• Home
  • Bake rolls χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)
0 0
Bake rolls χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Bake rolls χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Low Carb-Keto
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves περίπου 70 κομμάτια
  • Medium

Ingredients

Απλά τέλεια, κατά τη γνώμη μου, αυτά τα bake rolls δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά με το αλεύρι. Είναι νόστιμα, τραγανά, πολύ χορταστικά και… πολύ όμορφα, χαχαχα!

Αυτό που μας λείπει περισσότερο όταν ακολουθούμε μία διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι οι ζύμες, τα ψωμιά, τα κράκερ και γενικά όλα τα είδη με αλεύρι. Ζώντας σε μία χώρα που κάθε τετράγωνο έχει και το δικό του φούρνο, έχουμε μάθει να τρώμε πολλά τέτοια είδη, να είναι βασικό κομμάτι της διατροφής μας. Προσωπικά μεγάλωσα σε σπίτι που είχε το δικό του φούρνο (χαχαχα!) μιας και ο παππούς μου είχε έναν από τους πρώτους φούρνους της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι που πήγαινα στη γιαγιά και τον παππού, έτρωγα όλη μέρα τέτοια πράγματα: το πρωί τυροπιτάκια Περαίας με γάλα κακάο (μεγάλη επιτυχία!), για δεκατιανό κανένα τσουρεκάκι, το μεσημέρι ψωμάκι με το φαγητό, το απόγευμα ψωμί με βούτυρο και μέλι ή κανένα λουκουμά (κλασικό καλοκαιρινό σνακ!) και το βράδυ δε θυμάμαι, αλλά βάζω στοίχημα ότι κάτι με ψωμί έτρωγα πάλι, χαχαχαχαχα! Α, ναι, το βράδυ τρώγαμε σάντουιτς με κοτόπουλο ή γύρο… έκανα μία φανταστική διατροφή όπως καταλαβαίνετε!

Μεγαλώνοντας όμως, και μαθαίνοντας πράγματα για τη διατροφή και την υγεία, άρχισα να κάνω συνειδητές επιλογές για μένα και την οικογένειά μου, αρχίζοντας με το να κόψω τη ζάχαρη και τους απλούς υδατάνθρακες. Σίγουρα ένα μεγάλο βήμα είναι η αντικατάσταση των απλών υδατανθράκων με σύνθετους στη διατροφή μας, όταν όμως μπορούμε να τους παραλείψουμε είναι ακόμα καλύτερα.

Επειδή όλα αυτά τα ψωμιά, οι φρυγανιές και τα γλυκά χωρίς γλουτένη τυγχάνει να μου αρέσουν και πολύ, έχω καθιερώσει πια στο σπίτι αυτά. Τα bake rolls δε, είναι τέλεια και με το φαγητό, τη σαλάτα ή σούπες αλλά και σαν αλμυρό σνακ όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού.

Ελπίζω να σας αρέσουν εξίσου, και να γίνουν αγαπημένο κομμάτι και της δικής σας καθημερινότητας!

(Visited 504 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
390γρ Almond Flour Mix 1
5γρ baking powder
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
5γρ ερυθριτόλη
5γρ ψύλλιο
50γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
30γρ τριμμένος λιναρόσπορος
6 κ.γ. μηλόξυδο
200ml νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
άλλα 50γρ περίπου λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας (θα είναι πιο εύκολο αν έχετε δοχείο σπρέι να το βάλετε μέσα)
θαλασσινό αλάτι
βεγγέτα Goji Mary (αλέστε τη στο μούλτι για να είναι πιο λεπτή) ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, θυμάρι κτλ)

Steps

1
Done

Ανακατεύετε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ με 110ml νερό και τον αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει.

2
Done

Σε ένα άλλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύετε καλά όλα τα στεγνά υλικά.

3
Done

Προσθέτετε το λιναρόσπορο, το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι, βάζετε γάντια νιτριλίου και συνεχίζεται το ανακάτεμα/ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

4
Done

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και δίνετε σχήμα στα κομμάτια σαν μία μικρή (κοντή) μπαγκέτα και τα βάζετε στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα 65-75 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

5
Done

Κόβετε λεπτές φετούλες (εμένα μου βγαίνουν περίπου 35-38 σε κάθε κομμάτι) και με τη βοήθεια ενός πώματος για μπουκάλια κάνετε μία τρύπα στη μέση. Τα βάζετε σε ταψιά και ψεκάζετε με λίγο λάδι καρύδας την επιφάνειά τους, βάζετε αλάτι και τα μυρωδικά της αρεσκείας σας, Στεγνώνετε τα bake rolls στους 120 βαθμούς με αέρα για 1-1.5 ώρα ανάλογα με το φούρνο. Θα γίνουν πιο γρήγορα αν βάλετε το γάντι στην πόρτα του φούρνου να μένει ελάχιστα ανοιχτός. Στη μέση του ψησίματος (περίπου στη μισή ώρα με 45 λεπτά). βγάζετε τα ταψιά και γυρνάτε τα bake rolls από την άλλη μεριά. Ψεκάζετε πάλι με λάδι καρυδας και βάζετε αλάτι και μυρωδικά και τα ξαναβάζετε στο φούρνο. Μόλις δείτε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς, τα βγάζετε. Αφήνετε να κρυώσουν και αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο.

6
Done

Και για να μην πάνε χαμένα τα κομματάκια που θα βγάλετε, βάλτε τα σε ένα πυρέξ ρίξτε πάλι λίγο λάδι καρύδας και αλάτι/μυρωδικά και φτιάξτε κρουτόν για τις σούπες και τις σαλάτες σας!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πίτσα ή πιτσάκια χωρίς γλουτένη (low-carb/keto)
next
Ρολάκια μελιτζάνας με σπανάκι και τυρί

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.