0 0
Κέικ ή muffins καρότου

Κέικ ή muffins καρότου

Carrot Cake
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Oven
  • Vegetarian
  • 40-60 min
  • Medium
  • 180C

Ingredients

Κλασική συνταγή, για ένα κέικ πλούσιο σε φυτικές ίνες! Τέλειο και για τα παιδιά, αν δυσκολεύεστε να τους δώσετε λαχανικά, αφού θα φάνε καρότο και δε θα το καταλάβουν. Είναι μαλακό, λίγο υγρό στο εσωτερικό του και τα καρύδια του δίνουν μία νότα… περιπέτειας!!! Του ταιριάζουν πολύ και τα κάσιους, διαλέξτε τι σας ταιριάζει περισσότερο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε goji berries, cranberries ή άλλα ξηρά φρούτα (τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω ότι θα του πήγαιναν πολύ το αποξηραμένο μάνγκο ή βερύκοκο!!! Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!).

Προσπάθησα να αντικαταστήσω το αυγό με μπανάνα, κάπου διάβασα ότι κάθε αυγό μπορεί να αντικατασταθεί με μισή μπανάνα, στη μηλόπιτα μου πέτυχε, αλλά σε αυτή τη συνταγή δεν είναι και τόσο επιτυχημένη αυτή η αντικατάσταση.  Παρ’ όλα αυτά, σας παραθέτω τα ευρήματα της απόπειράς μου.  Βασικά έχουμε δύο θέματα εδώ:

α) στο κέικ είναι διακριτή η γεύση της μπανάνας, περισσότερο από το καρότο! άρα παύει να είναι carrot cake, haha!

β) δε φουσκώνει το ίδιο, δείτε τη διαφορά (αριστερά είναι η ίδια συνταγή με μπανάνα αντί για αυγό, δεξιά είναι η κανονική συνταγή):

Μπορείτε να το δοκιμάσετε, αν κάποια στιγμή θέλετε να αποφύγετε για κάποιο λόγο το αυγό σε αυτή τη συνταγή, και ίσως να σας αρέσει!  Για μένα αν δεν είναι ΤΕΛΕΙΑ η γεύση, δε σας το συστήνω, αλλά πάλι, γούστα είναι αυτά ή αλλιώς “περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα”! Αν και δεν κατάλαβα ποτέ τι δουλειά έχει η κολοκυθόπιτα εδώ… χαχαχα!

Θα προσπαθήσω να αντικαταστήσω το αυγό και με άλλα υλικά και θα σας ενημερώσω για την πιο επιτυχή αντικατάσταση! Προς το παρόν όμως ας φτιάξουμε το ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΡΟΤΟΚΕΪΚ, τροποποιημένη συνταγή που βασίστηκε σε αυτήν που μου έδωσε η πολύ γλυκιά Σιάκκα Μαρία! Σ’ ευχαριστώ Μαράκι!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 905 times, 1 visits today)


Ingredients

180γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής
140γρ Ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
¼ κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
75γρ Λάδι καρύδας άοσμο ή ελαιόλαδο
75γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
250γρ τριμμένο καρότο
2 χούφτες χοντροκομμένα καρύδια

Steps

1
Done

Ανακατεύουμε καλά όλα τα στεγνά υλικά, τα αλεύρια και τα μπαχαρικά/μυρωδικά.

2
Done

Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε τα αυγά.

3
Done

Στα αυγά προσθέτουμε το λάδι και το χυμό και τα χτυπάμε καλά.

4
Done

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και χτυπάμε με το μίξερ να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

5
Done

Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα το καρότο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα.

6
Done

Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά

7
Done

Λαδώνουμε τη φόρμα πριν βάλουμε τη ζύμη.

8
Done

Ψήνουμε στους 180°C για 40-60 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να δούμε αν έγινε.



Extra Tips

  • Αφήστε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρετε.
  • Αν βγάζοντάς το από τη φόρμα είναι λίγο “ωμό” από κάτω, απλά βάλτε το εκτός φόρμας ανάποδα σε ένα ταψί άλλα 10 λεπτά στο φούρνο.
  • Αν θέλετε σερβίρετε με άχνη που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χτυπώντας σε ένα μπλέντερ την ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, όπως κάνω εγώ, ή να βάλετε γλάσο πορτοκαλιού με φυστικοβούτυρο με το οποίο ταιριάζει πολύ!

cake-karotou-5

Save

Save

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
Penelope Souani

Τέλεια συνταγή! Την δοκίμασα και πραγματικά δεν καταλαβαίνεις καθόλου το καρότο! Πολύ ωραίο και ζουμερό!!!

previous
Απλό Καλοκαιρινό Κυριακάτικο Σούσι
next
Κρέμα ή γλάσο πορτοκαλιού με φυστικοβούτυρο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.