύρι αμυγδάλου3-4 κουταλιές της σούπας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
-
120γρ αμυγδαλοβούτυρο
-
120γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto
-
20γρ σκούρο κακάο
-
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 2/3 κ.γ. σποράκια από βανίλια στικ
Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Μικρή τα έτρωγα δεκάδες… αλλά είχα και άλλο μεταβολισμό! Καθώς δε έχω κόψει και τη ζάχαρη εδώ και μερικά χρόνια, είχα να τα γευτώ καιρό. Αποφάσισα λοιπόν, να βρω μια συνταγή που να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αγαπημένα μου γλυκά αλλά να είναι υγιεινή και πολύ θρεπτική. Άρχισα λοιπόν τους πειραματισμούς με τα καρύδια και… να τα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ καρυδάτα με σοκολάτα, χωρίς ίχνος γαλακτοκομικών ή βούτυρου! Αντ’ αυτών χρησιμοποιούμε φυτικό ρόφημα καρύδας και αμυγδαλοβούτυρο. Νομίζω ότι η συνταγή αυτή θα γίνει από τις αγαπημένες σας! Καθώς δε η σοκολάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γλάσο, μπορείτε να “ντύσετε” τούρτες και κέικ!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ |
|
200γρ καρύδια αλεσμένα καλά στο μούλτι | |
50γρ κάσιους αλεσμένα στο μούλτι (όχι σκόνη) | |
100γρ αμυγδαλοβούτυρο | |
50γρ γάλα καρύδας | |
10γρ σκούρο κακάο | |
2 αυγά ή 20γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο μουλιασμένο για 5-10 λεπτά με 6 κ.σ. νερό (για vegan) | |
180γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto | |
30-40γρ αλεύρι αμυγδάλου | |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ |
|
120γρ αμυγδαλοβούτυρο | |
120γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι ή Sukrin Fiber Syrup για low-carb/keto | |
20γρ σκούρο κακάο | |
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 2/3 κ.γ. σποράκια από βανίλια στικ |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΑνακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπωλ τα καρύδια, τα κάσιους, το κακάο. |
2
Done
|
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ένα πηρούνι & προσθέτουμε διαδοχικά και ανακατεύουμε καλά: το αμυγδαλοβούτυρο, την αγάβη και το γάλα καρύδας. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι του αμυγδάλου και αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά και να σφίξει λίγο. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, (όχι αέρα) για 20 λεπτά. Αν θέλουμε να είναι στεγνώσουν τελείως για να είναι τραγανά συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 120-130°C στον αέρα (ανάλογα με το φούρνο, αν είναι δυνατός στους 120) με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου (βάλτε το γάντι) για 45 λεπτά περίπου, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα τα μπισκότα μέχρι να κρυώσει, (ή άλλα 30’). Αφήστε λίγο ανοιχτή την πόρτα με το γάντι πάλι. |
7
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ |
8
Done
|
|
9
Done
|
Τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου η κρέμα θα σφίξει λίγο και θα στέκεται τέλεια!!! |
Extra Tips
- Διατηρήστε σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο για να μείνουν τραγανά, έως και 2-3 εβδομάδες.
- Απολαύστε τα μπισκότα και σκέτα με το τσάι ή τον καφέ σας.
2 Comments Hide Comments
Απλά υπέροχη συνταγή,το αποτέλεσμα εκπληκτικό, κανείς δε μπορεί να φανταστεί οτι αυτό που τρώει εκτος απο πεντανοστιμο είναι τόσο υγιεινό και θρεπτικό! Οι οδηγίες ξεκάθαρες με σίγουρο αποτέλεσμα! Μπράβο!!!
Χαίρομαι πολύ που σας πέτυχαν και σας άρεσαν! Είναι κι εμένα από τις αγαπημένες μου συνταγές. Σε περίοδο νηστείας μπορείτε να τα φτιάχνετε και με τη δεύτερη συνταγή των καρ υδάτων μπισκότων που δεν περιέχουν ούτε αυγό